Valion kermassa liikaa soluja.
Tyttären leipomukset menivät pilalle. Nyt hän syyttää siitä kermaa, jossa on liikaa soluja. Itse en tästä mitään tiedä enkä ymmärrä, mutta kun tuollainen lehmäasiantuntija niin sanoo, niin kai siinä niitä soluja sitten on.
Siis, kun laittoi sitä "solukermaa" sulan suklaan joukkoon, suklaa muuttui kiinteämmäksi, tietenkin, koska jäähtyi. Hän lämmitti siis lisää sitä suklaata, mutta se ei enää sulanutkaan, vaan meni ihan kiinteäksi, vaikka oli todella kuumaa. Hän alkoi tutkia kermaa (jotasiis oli vielä jäljellä), ja totesi, että näyttää siltä, että tässä on liikaa soluja. Tyttö on siis vuoden opiskellut eläintenhoitoa, ja ollut kuukauden ajan työharjoittelussa maitotilalla, ja on jo nyt noin tarkka maitojen kanssa. Isomummoonsa tullut on tuo tyttö. Isomummo oli maitotilan emäntä, ja hyvin tarkka siitä, ettei heiltä lähtenyt ikinä meijeriin muuta kuin priimaa tavaraa.
Kommentit (57)
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Siinä pitää lukea vain : kerma.
vika on leipurissa eikä kermassa. meijeri ei edes ota vastaan solumaitoa. ei kukaan nää silmällä soluja kermapurkista, jos luuli näkevänsä oli lämpimässä säilytettyä ja hapantunutta.
Kysy keltä tahansa maitotuotannossa työskentelevältä, etenkin alkupäässä olevilta, niin vahvistavat Valion ottavan kaikista paskinta solumaitoa vastaan. Jos muille ei kelpaa, Valio ottaa.
nim. Monta kertaa "kermaviiliä" Valion tankkiin lypsänyt lomittaja.
Liikaa soluja? Mitä se sun tyttö vetää?
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Sisältää: kerma, karrageeni.
Voihan olla, että se karrageeni tekee kermasta sen näköistä kuin siinä olisi niitä soluja.
Tytär kyllä valitti jo ihan lähtökohtaisestikin että se kerma on "outoa". Ajattelin, että johtunee siitä, kun on viimeisen kuukauden ajan opetellut analysoimaan raakamaidon laatua, niin laktoositon kerma näyttää hänen silmäänsä oudolta. Mutta ehkä se on oikeasti outoa.
AP
P.S. Pitää jatkossa katsoa, että kerma on ehtaa kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Sisältää: kerma, karrageeni.
Voihan olla, että se karrageeni tekee kermasta sen näköistä kuin siinä olisi niitä soluja.
Tytär kyllä valitti jo ihan lähtökohtaisestikin että se kerma on "outoa". Ajattelin, että johtunee siitä, kun on viimeisen kuukauden ajan opetellut analysoimaan raakamaidon laatua, niin laktoositon kerma näyttää hänen silmäänsä oudolta. Mutta ehkä se on oikeasti outoa.
AP
P.S. Pitää jatkossa katsoa, että kerma on ehtaa kermaa.
Karrageeni ei kuulu kermaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Sisältää: kerma, karrageeni.
Voihan olla, että se karrageeni tekee kermasta sen näköistä kuin siinä olisi niitä soluja.
Tytär kyllä valitti jo ihan lähtökohtaisestikin että se kerma on "outoa". Ajattelin, että johtunee siitä, kun on viimeisen kuukauden ajan opetellut analysoimaan raakamaidon laatua, niin laktoositon kerma näyttää hänen silmäänsä oudolta. Mutta ehkä se on oikeasti outoa.
AP
P.S. Pitää jatkossa katsoa, että kerma on ehtaa kermaa.
Se on nimenomaan tuo karrageeni, osta Arlan, Maitokolmion tai Lidlin kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Sisältää: kerma, karrageeni.
Voihan olla, että se karrageeni tekee kermasta sen näköistä kuin siinä olisi niitä soluja.
Tytär kyllä valitti jo ihan lähtökohtaisestikin että se kerma on "outoa". Ajattelin, että johtunee siitä, kun on viimeisen kuukauden ajan opetellut analysoimaan raakamaidon laatua, niin laktoositon kerma näyttää hänen silmäänsä oudolta. Mutta ehkä se on oikeasti outoa.
AP
P.S. Pitää jatkossa katsoa, että kerma on ehtaa kermaa.
