Mitä tehdä näille ylijääville jouluruoille:
-maustekakku, puolikas
-20 joulutorttua, leivottu ma-aamulla
-joululimppu, puolikas
-kolme puolikasta purkillista sillejä
-graavilohta 300 g
Voiko noita käyttää johonkin? Vai heittääkkö roskiin? Sellaisenaan ne ei maistu nyt esim. leivän päälle ei tee mieli graavilohta moneen päivään.
Kommentit (32)
Vierailija kirjoitti:
Mulle voi tuoda maustekakun!
Ai sen puolikkaan? Saat kyllä, se on oikein hyvää, tulee itsellä vaan korvista jo ulos. Missä asut?
AP
Itse tein graavilohesta tänään lohipastaa, oli hyvää.
Sillit säilyy jonkin aikaa, syö pois pikkuhiljaa.
sulla ei ole pakastinta? silli ei mene hetkessä miksikään
Kakut, leivät ja tortut pakastimeen. Graavilohesta piirakka tai kiusaus. Sillit säilyy kesään uusien perunoiden kanssa syötäväksi.
Vierailija kirjoitti:
Kakut, leivät ja tortut pakastimeen. Graavilohesta piirakka tai kiusaus. Sillit säilyy kesään uusien perunoiden kanssa syötäväksi.
Silli avatussa purkissa säilyy kesään vai? Luulin, että viikon. Voiko 3 vrk sitten leivottuja joulutorttuja muka pakastaa nyt? Yök.
Graavilohesta voi tehdä perunoiden kanssa kiusauksen, samoin niitä silleistä joissa on kirkas liemi.
Joulutortut pakkaseen ja sit syötte ne lämmitettynä vaikkapa loppiaisena.
Samoin joululimpun voit pakastaa tai vaihtoehtoisesti kuivata ja jauha maustekorppujauhoksi.
Maustekakusta kakkutikkareita? Tai laita sekin viipaleina pakkaseen, sieltä voit sulattaa viipale kerrallaan. Kyllä se taas parin viikon päästä maistuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kakut, leivät ja tortut pakastimeen. Graavilohesta piirakka tai kiusaus. Sillit säilyy kesään uusien perunoiden kanssa syötäväksi.
Silli avatussa purkissa säilyy kesään vai? Luulin, että viikon. Voiko 3 vrk sitten leivottuja joulutorttuja muka pakastaa nyt? Yök.
Joulutorttujen rakenne muuttuu joka tapauksessa pakastaessa. Siksi ne kannattaa lämmittää uudelleen tarjoiltaessa. Sillä saa hieman rapeutta ja lehtevyyttä takaisin. Eivät ne pilaantuneita ole eli hyvin voit pakastaa.
Hyviä neuvoja saitkin jo. Itsekin pakastan huomenna loput ruuat jos jotain vielä jää jäljelle.
Ne kuuluu kaataa kinkkurasvojen kanssa viemäristä alas.
Tää aina kummastuttaa että ihmiset vetävät surutta pizzaa ja pastaa 363 päivää vuodessa putkeen, eikä tee tiukkaakaan, mutta 2 päivää jouluruokaa putkeen saa mielenterveyden koetukselle.
Kaikki samaan astiaan ja tee kasvissosekeittoa, jonka voi sitten pakastaa. Parasta tulee, jos tuotteet ovat olleet punalappuisia ja kertaalleen pakastettuja! MOT
Onko niin uusavuttomia ettei osaa laittaa jääkaappiin. Ja heti kun on otettu niin kylmään niin ettei seisoteta pöydässä.
On sulla ap murheet. Tuollaisen määrän "ylimääräistä" voit työntää tässä viikon kuluessa ihan turpaasi.
Olet ilmeisesti joku ihme hiihtäjä, kun ei oma järki sano mitään. Neuvoja jo saitkin joidenkin tuotteiden pakastamisesta, nyt sitten vaan toimintaa.
Joulutorttuja ei kannata paistaa valmiiksi. Paistaa vaikka yhden per syöjä juuri ennen syömistä. Niitä levyjä on niin helppo ottaa vaikka yksi kerrallaan. Eikä tekemisessä ole mitään vaivaa.
Me paostettiin muutama aatonaattona eikä sen jälkeen olisi missään vaiheessa jaksanutkaan niitä syödä.
Siis kolmatta päivääkö ei voi syödä samoja ruokia kun tulee jo 'korvista ulos'? Voi hellanlettas sentään...
Vierailija kirjoitti:
Sillit säilyy kesään? : O
Säilyy, jos niissä on päiväystä jäljellä niin paljon, ne ovat yleensä suolaliemessä, eivät mitään tonnikalaa purkissa. Olettaen, että eivät ole tuntikausia välillä lämpimässä olleet.
Kakun voi pakastaa ja siitä voi tehdä vaikka juustokakun pohjan murutelemalla ja lisäämällä voisulaa- esimerkiksi omenainen täyte sopisi hyvin.
Makeista perunaleivos ja kaloista kiusaus.
Mulle voi tuoda maustekakun!