Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tuleeko hyviä jos leikkaan perunasta "ranskalaisia" ja keitän ne öljyssä?

Vierailija
10.05.2013 |

lasten tekee mieli ranskalaisia mutta en voi lähteä kauppaan. olisi kasviöljyä ja perunoita. tuleeko hyviä vai ihan kammottavia?

kiitos!!!!!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu, mutta varo ettei rasva syty palamaan. Ja tärkeä kikka hyviin ranskiksiin on paistaa ne kahdesti ja antaa jäähtyä paistojen välillä. VAin niin tulee päältä rapea ja sisältä pehmeä peruna.

Vierailija
2/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

uunissa tulee ainakin tosi hyvä lohkoperunoita, kun leikkaa potut lohkoissa ja ja sekoittaa öljyyn, maustaminen oman maun mukaan, ite laitan usein suolaa, pippuria ja paprikajauhetta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiitos teille!!!!!

ap

Vierailija
4/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu hyvin, eikä se öljy mitään palamaan syty. Haloo. :D

 

Olen itse tehnyt valurautaisessa paistinpannussa, en tiedä miten uudet teflonpinnotteiset tykkäisi kiehuvasta öljystä. Paksupohjainen kunnon kattilakin kelvannee. Paras väline ranskalaisten poimimiseen pannusta on reikäkauha. Pihdeilläkin pärjää, vaikka onkin hitaampaa.

 

Laitan itse ranskanperunat suoraan öljystä hetkeksi talouspaperille, niin liika öljy imeytyy niihin. Lisäksi kannattaa kuivata perunasuikaleet hyvin ennen paistamista, koska öljy ja vesi ei ole hyvä yhdistelmä...

 

Ja tosiaan lohkoperunat uunissa on myöskin hyviä!

Vierailija
5/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutösumutus Perun suulla on? 

Vierailija
6/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.05.2013 klo 10:35"]

Onnistuu hyvin, eikä se öljy mitään palamaan syty. Haloo. :D

[/quote]

Haloo haloo, et vissiin ole peljon ruokaa laittanut?

Kannatta googlata sanalla rasvapalo sekä kuvat että tekstit. Öljy varsinkin leimahtaa helposti ja se täytyy sammuttaa aina kannella tukahduttamalla, ei ikinä vedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistorasva on yleisin keittiöpalojen syy. Mitä puhtaampi rasva sen pirullisempi. Puhdas rasva ei savua eikä porise vaan leimahtaa suoraan. Ja silloin onkin jo sekunneista kiinni tukahduttaa palo kannella. Veden lisääminen palavaan rasvaan räjäyttää rasvan ja palon kokkiin ja laajalle alalle ;-)

Vierailija
8/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljyn syttymispiste on n. 350 astetta, kiehumispiste n. 200 astetta. Aika hurjana sitä saa siis keittää, jos meinaa puhtaan ruokaöljyn saada palamaan. Ymmärrän, jos vaikka krapulainen nukahtaa/sammuu ranskalaisia tehdessään, että on vaarallista, mutta jos normaaliälyinen niitä tekee, niin ei sitä öljyä nyt hetkessä noin kuumaksi saa.

 

Ehkä ei kannata likaisessa/rasvaisessa kattilassa tai rasvan peittämällä hellalla ruveta öljyä kuumentamaan, ja siis tietenkin vesi pidetään kaukana kuumasta öljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuleeko hyviä jos leikkaan perunasta "ranskalaisia" ja keitän ne öljyssä?

Hihii mikä otsikko. Tässä toinen: Tuleeko hyvää jos sekoitan vettä, jauhoja, öljyä ja vaikkapa hiivaa ja teen siitä "leipää"?

Tai: Tuleeko hyvä keitetty kananmuna jos otan raa'an munan ja "keitän" sen?

 

Hiihiiihih. olenpa hauska.

Vierailija
10/12 |
10.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.05.2013 klo 14:21"]

Tuleeko hyviä jos leikkaan perunasta "ranskalaisia" ja keitän ne öljyssä?

Hihii mikä otsikko. Tässä toinen: Tuleeko hyvää jos sekoitan vettä, jauhoja, öljyä ja vaikkapa hiivaa ja teen siitä "leipää"?

Tai: Tuleeko hyvä keitetty kananmuna jos otan raa'an munan ja "keitän" sen?

 

Hiihiiihih. olenpa hauska.

[/quote]

Samaa mieltä, mutta joskus lasten kanssa on oltava varovainen etteivät saa tietää mistä herkkuruokansa tehdään. Ranskalaisiahan ei tietenkään tehdä perunasta, liha ei ole kuollutta eläintä ja maito ei tule lehmän tissistä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tulee hyviä

Vierailija
12/12 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.05.2013 klo 14:16"]

Öljyn syttymispiste on n. 350 astetta, kiehumispiste n. 200 astetta. Aika hurjana sitä saa siis keittää, jos meinaa puhtaan ruokaöljyn saada palamaan. Ymmärrän, jos vaikka krapulainen nukahtaa/sammuu ranskalaisia tehdessään, että on vaarallista, mutta jos normaaliälyinen niitä tekee, niin ei sitä öljyä nyt hetkessä noin kuumaksi saa.

 

Ehkä ei kannata likaisessa/rasvaisessa kattilassa tai rasvan peittämällä hellalla ruveta öljyä kuumentamaan, ja siis tietenkin vesi pidetään kaukana kuumasta öljystä.

[/quote]no jaa, itse laittanut levyn kutoselle, hetken päästä laittanut lorauksen rypsiöljyä kattilaan ja kääntänyt selän laittaakseni pullon jääkaappiin niin whum ja lieskat vaan nous. En sammunut välissä, todellakaan.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan neljä