Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paras ruskiakastikkeen ohje

Vierailija
15.02.2020 |

Paljonko jauhoija ja voita litreen suurustteeseen?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et sinä tuossa kunnossa onnistu kuitenkaan,

Vierailija
2/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käristä läskiä, lisää jauhoja ja käristä lisää. Lisää kermaa ja vettä ja naati

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Et sinä tuossa kunnossa onnistu kuitenkaan,

Näin on. Palaa pian koko talo.

Nyt tilaat pizzan, ruuvaat korkin kiinni ja siunaat itsesi kun saat näin viisaita neuvoja.

Vierailija
4/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voita

Vierailija
5/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

25 g voita, jauhoja silleen että sulatetun voin kanssa syntyy vähän hammastahnaa löysempi massa.

Paistellaan sitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes väri muuttuu uuden 5 c kolikon väriseksi. Lisätään 5-6 dl hyvää lihalientä (häränhännästä saa parasta, mutta minulla on vähän sellainen kutina ettei AP välttämättä ole huomannut tehdä sellaista jo eilen).

Keitellään hiljalleen sekoittaen joku vartti, lisätään suolaa, mustapippuria, Worcestershire-kastiketta joku ruokalusikallinen ja tippa kermaa jos siltä tuntuu.

Vierailija
6/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voissa rosterikattilassa teräsvispilällä sekoittaen. Jäähdytä lopuksi vielä kattilan pohja vedessä, niin ei varmasti kärähdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opin lapsena tekemään ruskean kastikkeen. Kimpale voita, vehnäjauhoja sen verran että uppoaa rasvaan. Paahdetaan kuumalla pannulla ruskeaksi. Lisätään vesi, kiehautetaan, lisätään loraus kermaa. Jotkut tykkäävät laittaa pilkottua sipulia voihin, ennen jauhoja. Lopuksi suolaa ja jos haluaa pippurisekoitusta teelusikallinen.

Vierailija
8/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Opin lapsena tekemään ruskean kastikkeen. Kimpale voita, vehnäjauhoja sen verran että uppoaa rasvaan. Paahdetaan kuumalla pannulla ruskeaksi. Lisätään vesi, kiehautetaan, lisätään loraus kermaa. Jotkut tykkäävät laittaa pilkottua sipulia voihin, ennen jauhoja. Lopuksi suolaa ja jos haluaa pippurisekoitusta teelusikallinen.

Unohdin , että nykyään lisään lopuksi joko lihaliemikuution tai fondin makua antamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hae kastikejauhe (ja lihapullat) Ikeasta.

Vierailija
10/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Loraus punaviiniä joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oho, olen hämmästynyt, että noin moni osaa tehdä vielä nykyisinkin perusruskean kastikkeen.

Monethan nauraa ja halveksii jos tuollaista tekee kotonaan näinä aikoina.

Ei sellainen käy laatuun ollenkaan, pitää olla rasvatonta, mautonta ja hajutonta ja vegeä.  Oli todella ilo lukea näitä vastauksia!

Vierailija
12/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskeakastike perunoilla tai makaroonilla <3 parhautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oho, olen hämmästynyt, että noin moni osaa tehdä vielä nykyisinkin perusruskean kastikkeen.

Monethan nauraa ja halveksii jos tuollaista tekee kotonaan näinä aikoina.

Ei sellainen käy laatuun ollenkaan, pitää olla rasvatonta, mautonta ja hajutonta ja vegeä.  Oli todella ilo lukea näitä vastauksia!

Eihän mikään ole lihapullien kanssa niin hyvää kuin ruskea kastike kermalla aateloituna!

Vierailija
14/14 |
15.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

50 grammaa voita, reilu desi vehnäjauhoja, litran verran vettä.

Itse aina laitan pari makiaksi paistettua sipulia, mustapippuria, suolaa ja lihalientä (demiglace)