Minkälaista on juusto USA:ssa
Rillit huurussa sarjan Leonard ei voi syödä juustoa, koska hänellä on laktoosi-intoleranssi. Mutta Suomessahan lähes kaikki ns. kova juusto on laktoositonta, koska juuston kypsytysvaiheessa laktoosi poistuu. Onko heidän juusto erilaista, vai eikö sarjan käsikirjoittajilla vain ole asiasta tarpeeksi tietoa? Tosin tälläkin palstalla välillä arvostellaan juustoa syöviä laktoosi-intolerantikkoja, vaikka ei se aiheuta oireita kuin harvoille. Eri asia sitten nämä Salaattijuustot, raejuusto yms, jotka eivät ole laktoosittomia, ellei sitä ole erikseen mainittu. Juu ja tiedän, että maitoallerginen ei voi syödä juustoa, mutta sehän onkin jo ihan eri asia.
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Muualla maailmassa tehdään normaalijuustoja eikä laktoosittomia. Tässä maassa kaikki tehdään vänisijöiden makuun.
Etkö jaksanut lukea koko viestiä? Kypsytettyä juustoa ei tehdä laktoosittomaksi, vaan siitä tulee sellaista luonnostaan.
Prosessoitua tehdaspaskaa. Ei amerikasta saa mitään aitoa, patisi luomuliikkeistä, eikä niitä löydä mistään.
On melkoisen typerää kysyä onko juusto erilaista maassa, jossa on saatavilla kaikki maailman juustot. Kyllä surkeista spray -juustoista maailman parhaisiin orgaanisiin juustoihin, ihan mitä kukin haluaa.
Muualla maailmassa tehdään normaalijuustoja eikä laktoosittomia. Tässä maassa kaikki tehdään vänisijöiden makuun.