Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kertokaas hyvän kaalilaatikon,padan tai keiton ohje :)

19.06.2006 |

moikka!

ei jaksaisi aina tehdä sillä omalla reseptillään kaaliruokia,joten laittakaapas omia reseptejänne,jos vaikka olisi erilaisia :)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
19.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tän on mun äiti opettanu. helppo ja hyvä! en koskaan tarkasti mittaa aineita vaan laitan ihan summassa. eli ei niin tarkkaa...



keräkaalta puolikas suikaleina

jauhelihaa esim 400 g. tai enemmänkin. hirvenjauheliha muuten sopii tähän tosi hyvin!

porkkanoita 4-6 riippuen koosta, viipaloituna

sipulia pilkottuna maun mukaan, ei tartte kuullottaa. itse laitan 1 ison

maustepippuria ainaki 5

laakerinlehtiä 2 kpl

1 lihaliemikuutio

(kuminaa jauhettuna tai kokonaisena vähäsen)

halutessaan voi lohkoa sekaan perunaa

suolaa maun mukaan



tee kuten muutkin keitot. mutta älä pidä kantta suljettuna kattilan päällä, muuten keitosta voi tulla kitkerää! laita kaikki ainekset kattilaan, perunat viimeisenä sitten kun kaalit ja porkkanat ovat jonkin aikaa kypsyneet. keitä kunnes kaalit pehmeitä, samoin porkkanat ja perunat.

vettä joutuu lisätä välillä kun sitä haihtuu. mutta keitosta tulee makeaa ja hyvää.







Vierailija
2/5 |
26.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein sun ohjeella tuota Gruusialaista kaalivuokaa ja oli todella " törkeän hyvää" !!!! Kiitos hyvästä ohjeesta! Aina on mukava keräillä herkullisia kasvisruokia. JA kaali on vielä niin halapaa :)



Faith, masu täynnä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
21.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalilaatikko



1 l riisipuuroa

3 sipulia

1½-2 kg kaalia

n.2 rkl suolaa

valkopippuria

paprikajauhetta

meiramia

1 kg jauhelihaa

2-3 rkl omenahilloa



pinnalle:

korppujauhoja

voinokareita



1. Keitä kaali ja sipulit suurina lohkoina suolalla maustetussa vedessä.

2. Valuta ne ja hakkaa silpuksi.

3. Ota liemi talteen.

4. Ruskista jauheliha.

5. Sekoita kaali-sipulisilppu, riisipuuro, jauheliha, mausteet ja omenahillo.

6. Lisää seokseen tarvittaessa keitinlientä, seoksen tulee olla vetelähköä puuroa.

7. Lisää mausteet, laita seos vuokaan.

8. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.

9. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.





Kaalipata



½ kg jauhelihaa

n. 1 kg kaali

1 purjo

1 sipuli

2 porkkanaa

1 rkl siirappia

soijaa

lihalientä

pippuria/maustepippuria



1. Ruskista jauheliha.

2. Lisää kaali ja muut vihannekset, anna myös niiden ruskistua hieman.

3. Lisää vettä niin etteivät ainekset aivan peity, lisää myös siirappi.

4. Anna hautua uunissa 150 asteessa 1-2 tuntia.





Kasvispaella



varsiselleriä

purjoa

sipulia

porkkanaa

kesäkurpitsaa

paprikaa

kaalia

retiisiä

papuja tomaattikastikkeessa

herkkusieniä

valkosipulia

öljyä

riisiä

kurkumaa

soijaa

yrttimaustetta

valkopippuria

mustapippuria

valkoviiniä



1. Kypsennä vihanneksia öljyssä esim. wok-pannulla.

2. Lisää pavut ja mausteet.

3. Kaada päälle riisiä ja lisää vettä.

4. Tarkkaile nesteen määrää, ettei paella pääse kuivumaan eikä se ole liian vetistä.

5. Kun riisit ovat kypsiä, on ruoka valmis.





Omenakaalipaistos



kaalia

omenaraastetta

siirappia

suolaa

voita



1. Paista suikaloitu kaali voissa.

2. Lisää muut aineet.

3. Hauduta viitisen minuuttia.





Monen kaalin keitto



1 sipuli

1/2 purjo

4 porkkanaa

pala juuriselleriä

pala palsternakkaa

lohko keräkaalia

1 kyssäkaali

1-2 lehtikaalin lehteä

1/2 kukka- ja/tai parsakaalia

loraus öljyä

4-5 viipaletta pekonia

150-200 g palvikinkkua

n. 1,2 l vettä

suolaa, mustapippuria

persiljaa ym yrttejä



1. Silppua pekoni ja kuutioi palviliha.

2. Hienonna sipuli ja/tai purjo.

3. Kuutioi porkkanat, selleri, palsternakka ja kyssäkaali.

4. Suikaloi kaali ja lohko kukka- ja/tai parsakaali ja silppua lehtikaali.

5. Lorauta kasariin vähän öljyä.

6. Kuullota pekonia ja palvikuutioita hetki.

7. Lisää sipulit , juurekset ja kaalisuikaleet ja kuullota hetki.

8. Kaada joukkoon kiehuva vesi.

9. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min.

