Kuinka saada ruskeaan kastikkeeseen kerma värin muuttumatta?
Vähä sekava kysymys ehkä mutta siis minun mies sanoo että lapsuudessa ruskeakastike oli sellainen jonka neste oli vähintään puolet kermaa mutta kun paahtaa pannulla voi jauhoseoksen ja se on just se oikea ruskea kastikkeen sävy ja sitten kaadat kerman nii hups se onkin valkokastiketta...onko mitään muuta konstia kuin väriaineet että saisi kermaista mutta ruskeaa kastiketta??
Kommentit (13)
Paahdetuista luista keitettyä lientä se toinen puolet.
Knorr rich beef fondi, tulee just oikean värinen
Korvaa osa kastikkeen suolasta lorauttamalla siihen soijaa, näin myös väri pysyy tummempana. Näin mä oon tehnyt aina. Taisin omalta papalta oppia tän niksin.
Soijakastike aika tummaa tavaraa. Suola siinä samalla.
Laittaa kermaa vain lorauksen, ei koko putelia.
Laita soijaa 1 desi per 2 desi kermaa
Laita pökäle sinne joukkoon väriä antamaan.
kakkakokki kirjoitti:
Laita pökäle sinne joukkoon väriä antamaan.
Fondu Pöckä'let
Soijakastikkeella ruskeeta väriä. Tai sit paahdat jauhoja hiukan pidempään voissa.
Ne jauhot pitää ruskistaa kunnolla tummanruskeiksi. Ei riitä että teet saman väristä kuin mitä haluat lopputuloksen olevan, pitää olla tummempaa. Sanoihan sen nyt maalaisjärkikin että se väri vaalenee kun lisäät kerman.
Kuten tuossa jo olikin. Ruskista kunnolla väriä. Älä kuitenkaan polta.
Anna paahtamiselle aikaa jos noin haluaa tehdä.
oma mielipide:
ruskeaankastikkeeseen ei tule tippaakaan kermaa. Kermakastikkeet ovat erikseen.
Nalkuttaako miehes vieressä, kun et osaa? Miksei tee itse?
Kermaa ruskeaan kastikkeeseen?? 😲 En ole ikinä kuullutkaan ja olen sentään 70-luvulla syntynyt ja ruskealla kastikkeella ja perunoilla kasvanut.
Voita, jauhoja, vettä, suolaa (ja ehkä mustapippuria mausteeksi), se se resepti oli. Jauhojen ruskistaminen on taitolaji ja siitä se oikea väri tulee.
Onko värillä väliä jos maku on kuitenkin hyvä?