Kärsin suolistovaivoista Suomessa ja syy on suomalaisen ravinnon köyhässä bakteerikannassa..
Vietän puolet vuodesta ulkomailla ja huomaan, että suolistovaivani helpottavat aina ulkomailla, mutta palaavat aina Suomessa. Ulkomaila suosin katukeittiöitä ja toriruokia eli jopa lihat ja kalat ostan kadulta tai helteisiltä toreilta, mikä saisi Suomen ruokaviraston ja Valviran kauhistumaan. MItään ogelmia ei ole koskaan ollut ulkomailla ruoasta, mutta steriilissä Suomessa ongelmia riittää. Viime vuosina suolisto-ongelmista on jo tullut suomalaisten kansantauti eikä selvää syytä ilmiöön ole löydetty. Itse uskallan väittää kokemuksen pohjalta, että syy löytyy Suomen köyhästä bakteerikannasta, joka taas johtuu koko ruokaketjun ja ruonkäsittelyn muuttumisesta yhä steriilimmäksi sekä erilaisten säilöntä- ja lisäaineiden määrästä. Aihe jakaa mielipiteitä, mutta luotan kokemukseeni, jonka pohjalta kyseenalaistan suomalaisen ruoan terveellisyyden.
Kommentit (71)
Käyppä jossain entisessä räkälässä syömässä niin saat bakteerikantaan kunnolla vahvistusta.
Vierailija kirjoitti:
Suomi on bakteerikammoisten maa
askorbiinihappoa kannattaa karttaa, katoaa monikin vaiva. Siis tekee ruoat itse;-)
Siitä vaan kierittelemään se sapuska takapihan mullan kautta, jo paranee!
Tämä on oikeasti hämmästyttävä ongelma ja vähön jo salaliitto-teoriaa nostattavaa on, että asiaa ei tutkita!
Suomen elintarviketuotannosta on jotain jonka takia kaikenlaiset suolistosairaudet ovat yleistyneet.
Semmoista tutkijaa ei vaan löydy, eikä sitä rahoiteta, joka selvittäisi asian.
Tee hapankaalia. Saat hyviä bakteereita. Samoin muista hapatetuista kasviksista ja hapatetuista maitotuotteista.
Osta multaporkkanoita, pesaise puolihuolimattomasti ja syö.
Kerää luonnonmarjoja.
Kyllä Suomessakin voi syödä bakteeririkkaasti. Ostaa oikeaa käsittelemätöntä ravintoa. Ei osta mitään, mikä on käynyt teollisen prosessin läpi. Tekee itse aidoista käsittelemättömistä raaka-aineista. Se vaatii tosin työtä ja vaivaa, varsinkin jos ei asu ravintonsa lähellä.
Meillä on max 16km matkaa lähes kaikkeen meidän ravintoon. Eikä se ravinto ole poistunut kasvupaikaltaan tai elinsijaltaan mihinkään välikäsille, vaan suoraan niiltä sijoiltaan meidän keittiöön. On kasvikset, juurekset, perunat, lihat (nauta, sika, kana/kukko, lammas, hirvi, kala), maito, munat.
Perunat ja juurekset tulevat meille multineen. Lihat isoina kimpaleina jotka "prosessoin" itse sopivaan muotoon. Maito suoraan tilalta ämpärissä, josta jälleen itse jatkokehitän, juontimaidoksi, kermaksi, viiliksi, voiksi, smetanaksi.
Ja hapatukset; hapankaali, hapanherne, hapankurkku.
Näin vältetään elintarviketeollisuuden todella rankat puhdistusprosessit, joiden jäljiltä ei ravinnossa ole juuri lainkaan mitään jäljellä. Kotikeittiö puhdistuu saippualla ja vedellä ilman mitään desinfiointeja. Lähiruoka, lähibakteerit.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä Suomessakin voi syödä bakteeririkkaasti. Ostaa oikeaa käsittelemätöntä ravintoa. Ei osta mitään, mikä on käynyt teollisen prosessin läpi. Tekee itse aidoista käsittelemättömistä raaka-aineista. Se vaatii tosin työtä ja vaivaa, varsinkin jos ei asu ravintonsa lähellä.
Meillä on max 16km matkaa lähes kaikkeen meidän ravintoon. Eikä se ravinto ole poistunut kasvupaikaltaan tai elinsijaltaan mihinkään välikäsille, vaan suoraan niiltä sijoiltaan meidän keittiöön. On kasvikset, juurekset, perunat, lihat (nauta, sika, kana/kukko, lammas, hirvi, kala), maito, munat.
Perunat ja juurekset tulevat meille multineen. Lihat isoina kimpaleina jotka "prosessoin" itse sopivaan muotoon. Maito suoraan tilalta ämpärissä, josta jälleen itse jatkokehitän, juontimaidoksi, kermaksi, viiliksi, voiksi, smetanaksi.
Ja hapatukset; hapankaali, hapanherne, hapankurkku.
Näin vältetään elintarviketeollisuuden todella rankat puhdistusprosessit, joiden jäljiltä ei ravinnossa ole juuri lainkaan mitään jäljellä. Kotikeittiö puhdistuu saippualla ja vedellä ilman mitään desinfiointeja. Lähiruoka, lähibakteerit.
Harvalla on tuohon aikaa.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on oikeasti hämmästyttävä ongelma ja vähön jo salaliitto-teoriaa nostattavaa on, että asiaa ei tutkita!