Ei se Suomen meijeritalouden kerma nyt maagisesti muutu oudoksi sen takia että sinun tytär sattuu opiskelemaan kemiaa. Taidatte molemmat olla hulluja.
Vierailija kirjoitti:
Kysy keltä tahansa maitotuotannossa työskentelevältä, etenkin alkupäässä olevilta, niin vahvistavat Valion ottavan kaikista paskinta solumaitoa vastaan. Jos muille ei kelpaa, Valio ottaa.
nim. Monta kertaa "kermaviiliä" Valion tankkiin lypsänyt lomittaja.
Tyttäreni harjoitustilan maito menee Arlalle, joten en voi kysyä häneltä, millainen maito Valiolle kelpaa.
Paljos sä ap olet jo tänään juonut alkoholia?
Vierailija kirjoitti:
Nauroin.
T: leipuri-kondiittori
Mikä mahtaa naurattaa??
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Sisältää: kerma, karrageeni.
Voihan olla, että se karrageeni tekee kermasta sen näköistä kuin siinä olisi niitä soluja.
Tytär kyllä valitti jo ihan lähtökohtaisestikin että se kerma on "outoa". Ajattelin, että johtunee siitä, kun on viimeisen kuukauden ajan opetellut analysoimaan raakamaidon laatua, niin laktoositon kerma näyttää hänen silmäänsä oudolta. Mutta ehkä se on oikeasti outoa.
AP
P.S. Pitää jatkossa katsoa, että kerma on ehtaa kermaa.
Syy oli kokissa. Lisäsitte suklaan kylmään kermaan, sen jälkeen poltitte suklaan lämmittäessänne sitä. Liikaa soluja on korkeintaan jomman kumman korvien välissä häiriötä aiheuttamassa.
Karrageenia käytetään yleisesti estämään rasvan erottuminen. Ainakin IBS oireita se voi pahentaa, mutta ymmärtääkseni se ei vaikuta leivontaominaisuuksiin.
Siis, mitä väliä? Eikö eläintenhoitoa opiskelevat keskity eläinten hoitoon, ei maidon laadun analysointiin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Sisältää: kerma, karrageeni.
Voihan olla, että se karrageeni tekee kermasta sen näköistä kuin siinä olisi niitä soluja.
Tytär kyllä valitti jo ihan lähtökohtaisestikin että se kerma on "outoa". Ajattelin, että johtunee siitä, kun on viimeisen kuukauden ajan opetellut analysoimaan raakamaidon laatua, niin laktoositon kerma näyttää hänen silmäänsä oudolta. Mutta ehkä se on oikeasti outoa.
AP
P.S. Pitää jatkossa katsoa, että kerma on ehtaa kermaa.
Ei se Suomen meijeritalouden kerma nyt maagisesti muutu oudoksi sen takia että sinun tytär sattuu opiskelemaan kemiaa. Taidatte molemmat olla hulluja.
Ehkä kuitenkin niin, että sinä olet tietämätön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nauroin.
T: leipuri-kondiittori
Mikä mahtaa naurattaa??
Se, että tyttäresi ei osaa leipoa, pilaa tuotteen ja syyttää siitä soluja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oletko. ap, lukenut purkista, mitä se kerma sisältää?
Sisältää: kerma, karrageeni.
Voihan olla, että se karrageeni tekee kermasta sen näköistä kuin siinä olisi niitä soluja.
Tytär kyllä valitti jo ihan lähtökohtaisestikin että se kerma on "outoa". Ajattelin, että johtunee siitä, kun on viimeisen kuukauden ajan opetellut analysoimaan raakamaidon laatua, niin laktoositon kerma näyttää hänen silmäänsä oudolta. Mutta ehkä se on oikeasti outoa.
AP
P.S. Pitää jatkossa katsoa, että kerma on ehtaa kermaa.
Syy oli kokissa. Lisäsitte suklaan kylmään kermaan, sen jälkeen poltitte suklaan lämmittäessänne sitä. Liikaa soluja on korkeintaan jomman kumman korvien välissä häiriötä aiheuttamassa.
Karrageenia käytetään yleisesti estämään rasvan erottuminen. Ainakin IBS oireita se voi pahentaa, mutta ymmärtääkseni se ei vaikuta leivontaominaisuuksiin.
Se ei siltikään kuulu kermaan.
Kerma olisi pitänyt lämmittää ja ilmeisesti poltitte suklaat lopuksi. Suklaan kanssa pitää olla varovainen kuumentaessa sillä se palaa helposti.