Hyviä kukkakaali reseptejä?
Tekisi mieli tehdä jotain kukkakaalista. Mielellään uunissa valmistuvaa. Onko kellään jakaa hyviä reseptejä?
Kommentit (15)
Perusgratiini. Samanlainen juustokastike kuin lasagneen. Ensin kiehauttaa hetki kukkista. Uunissa paistaa kunnes kypsää. Määriä ja aikoja ei mulla ole, teen yleensä ruuan mututuntumalla sen mukaan mitä raaka-aineita on. Googlesta löytynee.
On! Tämä on hyvää, teen usein esim grilliruoan kaveriksi:
https://www.valio.fi/reseptit/puutarhurin-kaalivuoka/
Ja toimii nimenomaan kukkakaalin kanssa, parsakaalin kanssa ei ole makuuni.
250g kukkakaalia
Gratiinikastike:
2 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskijaa)
½ tl mustapippuria
Laita kukkakaalit uunivuokaan. Kuumenna kattilassa voi kiehuvaksi ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Lisää kiehuvaan kastikkeeseen sulatejuusto pieninä palasina ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut. Lisää mustapippuri. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Paista uunissa 225°C:ssa noin 25 minuuttia.
Kukkakaaligratiini on herkkua. Toimii myös parsakaalin kanssa toki.
Käytä voita, älä margariinia. Sulatejuuston sijaan käytä kunnon juustoraastetta, vaikka gruyereä tai emmentalia, parmesaanikin käy. Tee kastike täysmaitoon. Nam!
Kukkakaali on hyvää myös yksinkertaisesti höyrytettynä tai keitettynä. Se ei saa olla liian pehmeää, suutuntuman pitää säilyä.
Päälle: sitruunamehua sekä voita tai oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
Mina hoyrytan kukkakaalin ja muussaan sen. Pippuria, suolaa ja voita maun mukaan. Parempaa kuin perunamuussi ja sopii ketodiettiin.
Kukkakaali paloina uunivuokaan, öljyä, suolaa ja pippuria sekaan. Paahda uunissa kypsäksi.
Lisäksi voi laittaa:
- juustoraastetta (lisää vasta melkein kypsien kukkakaalipalojen päälle ettei juusto kärähdä)
- sitruunamehua ja -kuorta
- valkosipulia (sekoita viipaloitu valkosipuli öljyyn, varo ettei se pala uunissa)
- chiliä, curryjauhetta, paprikajauhetta, yrttejä...
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaaligratiini on herkkua. Toimii myös parsakaalin kanssa toki.
Käytä voita, älä margariinia. Sulatejuuston sijaan käytä kunnon juustoraastetta, vaikka gruyereä tai emmentalia, parmesaanikin käy. Tee kastike täysmaitoon. Nam!
Aito cheddar sopii mielestäni myös hyvin kukkakaaligratiiniin. Ripottelen toisinaan paistoajan lopussa pinnalle myös vähän korppujauhoja pinnan rapeuttamiseksi.
Valion ohje kukkakaali-juustokeitto, ite lisään siihen vielä auraa. Taivaallisen hyvää ja voi pistää pakkaseen valmiina
Teen kukkakaalipyrettä, johon tulee hiukan voita ja paljon parmesaania. Pieni peruna joukkoon, jos haluaa samettisdmpaa. Sopii upeasti esim paistetun ahvenen kanssa.
Kana-kukkakaalikastike, kookoskermaa, sitruunaa, hiukan creme fraichea taittamaan kookoksen makeutta. Basmatiriisin kera.
Kukkakaaliriisi. Aja kukkakaali rouheeksi esim. monitoimikoneella tai silppurilla, paista pannulla öljyssä nopeasti, mausta (suolaa, yrttejä, currya) ja syö.
Kukkakaalin voi myös vaan viipaloida ja paistaa pannulla - tai grillissä.
Kukkakaali-perunacurry johon laitetaan kaikkea muutakin hyvää.
Toinen on kypsentämättömiä kukkakaalin nuppuja, ukkojugurttia, valkosipulia, suolaa ja pippuria (voi vielä tuunata yrteillä). Herkkua grilliruokien kanssa
Kukkakaalia ja pippurijuustoa päälle. Uuniin.