En kestä karjalanpaistia. Sitä tarjotaan suurena herkkuna. Mielipiteenne karjalanpaistista?
Kommentit (70)
Tosi hyvää jos on haudutettu tarpeeksi. Nykyisin syön kyllä mieluummin porkkanat liemestä ja vain muutaman lihanpalan.
Rakastan sitä. En ole koskaan saanut sitä kyläpaikassa tai ravintolassa, mutta olen itse tehnyt pari kertaa. Pitkään matalalla haudutettu liha on kerrassaan ihanaa!
Ihan ok perusruoka. En ymmärrä miksi luulet sitä herkuksi koska kyseessä on vain vanhemman sukupolven suosima perinneruoka eikä mitään muuta.
Oikein tehtynä erinomaista. Väärintehtynä kuvottava kasaa sitkeitä lihaklönttejä ja puoliraakoja porkkanoita.
Onhan se hyvää kun oikein tehdään. Liha on laadukasta jne
Suuren herkkuna? Ihan perusruokaahan tuo on.
Onhan se nyt tosi herkullista hyvin tehtynä, mureaa ja suussasulavaa. Pidän sitä kyllä syksy- ja talviruokana lähinnä, en nyt ainakaan helteillä itse alkaisi tekemään.
Nam! Tosin se on täällä Karjalan puolella uunipaistia, muualla Suomessa on keksitty tuo karjalanpaisti -nimitys.
Jos ei ole vegaani, niin matalassa lämmössä yön yli haudutettu karjalanpaisti on suurta herkkua. Porsaanlihassa on hyvä olla riittävästi rasvaa, joka sulaa kokonaan pitkän haudutuksen aikana siihen liemeen.
Vierailija kirjoitti:
Suuren herkkuna? Ihan perusruokaahan tuo on.
Mun mielestä se ei ole arkiruokaa vaan parempaa ns. pyhäruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Suuren herkkuna? Ihan perusruokaahan tuo on.
Sitähän tarjotaan kaiken maailman pitopöydissä ja häissä.
Kunnolla tehtynä ja onnistuessaan ihan törkeän hyvää. Useimmiten ei kuitenkaan.
Karjalanpaistin voi pilata totaalisesti huonoilla lihoilla ja liian kuumassa uunissa nopeesti valmistamalla. Että vaatii vähän panostusta onnistuakseen.
Vierailija kirjoitti:
Liikaa lihaa, yöks!
Älä rohmua sitä koko kattilallista itsellesi.
Perinneruoka joka varsinkin itä Suomessa on ollut perinteinen pitoruoka.
On se hyvää jos tehdään oikein.
Lihapalat pitää ensin ruskistaa uunissa ilman nestettä että niihin tulee hyvä pinta. Sitten vasta neste ja pitkä haudutus.
Ihan normaalia arkiruokaahan se on. Lapsuudenkodissani sitä oli vähän väliä ja itsekin teen usein.
Hyvää, suht halpaa ja älyttömän helppotekoista. En ihmettele sen suosiota. Liian vähän aikaa haudutettu, sitkeä liha on pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Perinneruoka joka varsinkin itä Suomessa on ollut perinteinen pitoruoka.
On se hyvää jos tehdään oikein.
Lihapalat pitää ensin ruskistaa uunissa ilman nestettä että niihin tulee hyvä pinta. Sitten vasta neste ja pitkä haudutus.
Minua jotenkin ällöttää se neste. Ja siis lihakimpaleita ja porkkanaa ja onko siinä sipulia vai mitä. On siinäkin ruoka.
Oikein hyvää muussin kanssa! Nam!