Suomen elintarviketuotannosta on jotain jonka takia kaikenlaiset suolistosairaudet ovat yleistyneet.
Semmoista tutkijaa ei vaan löydy, eikä sitä rahoiteta, joka selvittäisi asian.
Kaikki onniin suhteellista?
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/1591421
niinpä -mahdotonta, mutta ruokavirasto ainakaan ei tee asialle mitään.
Osta multajuureksia, luomulihaa ja hapatettuja maitotuotteita. Syö monipuolisesti erilaisia ruokia, kyllä se siitä. Etenkin kasvisten pesu vähän sinne päin rikastaa bakteerikantaa. Kuoki maata ja kerää marjoja.
Tai jos oikein bakteereita toivoo niin jätä ne kalatiskiltä ostetut kalat hetkeksi kotona aurinkoon seisomaan. Jos ihan hullutella haluat niin maalaishyytelö ja graavikala on hyviä lähteitä esim. listerioosille.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on oikeasti hämmästyttävä ongelma ja vähön jo salaliitto-teoriaa nostattavaa on, että asiaa ei tutkita!
Suomen elintarviketuotannosta on jotain jonka takia kaikenlaiset suolistosairaudet ovat yleistyneet.
Semmoista tutkijaa ei vaan löydy, eikä sitä rahoiteta, joka selvittäisi asian.
Pohjimmiltaan itsenäisiä ja kansalismielisiä suomalaisia halutaan tällä tavoin globalistisen eliitin toimesta harventaa. Syntyvyyskin on laskenut ja miehet ja naiset on saatu erkaantuaan toisistaan. Selvä suunnitelma!
Vierailija kirjoitti:
Osta multajuureksia, luomulihaa ja hapatettuja maitotuotteita. Syö monipuolisesti erilaisia ruokia, kyllä se siitä. Etenkin kasvisten pesu vähän sinne päin rikastaa bakteerikantaa. Kuoki maata ja kerää marjoja.
Tai jos oikein bakteereita toivoo niin jätä ne kalatiskiltä ostetut kalat hetkeksi kotona aurinkoon seisomaan. Jos ihan hullutella haluat niin maalaishyytelö ja graavikala on hyviä lähteitä esim. listerioosille.
Myös pientuottajien juustot etenkin pästöroimattomasta maidosta valmistetut saattavat olla hyviä bakteeripommeja. Samoin pienpanimoiden pulloissa kypsytetyistä oluista löytyy säännöllisesti villihiivoja, bakteerikasvustoa, hometta ja leväkasvustoa.
muinaismuija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomi on bakteerikammoisten maa
askorbiinihappoa kannattaa karttaa, katoaa monikin vaiva. Siis tekee ruoat itse;-)
Tiedäthän, että askorbiinihappo on C -vitamiinia?
muinaismuija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomi on bakteerikammoisten maa
askorbiinihappoa kannattaa karttaa, katoaa monikin vaiva. Siis tekee ruoat itse;-)
No sitä askorbiinihappoa on ihan tuoreissa hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa. Miten meinasit itse tekemällä välttää? Ja keripukkiko on parempi kuin "monet vaivat"?
En ihmettele miksi korona leviää länsimaissa nimenomaan kaupungeissa. Asukkaat tottuneet steriiliin ympäristöön ja (liha)ruokaan + antibiootteihin vauvasta asti. Tämän takia Aasiassa tauti on kurissa, siellä syödään niin paljon kalaa ja vihanneksia eikä eineksiä.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on oikeasti hämmästyttävä ongelma ja vähön jo salaliitto-teoriaa nostattavaa on, että asiaa ei tutkita!
Suomen elintarviketuotannosta on jotain jonka takia kaikenlaiset suolistosairaudet ovat yleistyneet.
Semmoista tutkijaa ei vaan löydy, eikä sitä rahoiteta, joka selvittäisi asian.
Kaikki suomalaiset eivät syö samalla tavoin, kaikilla ei ole vatsaongelmia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä on oikeasti hämmästyttävä ongelma ja vähön jo salaliitto-teoriaa nostattavaa on, että asiaa ei tutkita!
Suomen elintarviketuotannosta on jotain jonka takia kaikenlaiset suolistosairaudet ovat yleistyneet.
Semmoista tutkijaa ei vaan löydy, eikä sitä rahoiteta, joka selvittäisi asian.Kaikki suomalaiset eivät syö samalla tavoin, kaikilla ei ole vatsaongelmia.
Prosentuaalisesti hyvin monella on. Ei aihe suotta ole mediassa jatkuvasti esillä.
https://www.pihlajalinna.fi/terveydeksi/suolistosairaudet-vaivaavat-yha…
Vierailija kirjoitti:
En ihmettele miksi korona leviää länsimaissa nimenomaan kaupungeissa. Asukkaat tottuneet steriiliin ympäristöön ja (liha)ruokaan + antibiootteihin vauvasta asti. Tämän takia Aasiassa tauti on kurissa, siellä syödään niin paljon kalaa ja vihanneksia eikä eineksiä.
Aasiassa käytetään antibiootteja täysin holtittomasti, niitä haetaan apteekeista ilman mitää reseptejä. Näin syntyvät antibiooteille vastustuskykyiset bakteerikannat, joita sitten tuodaan matkoilta tuliaisina Suomeen.
Suomessa jengi pelkää jo makkarankin myymistä grillistä ku siellä hölmöläiset mittailee makkaroistakin lämpötiloja ja raportoi näitä. Höpöksi mennyt Suomen touhu.