Millaisia ruokaideoita olette saaneet ulkomailta?
Parhaat vinkit jakoon ja erikoisetkin yhdistelmät kokeiluun.
Kommentit (6)
Pullo tai kaksi viiniä aterian yhteydessä.
Juustosämpylä - oikeasti.
Toisinaan ostan sitkeän patongin, täytän palan margariinilla ja Edamilla ja muistelen helteistä aikaa Kyproksella.
En ollut uskoa silmiäni, kun näin Roomassa myytävän pizzasliceja, jooissa oli päällä perunaviipaleita. No, maistoin ja hyvää oli. Olen tehnyt kotonakin sen jälkeen. Niissä ei ollut tomaattikastiketta päällä, vain perunaa, mausteita ja juustoa.
Osaan marinoida oliivit itse. Jännää miten paljon Suomessa maksetaan niinkin helposta kuin marinoiduista oliiveista! Tarvitaan vain öljyä, mausteita sekä aikaa jääkaappilämpötilassa tunneista päiviin. Esim oliiviiöljyä, valkosipulimurskaa, timjamia, chiliä, pippuria.
Chaitahan sitä juotiin Intiassa koko ajan. En monestikaan ole oikeaa chaita kotona keitellyt, mutta se jäi matkaani, kun siellä sanottiin että "kill the heat with the tea". Monsuunien alla kun korkea lämpötila ja ilmankosteus tekivät kuumuudesta erittäin tukalaa, ensin oudolta tuntunut kuuman teen juominen auttoi siihen tukaluuteen. Tätä olen harjoittanut täällä kotonakin kesähelteillä.
Nopeasti tuli mieleen stifado, mihin mieheni joskus aikanaan Kreikassa ihastui. Sitä söimme tuolloin useinkin.