Kasvikerma onkin palmurasvaa purkissa
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/9a65db4c-53bf-4a66-bfbb-a1a29…
No eipä jauho-vesiseos kyllä menisikään kermana.
Kommentit (11)
Öö, palmu = kasvi, joten ongelma on...?
Luitko sitä juttua? Joissakin kauravispeissä on palmuöljyä. Ei kaurakermoissa. Kepulaisten maitotilallisten sponssaama lehtijuttu.
Vierailija kirjoitti:
Öö, palmu = kasvi, joten ongelma on...?
Sydänsairaudet. Ihmiset kuvittelevat että koska se on kasviperäinen niin se on terveellinen vaikkakin on 100% kovaa rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Öö, palmu = kasvi, joten ongelma on...?
Sydänsairaudet. Ihmiset kuvittelevat että koska se on kasviperäinen niin se on terveellinen vaikkakin on 100% kovaa rasvaa.
Sitä on vain vispattavissa kaurakermoissa. Luuletko että esim. eläinrasva on suositellumpi vaihtoehto näin sydäntautien kannalta. Kumpikaan ei ole hyvä vaihtoehto mutta rasvaa ei saa vispaantumaan ilman että siinä on tyydyttyneitä rasvahappoja.
Juon itse kahvin kanssa iKaffea ja siinä on rasvana rapsiöljyä jossa on hyvä rasvahappokoostumus.
Palmuöljyhullu päässyt taas kevyemmälle lääkitykselle. Ei hyvä.
Jako ”koviin” ja ”pehmeisiin” rasvoihin on ylimalkainen. Jokaisella luonnonrasvalla on oma rasvahappojakaumansa, ts. niissä on eri suhteissa tyydyttyneitä ja yksittäis- ja monityydyttymättömiä rasvahappoja.
Maailman Sydänliiton pyheenjohtaja on todennut julkisesti, että eläinrasvoja ja tyydyttyneitä rasvoja on turhaan pidetty sydän- ja verisuonitautien aiheuttajana.
Suomi tulee tässä jälkijunassa, koska etabloituneiden ravintotieteilijöiden ura perustuu em. virheelliseen olettamaan. Ei ole kiva muuttaa paradigmaa.
***
Palmuöljy on trooppinen turhake ja sen viljely ja rahtaaminen Suomeen on minusta rikollista.
Suosin aitoa, kotimaista kermaa. En mitään tapiokasekoitteita, vaan kuohukermaa.
Käytän ainoastaan kuohukermaa, ei haittaa vaikka toiset vetäis kusta tai paskaa.
Vierailija kirjoitti:
Luin saman jutun, kaurakermassakin on oikein 3 % kauraa.
No nyt muistit vääri se oli vain 1%. Kauramaito on veteen liotettua kauraa!!
En nyt olisi tuosta kauhean huolissani, koska ei kai kukaan nyt joka viikko käytä vispattavaa kaurakermaa. Yksi annos palmuöljyä sisältävää kaurakermaa esim. kerran kuukaudessa ei vaikuta yhtään mihinkään.
Luin saman jutun, kaurakermassakin on oikein 3 % kauraa.