Syötkö oliiviöljyä?
Kommentit (65)
Olen ruokalusikallisen ottanut joka päivä, olen yhä hengissä.
Heti sen jälkeen kun olen juonut kourallisen oliiveja
Harvoin, mutta jos on joku laittanut salaattiin ja käyttää luomua, saatan ottaa. Paljonko siinä mahtaa olla jäämiä torjunta-aineista, kun niiden vasta-aineita halutaan jakaa ihmisille nyt, kun suuret ikäluokat ovat liian hyvässä kunnossa?
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/35612/Jappinen_Pirkko_Tei…
Mut sitä ei saa kuumentaa, joten paistamiseen ainoastaan suoatonta luomuvoita:-)
Syön ja myös rypsiöljyä. Kaikki kasviöljyt ovat terveellisiä, paitsi kookos- ja palmuöljy.
Vierailija kirjoitti:
Syön ja myös rypsiöljyä. Kaikki kasviöljyt ovat terveellisiä, paitsi kookos- ja palmuöljy.
Eikö rypsiöljyssä ole suhteessa liikaa omega-6 rasvahappoja?
Käytän pullollisen oliiviöljyä ruoanlaittoon kuukaudessa. Kai tuota voi jo syömiselsi kutsua.
Olen toiminut näin jo 15-20 vuotta. En muista, millaista elämä oli ennen oliiviöljyä, eli en osaa verrata.
Otan päivittäin lusikallisen joko rypsi/oliivi/camelina öljyä, neitsyt/luomu/kylmäpuristettu
Vierailija kirjoitti:
Syön ja myös rypsiöljyä. Kaikki kasviöljyt ovat terveellisiä, paitsi kookos- ja palmuöljy.
Rypsiöljy ei todellakaan ole terveellistä.
Kuvittelin joskus, että rypsiöljy olisi terveellistä ja napsin sitä lusikallisen päivässä. Naama muuttui aivan järkyttävän rasvaiseksi joten ajattelin ettei tämä kovin hyväksi ole. Oliiviöljyn kanssa ei ole tapahtunut samaa.
En syö, mutta käytän ruoanlaitossa. Paistamiseen käytettyä, ei neitsyttä.
Käytän paistamiseen tavallista oliiviöljyä ja salaattiin extra virginia.
Mistä te "otan ruokalusikallisen päivässä" saatte tarpeeksi rasvaa kun suositus on että pitäisi 60-70 grammaa saada päivässä rasvaa
tarttis sitä koviahi rasvoja että aivot jaksaa. Sikaa ja kookosta. GMO-palmuöljyn ja glyfosaattisen rypsiöljyn voi lurittaaa liukasajo-radoille. Lururasvoista ja statiineista aivot menevät altshaimeri-tilaan enennpitkää
En käytä, kotimainen rypsiöljy riittää. Sitä menee ehkä pari ruokalusikallista viikossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön ja myös rypsiöljyä. Kaikki kasviöljyt ovat terveellisiä, paitsi kookos- ja palmuöljy.
Eikö rypsiöljyssä ole suhteessa liikaa omega-6 rasvahappoja?
Rypsiöljyssä on nimenomaan paljon omega-3 rasvahappoja ja siksi hyvä rasvahappokoostumus.
Vierailija kirjoitti:
Syön ja myös rypsiöljyä. Kaikki kasviöljyt ovat terveellisiä, paitsi kookos- ja palmuöljy.
Olet väärässä, siemenöljyt ovat haitallisia. Kuten rypsi/rapsi ja auringonkukkaöljyt.
Vierailija kirjoitti:
En käytä, kotimainen rypsiöljy riittää. Sitä menee ehkä pari ruokalusikallista viikossa.
Kasviöljyjä voi syödä 2-3rkl päivässä. Siis kaikki leivänpäällysrasva, salaattikastikkeet ja ruoanlaittorasva mukaan lukien.
Vierailija kirjoitti:
Mistä te "otan ruokalusikallisen päivässä" saatte tarpeeksi rasvaa kun suositus on että pitäisi 60-70 grammaa saada päivässä rasvaa
Fiksut syö ruokansa normaalirasvaisena, ei tarvitse erikseen läträtä öljyillä.
Pelkästään sitä kasviöljyistä. Käytän oliiviöljyä myös leivän päällä. Ainoa rasva mitä muuten käytän on voi, jota käytän tiettyihin ruokiin joiden maku sitä vaatii kuten risotto, tiettyjen kalojen paisto. Mutta voita on talossa ehkä kerran kuussa, harvoin tulee käytettyä.
Rypsiöljy on minun suuhuni kammottavan makuista ja jotenkin sen syömisestä tulee tympeä olo. Suomessahan rummutetaan rypsiöljyn terveellisyyttä mutta koko muu maailma tuntuu olevan eri mieltä. Esim. joo rypsissä on omega-3:a, mutta siinä on vieläkin enemmän tulehdusta lisäävää omega-6:tta, joten rypsiöljyn syönti itse asiassa huonontaa omega-3 - omega-6 tasapainoa. Oliiviöljyssä sekä 3:a että 6:tta on hyvin vähän ja pääosin neutraalia omega-9 rasvaa joten se ei muuta muusta ruoasta saatavaa omegatasapainoa. Rypsissä on myös myrkyllistä erukahappoa edelleen, vaikka jalostuksella on yritetty saada sen määrä pienemmäksi.
No en varsinaisesti syö, mutta silloin kun käytän niin sen pitää olla ekstra-neitsyt, kuten itsekin olen :(