Montako minuuttia keität kanammunia?
Kommentit (9)
Laitan munat veteen ja odotan että vesi kiehuu.
Sitten sammutan kattilan Ja annan olla noin 15 min siellä
Hyvät tulee
Huoneenlämpöiset munat kylmään veteen ja annan kiehua yhden minuutin, sitten kattila levyltä ja annan olla kannen alla kymmenen minuuttia.
riippuu millaisia haluan ja mitä varten keitän. vaihtelee siis 5-15 minuutin välillä.
0
Kun vesi juuri meinaa alkaa kiehumaan, niin lisään munat ja sammutan levyn. Jätän 25 minuutiksi hautumaan.
Zinc
Ennen keittelin ylikypsiä. No More
Suolattu vesi kiehumaan - kevyesti, ei hulluna - ja muniin lyödään pieni reikä päähän ennen kuin ne lasketaan varovasti veteen.
Täsmälleen 8 minuutin päästä kiehuva vesi pois ja kylmä vesi tilalle. Keltuainen on tällöin enimmäkseen löysä vielä. Sellaisen munan pystyy kuorimaan ja marinoimaan soijassa, viinissä ja sokerissa esim. ramen-keittoa varten.
On se muutenkin hyvää.
Kovaksi keitetyt taas... No, sama juttu, mutta 11 minuuttia. Tasan.
12 minuuttia + niin keltuainen alkaa käydä vihertäväksi, mikä on superällöä.
6