Vegepizza
Kommentit (5)
Vegaanin pizzamuru on ollut ihan hyvä juuston tilalle. kannattaa tosiaan laittaa täytteiden alle
En ole täysin vegepizzaa tehnyt, mutta kasvispizzaa usein. Pidän suuresti juustoista, joten laitan niitäkin pizzoihini. Pohja kannattaa tehdä niistä 00-jauhoista ja tietysti siihen käytetään oliiviöljyä, ei missään nimessä rypsiöljyä. Kuten jo ensimmäinen kommentoija sanoikin, niin laitat niitä haluamiasi kasviksia päälle, ihan rohkeasti vaan kokeilemaan. Ei kannata paksua kerrosta laittaa niitä, koska tulee helposti vetinen lopputulos jos on liikaa päällysteitä. Pohjaa myös kannattaa esipaistaa tomaattikastikkeen kanssa uunin pohjaa vasten 10-15 minuuttia ja sitten vasta loput päällysteet ja takaisin uuniin sen jälkeen.
Täytteiksi käyvät muun muassa oliivit, kaprikset, paprika, herkkusienet/muut sienet, esim. kantarelli, sipuli/puna- tai valkosipuli, pesto, tomaatti, aurinkokuivatut tomaatit, parsakaali, yrtit, tuore pinaatti, artisokka, kesäkurpitsa, munakoiso.
Jos halua vegaanisen, kaupasta saa vegaanista pestoa tai voi tehdä itse. Juuston korvaa vegaanisella tai ei juustoa.
Jos syö myös mereneläviä, niin anjovis, tonnikala, simpukat, katkaravut jne.
Olen vegepizzan kasviksina käyttänyt usein ainakin artisokansydämiä (säilyke), tuoreina ananasta, tomaattia ja herkkusieniä ja päälle rucolaa. Joskus nyhtökauraa myös aika pieninä paloina sekaan.
Teet vaan perus pizzapohjan ja tomaattikastikkeen ja heität lempparikasviksia päälle. Voit myös kokeilla lihankorvikkeita.