Vegaanit, mitä laitatte leivän päälle?
Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää ainaiset hummus/pesto + tomaatti/kurkku komboni. Vinkkejä kehiin!
Kommentit (268)
kaupoissa on vegaanijuustoja ja -leikkeleitä.
mä olen laittanut Ajvar-soossia,sweet and sour soossia,ihan vaan jtn öljyä,sitte ananas on älyn hyvää kun vähän paahtaa,sitte kaikkia näitä baby-pinaatti/rucola komboja mausteisissa sooseissa, kaikkea semmosta,porkkanaa raasteena,joo ananas+porkkana on hyvää,sitte ravistappa kurkkua suola+sokeriseoksessa ja sitä,siitä olen tehny chiliversion eli chiliä sekaan,raastettua kaalia ja siihen aromisuolaa,nam...paahdettuja siemeniä,vaikka mitä
Meillä käytetään paljon oluthiivahiutaleita, sisältää b-vitamiini ja valioravinnon tekemänä on tosi hyvää. Ehkä vähän juustomainen maku? Siihen kurkkua tai tomaattia ja naamaan. Alle vähän keijua. Menee lapsillakin hyvin.
3 öljyn- tai sinistä keijua. Avokadoa+limeä. Tomaatti+pizzamauste. Kovaa savutofua josta saa juustohöylällä viipaleita. Keitettyä punajuurta. Hyvää kotimaista valkosipulia ohuena siivuna tomaatin kera. Ituja. Maustekurkkua.
Laitan salaatinlehden leivän päälle ja kinkkusiivun leivän alle.
Harissa on todella hyvää, jos pitää hieman tulisemmasta ruasta.
Avokadoa, banaania, maapähkinävoita, kasviperäistä voita, kasviksia, hummusta.. Kyllä näitä on. :)
Mä tykkään niistä margariineista, joissa on pähkinärouhetta tai siemeniä. Sit Yosalla on tosi hyvä tomaatti-basilika"tuorejuusto". Juureva punajuurilevite on kans kiva uutuus. Ja sit tietysti kaikenlaiset kasvikset! Paahtoleivän päälle sopii maapähkinävoi.
En ole vegaani, mutta ruisleivän päälle leikkaan valkosipulin kynnen, punajuurisiivuja tai kurkkua, tomaattia, paprikaa. Useampaa sorttia näistä tai vain yhtä. Joskus salaatinlehtiä.
Ei levitteitä. Jos haluan leivälle myös rasvaa niin liraus oliiviöljyä. Myös aurinkokuivattu tomaatti on herkullinen vaihtoehto.
Vierailija kirjoitti:
kaupoissa on vegaanijuustoja ja -leikkeleitä.
ilmeisesti alapeukuttajat ovat kujalla kauppojen tarjonnasta.
Hummus, margariini, seitanleike ja vastaavat leikkeleet, juustonkorvaajat, oat block, tofu, tuorejuustot kaurasta...
Hunajasinappia tai avocadotahnaa.
Ne vegeleikkeleet on ihan parhaita <3 ne bon vegan-merkkiset
Keijua ja kurkkua. Joskus tomaattia tai salaattia. Ollessani ei-vegaani laitoin Oivariinia ja kurkkua. Joskus tomaattia tai salaattia. Aina.
Ei se ole niin vaikeaa. Miksi siitä veganismista pitää tehdä ihme hifistelydieetti samalla?
rukkolaalaa kirjoitti:
mä olen laittanut Ajvar-soossia,sweet and sour soossia,ihan vaan jtn öljyä,sitte ananas on älyn hyvää kun vähän paahtaa,sitte kaikkia näitä baby-pinaatti/rucola komboja mausteisissa sooseissa, kaikkea semmosta,porkkanaa raasteena,joo ananas+porkkana on hyvää,sitte ravistappa kurkkua suola+sokeriseoksessa ja sitä,siitä olen tehny chiliversion eli chiliä sekaan,raastettua kaalia ja siihen aromisuolaa,nam...paahdettuja siemeniä,vaikka mitä
Kuinkahan moni sekasyöjä näkisi tälläisen vaivan niin yksinkertaisessa välipalassa kuin LEIPÄ? On meilläkin joskus lämpimiä voileipiä tai jokin leipä ruokalaji (sloppy joes, pulled pork...) mutta ei kävisi mielessäkään alkaa ananaksia ja pähkinöitä paistelemaan reissumiehen päälle aamulla kun on valmiiksi kiire.
Ovatko "normaalit" levitteet (Keiju, Oivariini jne.) vegaanisia?
Ensin tahinia tai tsatsikia, siihen tarttuu hyvin mikä tahansa kasvis/vihannes.
Tosi maukasta ja helppoa snäkkiä on paahdettu jyväleipäviipale, johon kuumana loraus oliiviöljyä ja ripotellaan päälle esim. oreganoa tai muuta yrttiä.
Vierailija kirjoitti:
Keijua ja kurkkua. Joskus tomaattia tai salaattia. Ollessani ei-vegaani laitoin Oivariinia ja kurkkua. Joskus tomaattia tai salaattia. Aina.
Ei se ole niin vaikeaa. Miksi siitä veganismista pitää tehdä ihme hifistelydieetti samalla?
Koska veganismi on vaikeeta ja tylsää. Olen vegaani ilmastosyistä enimmäkseen ja myös eläinoikeuksien takia mutta myönnän suoraan että ikävöin esim. juustoa ihan hirveästi. Keiju + kurkku leivän päällä on todella tylsä ja mauton vaihtoehto eikä edes ole yhtä täyttävä. Siksi tein tämän keskustelun jotta saisin ideoita mitä aamupalalla voi laittaa leivän päälle kun oikeasti haluaisi vaan kunnollisen leikkele+juusto+kurkkuleivän.
Vierailija kirjoitti:
rukkolaalaa kirjoitti:
mä olen laittanut Ajvar-soossia,sweet and sour soossia,ihan vaan jtn öljyä,sitte ananas on älyn hyvää kun vähän paahtaa,sitte kaikkia näitä baby-pinaatti/rucola komboja mausteisissa sooseissa, kaikkea semmosta,porkkanaa raasteena,joo ananas+porkkana on hyvää,sitte ravistappa kurkkua suola+sokeriseoksessa ja sitä,siitä olen tehny chiliversion eli chiliä sekaan,raastettua kaalia ja siihen aromisuolaa,nam...paahdettuja siemeniä,vaikka mitä
Kuinkahan moni sekasyöjä näkisi tälläisen vaivan niin yksinkertaisessa välipalassa kuin LEIPÄ? On meilläkin joskus lämpimiä voileipiä tai jokin leipä ruokalaji (sloppy joes, pulled pork...) mutta ei kävisi mielessäkään alkaa ananaksia ja pähkinöitä paistelemaan reissumiehen päälle aamulla kun on valmiiksi kiire.
Ei ollut kyse välipalasta vaan mitä laittaa leivän päälle. EI kaikilla ole kiire aamuisin,ei mulla ainakaan. Ihan hyvin olen ehtinyt paahtaa ja syödä ja lähteä. Kukin tyylinsä mukaan.
JA teen voileivistä jopa lounaitakin!
Hyvin valmisteltu on puoleksi tehty!
Ylähuulen.