10. Lisää kukka- ja parsakaalin nuput ja suikaloitu lehtikaali.

11. Hauduta vielä viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.

12. Mausta keitto mustapippurilla ja yrteillä sekä tarpeen mukaan suolalla





Nopea kaalikeitto

8 litran keitto



1 kaali

2 suurta sipulia

4 porkkanaa

1 sellerin varsi

2 tlk säilyketomaattia

2 tlk vihreitä papuja

2 vihreää paprikaa

2 kasvisliemikuutiota

tai (sipulikeittopussi)



1. Maustamiseen sopii esim. mineraalisuola, soijayrtit tai valkosipuli.





Kukkakaalisosekeitto



1 kpl kukkakaalia

sipulia silputtuna

2 dl perunoita silputtuna

valkosipulia

mustapippuria

0,5 lihaliemikuutioita

ruokakermaa

tuorejuustoa

maitojauhetta



1. Pilko kukkakaali kukinnot nupuiksi ja varret kuutioiksi.

2. Keitä melko vähässä vedessä.

3. Lisää sipulit ja perunat sekä liemikuutio ja muut kuumentamista kestävät mausteet.

4. Anna kiehua noin 15 minuuttia ja soseuta esim. sauvasekoittimella.

5. Jos haluat oikein hienon sosekeiton, puserra se siivilän läpi.

6. Lisää lopuksi yrttimausteet ja esim. 0,5 dl ruokakermaa.

7. Kermaa tms. ei tarvita paljon, sillä sosekeitto on muutenkin hämmästyttävän pehmeän makuista.

8. Nauti hyvän leivän kera.





Kasvissosekeitto



1/2 l vettä tai kasvislientä

2 perunaa

1 porkkana

pala kukkakaalia

1 purjo

ripaus currya

1/2 tl paprikajauhetta

170 g valkosipulituorejuustoa

(yrttisuolaa)



1. Kuori ja paloittele kasvikset ja kypsennä ne pehmeiksi kasvisliemessä.

2. Valuta kasvikset, mutta säästä keitinliemi.

3. Soseuta kasvikset monitoimikoneessa ja lisää keitinliemi niin, että saat sopivan paksun sosekeiton. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää tuorejuusto ja mausteet.

4. Kuumenna kiehumispisteeseen.

5. Koristele keitto herneenversoilla ja porkkanasta perunankuorimaveitsellä leikatuilla ohuilla suikaleilla.

6. Vaihda kasviksia ja keitto maistuu aina uudelta. Esimerkiksi tuoreesta punajuuresta saa ihanan ja värikkään sosekeiton.





Keitto kaalista



1 iso porkkana

(100 g selleriä)

1 sipuli

1 purjo

300 g keräkaalia

1 l vettä tai kasvislientä

1 ½ tl yrttisuolaa



1. Pese ja kuori porkkana (ja selleri).

2. Leikkaa ne suikaleiksi.

3. Huuhtele purjo ja kuori sipuli.

4. Leikkaa ne ja keräkaali suikaleiksi.

5. Kiehauta vesi ja lisää kasvikset.

6. Mausta yrttisuolalla.

7. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.



· Voit lisätä keittoon noin 300 g jauhelihaa pieniksi palleroiksi pyöritettyinä. Liemi säilyy kirkkaana, jos keität lihapyörykät erikseen lihaliemessä.

· Keitosta saat nopeasti ruokaisamman lisäämällä siihen makkaraa, kinkkua tai tölkillisen valkeita papuja tomaattiliemessä.

· Voit lisätä ruokaan pienen tölkillisen tomaattisosetta tai, valkosipulia ja makaronia. Tarjoa keitto juustoraasteen kanssa.

· Vaihda keitossa oleva keräkaali paketilliseen pakastekalaa ja mausta keitto tomaattisoseella ja valkosipulilla.



Vierailija
4/5 |
21.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gruusialainen kaalivuoka



600¿800 g keräkaalia

(500 gr paistettua jauhelihaa)

2 sipulia

öljyä

2 prk tomaattipyrettä

3 tl paprikajauhetta

2-3 pientä suola- tai etikkakurkkua

1 dl juustoraastetta

5 valkosipulinkynttä

1 prk (120 g) smetanaa (ranskankermaa, kermaa...)

suolaa



1. suikaloi sipuli ja kurkku

2. suikaloi kaali (etenkin kovat kohdat ohuiksi suikaleiksi)

3. murskaa valkosipuli

4. kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä padassa/kattilassa

5. lisää kaali ja keitä 10-20 min

6. lisää loput ainekset

7. keitä hiljaisella tulella ilman kantta n. 1 h tai uuni 200 astetta

8. Ja jos haluat vielä herkullisempaa niin anna hautua vielä toinen tunti uunissa vaikka lämpö jo pois käännettynä.



On yhtä hyvää liahllisena tai lihattomana versiona, alkuperäinen ohje ilman lihaa....

Vierailija
5/5 |
21.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

aivan ihanan kuulosia ohjeita!

taidankin kokeilla jo huomenna jotain noista :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän yksi