Miksi mulle on valehdeltu et meetfursti makkara siis tulisi hevosen lihasta vaikka on sianlihaa?
Kommentit (17)
Nami nami hevosenliha metukka on hyväää.
https://www.kotivara.fi/tuotteet/meetvurstit-ja-salamit/venalainen-meet…
Juu mutta aikoinaan 90-luvun alussa luulin et on hevosesta ja nyt kun tarkistin niin onkin sianlihaa. Elin näin kauan hevosenmakkara luulon kanssa.
meetfurstissa on kylläkin strutsia, lue vaikka tuoteselosteesta
Osassa on ja osassa ei hevosenlihaa. Hevosia lisäksi teurastetaan niin vähän, ettei joka paikkaan riitä.
https://www.kotivara.fi/tuotteet/meetvurstit-ja-salamit/venalainen-meet…
Hevosesta saa oikein maukkaita ja mureita ruokia, kannattaa ostaa, jos jossain näkee hevosenlihaa myynnissä. Parempaa kuin nauta.
metvursteja on erilaisia, toisissa on hevosta mutta ei kaikissa. ennen varmaan kuului olennaisena osana, mutta nykyään niin vähän hevosia menee teuraaksi että jouduttu muokkaamaan reseptejä.
Mullakin on ollut tuota infoa lapsuudessa. Outoa.
Pouttu käyttää hevosta noin kymmenessä makkaratuotteessa, muun muassa meetvurstissa ja salamissa. Niissä hevosenliha on kerrottu tuotetiedoissa.
https://www.talouselama.fi/uutiset/poutun-toimitusjohtaja-hevosenliha-o…
Meet Wursti/Furschti -paketeista kannattaa lukea, mistä elukasta tuote on valmistettu.
Esimerkiksi hepoisesta, lehmätädistä, possu- vai kalkkunasedästä.
Vierailija kirjoitti:
Juu mutta aikoinaan 90-luvun alussa luulin et on hevosesta ja nyt kun tarkistin niin onkin sianlihaa. Elin näin kauan hevosenmakkara luulon kanssa.
Ei ole tuulut aiemmin tullut mieleen katsoa tuoteselostetta. Hevosenliha on niin vähärasvaista, ettei se ainoana lihana voi olla makkarassa.
No tuo on muuttunut, kun harva polle enää kelpaa teurastamolle.
Turussa yksi fine dining ravintola tarjoili muutama vuosi sitten hevosen paistia.
En ottanut.
Mä taas kuulin huhun että joihinkin ulkolaisiin makkaroihin käytetään ajoittain myös ihmisenlihaa. Tuskin kukaan huomaa maussa mitään eroa, onko sianlihaa, vai ihmistä? Ei kai näitä kukaan niin tarkkaan edes valvo.
Meetvursti voidaan valmistaa hienoksi jauhetusta sian-, naudan-, hevosen- tai poronlihasta.
Vierailija kirjoitti:
No tuo on muuttunut, kun harva polle enää kelpaa teurastamolle.
Turussa yksi fine dining ravintola tarjoili muutama vuosi sitten hevosen paistia.
En ottanut.
Valitsit väärin. Hevosenlihalla on jokin kumma stigma, vaikka on erittäin mainiota lihaa.
Kuten muutama on ketjussa jo selventänyt, hevosenliha on perinteisesti kuulunut meetvurstiin, mutta hevosten vähäisen ravintokäyttöön soveltuvan teuraslihan määrä on pakottanut lihataloja muokkaamaan reseptejään. Meillä kun ei polleja kasvateta lihaksi, vaan ratsuiksi, ravureiksi ja työhön. Usein käytetyt lääkkeet estävät hevosen käyttämisen ihmisravinnoksi, ja varmaankin ihan yhtä usein se rakas kaveri/työjuhta laitetaan mieluummin ihan johonkin muualle kuin makkaran jatkeeksi.
Ranskassa taitaa olla teurashevostenkin kasvatusta.
Onpas täällä sitten tietämätöntä porukkaa... Moniko tietää sitäkään että salami ja meetwursti on eri asia? Heh, sarkasmia.
Meetvurstiin käytetään joskus oikeasti hevosenlihaa, mutta tavallisesti kuulemma ei. "Hevosmakkara" oli aikoinaan suosittu urbaani legenda koulumaailmassa. Yksi meidän luokan hevosharrastaja itki ruokalassa, kun hänelle meetvurstin syömisen jälkeen väitettiin, että hän söi juuri hevosta.
80- ja 90-luvut olivat urbaanien legendojen kulta-aikaa. Faktoja ei voinut tarkistaa nopeasti googlaamalla, joten tarinoiden elinkaari oli pitempi.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Onhan siinä tuoteseloste.