Ravinnon kolesterolin ajateltiin nostavan veren kolesterolipitoisuuksia ja sitä kautta myös lisäävän sydänoireita, mutta tutkimustiedon lisääntyessä vaikutus on osoittautunut korkeintaan vähäiseksi.
Esimerkiksi paljon kolesterolia sisältävät kananmunat on havaittu sydänoireiden kannalta turvallisiksi myös suomalaistutkimuksissa. Huvittaa kun väittelin asiasta kerran terveyskeskuslääkärin kanssa joka oli asiasta kanssani täysin eri mieltä. Kovasti tämä lääkäri yritti pistää korkean kolesterolini syömisteni piikkiin vaikka tiesin itse syöväni oikein.
Kommentit (4)
1/5. Sekin vain sillä varauksella että tämä johonkin uppoaa.
Joillain on kohonneet kolesteroliarvot, vaikka syö suositusten mukaan ja toisilla ei vaikka syö mitä vain. Geenit vaikuttaa eniten.
No onhan se tiedetty jo pitkään että elimistön kolesterolista vain pieni osa tulee ravinnosta. Ja se, että ravinnosta saadaan myös hyvää kolesterolia; esim. katkarapuja ei ennen saanut syödä paljoa, kun niistä sai sitä kolesterolia... kunnes hiffattiin, että sehän onkin sitä hyvää kolesterolia.
linkki
https://www.is.fi/terveys/art-2000006396416.html