Kuinka usein perheessänne on varaa tehdä ruokaa tuoreesta lohifileestä?
Sen kilohinta on siis kaupasta, alkuperämaasta ja leikkuusta riippuen 10-30 euroon kilolta.
Kommentit (95)
Ostan kokonaisen, ja aika usein. Täällä on ollut tarjouksessa 6,99e. Osaan itse fileoida sen.
Niin usein kuin huvittaa. Ehkä pari kertaa kuukaudessa syödään.
Öö, vaikka joka päivä, mutta kyllästyisihän siihen aika äkkiä.
Syön usein lohiruokaa. Ostan sen 60 % ilta-alennuksesta. Ei tule kalliiksi ja on käyttökelpoista, kun
valmistan sen esim. seuraavana päivänä!
Noin kerran viikossa. Olisi varaa vaikka joka päivä, mutta miksi ihmeessä?? Ei se nyt mitään kultaa ole. Ja siis ihan keskituloisia ollaan.
Kyse ei itsellä ole siitä, etteikö olisi varaa ostaa tuota lohta, mutta ostaminen loppui kuin seinään kokemukseni myötä.
Ostin kaupasta lohen, peratun. Koska liha/kalatiski oli juuri sulkeutunut, lohet oli pantu muovipusseihin itsepalveluun. Vein lohen suoraan kotiin ja avasin paketin. Herraisä, mikä löyhkä pussista tulikaan ja kalan sisältä levisi verilammikko pöydälle. Kalan sisukset oli huonosti perattu ja niitä näkyi vielä kalan sisällä. Kiikutin kalliin lohen roskikseen.
Kerroin kaupassa seuraavana päivänä tästä tapauksesta suoraan kauppiaalle, joka oli (yllätys yllätys) fileroimassa lohia. Hän sanoi:
-Juu nämä lohet, jotka meille tuli, olikin huonosti perattu. Sisälmyksiä oli jätetty kalojen sisään.
Ja siinä hän vain teki näistä pilaantuneista lohista fileitä!!
Hän kysyi, haluanko tilalle uuden lohen. No en todella halunnut. Sain rahani takaisin, mutta tuon jälkeen en ole pystynyt enää lohiin koskemaan. Jäi sellainen inho niitä kohtaan.
Mulla ei ole ikinä niihin kalatiskin lohiin varaa. Joskus ostan graavilohta niissä pikku pakkauksissa, jos hinta on noin 3€ tai alle ja viikkobudjetti kestää.
Mun ruokabudjetti on alle 20€/viikko. Joskus tuosta pitää lohkaista muuhunkin. Sillä tulen ihan hyvin toimeen, mutta ei näihin hienompiin ruokiin ole varaa.
Lohi on halpaa, ja siihen kyllästyy äkkiä. Ahven ja kuhafileet noin 30-34 €/kg, onneksi niitä tulee järvistä.
Ennemmin ostan kalaa kun lihaa. Käyn -60% S-kaupassa ja siellä on kalaa useinkin halvennettuun hintaan.
Syödään kalaa 2-3 kertaa viikossa. Välillä se on lohta ja toisinaan jopa kalliimpaa kalaa kuin lohi, toisinaan taas halvempaa. Voitaisiin syödä lohta ja kalaa ylipäätänsä vaikka joka päivä jos se olisi rahasta kiinni.
Ei kala edes ole niin kallista. Jauhelihasta katoaa nesteinä 30% kalasta ei mitään. Kun ostat kilon niin syöt kilon. Halpoja juureksia ja keitto tulille, syö monta päivää ja pakastimeenkin riittää. Nam.
Niin usein kuin haluan, eli ainakin kerran viikossa. Kaikki maksaa ja maksan mielummin lohesta kuin huonolaatuisesta punaisesta lihasta. Eli laitan mielummin muutaman euron enemmän loheen kuin muutaman euron vähemmän johonkin muuhun ruokaan. Säästän sitten muualla.
Sitä paitsi hieman vertailemalla löytyy kyllä ihan kohtuuhintaista lohta, mutta tietenkin jos asuu jossakin metsässä ja siellä on vain yksi kurja kauppa, niin on pakko ostaa sieltä, mutta se on taas oma valinta missä asuu.
Ap, mitä ruokaa sitten syötte? Laitapa listaa.
Sitähän saa joesta, kun viitsii hakea:-D
Mut se täytyy heti perata, putsata ja laittaa muutamaksi tunniksi kellariin merisuolaan. Sitten savustaa tai tehdä lopimuloheksi tai kiusaukseksi tai vaan paistaa suolattomassa voissa pannulla. Ei siis maksa paljoa:-)
Nyt on aika täyttää pakastin valmiilla annoksilla - ei ruotoja pakkaseen tietenkään.
Meidän 5 henkinen perhe syö noin 800 g palasta 1-2 kertaa, riippuu minkä ruoan siitä tekee. Uunilohena menee kertasyönnillä. Tuollaisen palan hinta on tainnut olla 12-13 €... Siihen perunat ja kermat/ maidot lisäksi, ja raaka-aineet laatikoksi tai keitoksi. Jos koko satsin hinta on vaikka 15 € ja siitä syö 10 ateriaa, tulee yhdelle aterialle hintaa 1,5 €. Että kyllä meillä lähes kerta viikkoon ostetaan lohta lähinnä siksi, että se on äärimmäisen helppo ja nopea työstää ruoaksi, enempi jo tökkii, eikä hinnan takia... Syödään muita kaloja mieluummin ja usein itse pyydettynä.
Tuoretta saa tosi harvoin koska ne tiskinkin "tuoreet" tulee vakuumissa kauppaan.
Eli enpä muista mutta näin kesällä parin viikon välein tuota pakattua. Aina kun kilohinta on max 15e. Savustetaan itse
Missä on kaupat, josta voi ostaa "tuoretta"kalaa? Asun Helsingin Malmilla ja syömäkelpoista kalaa saan vain kun viitsin mennä kauppahallin.
Pyhäruokana esim. Pääsiäisenä. En uskalla ostaa ilta-alesta vaikka muuten sieltä ostankin, koska haluan kalani tuoreena.
Ostan tarjouksesta kun hinta on alle 15 e/kg. Syödään noin kerran viikossa siis. Osaan myös fileoida itse, joten pääsee hieman halvemmalla.