Punaisen lihan vaarallisuus
Mikä siitä tekee niin epäterveellisen? Onko vähärasvainen naudanliha tosiaan niin paha syötävä? Itse syön aika kasvispitoisesti mutta välillä haen lähiluomutilalta vähärasvaista naudanlihaa. Kertokaa tietävämmät.
Kommentit (85)
Ei ole vaarallista kuten ei se lihan rasvakaan. Syö vain rasvaakin. Ihminen tarvii vii eläinrasvaa. Hox aivot!
Olkoon ihan mitä on, mutta minä tykkään ja nytkin uunissa on muhimassa kunnon karjalanpaisti!
Se on hyvää ja terveellistä ruokaa, kunhan syö kohtuudella.
Asiaa tutkitaan parhaillaan kiivaasti. On ihan fakta, että on löydetty tilastollinen korrelaatio punaisen lihan syönnin ja joidenkin syöpien välillä. Olen lukenut, että syylliseksi epäillään tiettyä sokeria, joka esiintyy vain punaisessa lihassa.
Tutkimusten mukaan prosessoitu punainen liha on kaikkein vaarallisinta. Todisteet ovat jo niin vankat, että WHO on lisännyt sen syöpävaarallisten aineiden luetteloon, siihen samaan jossa on esimerkiksi tupakka.
Lihan vaarallisuus on myytti, jonka lobbaamisen takana ilmastonmuutossalaliitto,
Vierailija kirjoitti:
Asiaa tutkitaan parhaillaan kiivaasti. On ihan fakta, että on löydetty tilastollinen korrelaatio punaisen lihan syönnin ja joidenkin syöpien välillä. Olen lukenut, että syylliseksi epäillään tiettyä sokeria, joka esiintyy vain punaisessa lihassa.
Tutkimusten mukaan prosessoitu punainen liha on kaikkein vaarallisinta. Todisteet ovat jo niin vankat, että WHO on lisännyt sen syöpävaarallisten aineiden luetteloon, siihen samaan jossa on esimerkiksi tupakka.
On fakta, että punaisen lihan haitallisuutta ei ole edes tutkittu.
Syömisessä kolme tärkeintä asiaa ovat:
1.määrä
2.määrä
3.määrä
Ruoan koostumus ei ole tuossa joukossa.
Vierailija kirjoitti:
Syömisessä kolme tärkeintä asiaa ovat:
1.määrä
2.määrä
3.määräRuoan koostumus ei ole tuossa joukossa.
Mutta koostumuksella voi vaikuttaa määrään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syömisessä kolme tärkeintä asiaa ovat:
1.määrä
2.määrä
3.määräRuoan koostumus ei ole tuossa joukossa.
Mutta koostumuksella voi vaikuttaa määrään.
Totta. Pihviä menee sopivasti paistettuna/grillattuna huomattavasti enemmän kuin raakana umpijäässä.
Punainen liha. Mitä tuo edes tarkoittaa? Pekoni, pakastepizzan päällä oleva jauheliha ja wagyu-pihvi ovat kaikki samalla viivalla?
Lihaanhan lisätään nitriittiä, jolla se säilyy paremmin. Se vissiin aiheuttaa sitä syöpää.
Tutkimuksissa punaisen lihan todettiin lisäävän paksusuolen syövän riskiä, jos ruokavaliossa ei ollut lainkaan kasviksia tai hedelmiä.
Jälkimmäisestä osasta ei niinkään puhuttu vaan syyllistettiin vain punainen liha.
Lol "punainen" liha.
Maailmalla yritetään epätoivoisesti saada aikaan tutkimusta lihan vaarallisuudesta, tähän asti ei ole onnistunut.
Sokeri sen sijaan.. https://onco.com/blog/sugar-cancer-project-259/
Vierailija kirjoitti:
Asiaa tutkitaan parhaillaan kiivaasti. On ihan fakta, että on löydetty tilastollinen korrelaatio punaisen lihan syönnin ja joidenkin syöpien välillä. Olen lukenut, että syylliseksi epäillään tiettyä sokeria, joka esiintyy vain punaisessa lihassa.
Tutkimusten mukaan prosessoitu punainen liha on kaikkein vaarallisinta. Todisteet ovat jo niin vankat, että WHO on lisännyt sen syöpävaarallisten aineiden luetteloon, siihen samaan jossa on esimerkiksi tupakka.
Repesin! :-)
Se sulaa hitaasti ja lisää kehon tulehdustilaa. Varsinkin jos ihmisellä on joku autoimmuunitauti niin punaista lihaa tulisi korvata esim kalalla ja rautaa sisältävillä kasviksilla.
Vierailija kirjoitti:
Se sulaa hitaasti ja lisää kehon tulehdustilaa. Varsinkin jos ihmisellä on joku autoimmuunitauti niin punaista lihaa tulisi korvata esim kalalla ja rautaa sisältävillä kasviksilla.
Liha "sulaa" nopeammin kuin kasvikset. Sä et ymmärrä asiasta hölkäsen pöläystä.
Tullakseen kylläiseksi on kasviksia syötävä huimasti enemmän kuin punaista lihaa :o
Ei se ole fyysisesti vaarallista vaan psyykkisesti.