Tutkimus: inhotuimmat ruoka-aineet
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006244247.html
En tajua? Voiko suomalaiset olla näin nirsoja? Laitan selleriä joka päivä kahdesti smoothien sekaan eikä edes maistu. Raakana se on paras dippikasvis ikinä!
Kommentit (44)
Vierailija kirjoitti:
Minun listani on aivan eri
1. läski, ihra ja taliruuat
2. veriruuat
3. maksa, munuaiset yms sisäelinruuat
Nää on kaikki mun herkkuja.
Vierailija kirjoitti:
Minun listani on aivan eri
1. läski, ihra ja taliruuat
2. veriruuat
3. maksa, munuaiset yms sisäelinruuat
Ilmankos oletkin niin huonokuntoinen ja huonoihoinen.
Monet ilmoittavat yleensä myös inhokeikseen homejuustot ja vuohenjuuston. Samoin sienet.
Jos nyt oikein miettii tuota listaa, niin kaikki nuo on sellaisia, joiden maku voi olla voimakas. En itsekään välitä erityisesti anjoviksesta, mutta oikein yhdisteltynä nuo kaikki ovat ihan ok. Oliivien kanssa taitaa olla myös niin, että monesti Suomessa on tarjolla niitä halvimpia värjättyjä purkkioliiveja, ei ole ihme, jos ei maistu.
Homejuustot ja vuohenjuusto herkkua mutta vuohenjuusto vaatii kypsennyksen niin että lisään sitä loppuvaiheessa bolognesekastikkeeseen ja pitsanpäälle siivutan sitä ennen kuin laitan uuniin. Sopii todella hyvin tomaattiruokiin.
Tykkään eniten näistä:
1) Anjovis
2) Selleri
3) Korianteri
4) Silli
5) Oliivit
Rakastan oliiveja ja selleriä (sekä varsi- että juuriselleriä), nuo muut on minullekin yök. Korianteriinhan liittyy sellainen, että tietyn geenivariaation omaavat maistavat sen maun aina saippuaisena ja vastenmielisenä, kuulun itse näihin.
Omat inhokkini:
- Kalkkuna
- Turska ja seiti
- Kokolihapihvit (sitkeitä ja inhottavia)
- Ruusukaali
- Puolukat ja herukat sellaisenaan (liian happamia)
Raaka sipuli ohueksi siivutettuna hampurilaisten väliin ja leivän päälle aivan ihanaa.
Sipulissa on runsaasti kversetiini-flavonoidia, joka tukee kehon immuunipuolustusta ja ehkäisee virusten ja bakteerien hyökkäyksiä. Sipulin sanotaan myös tasapainottavan kolesterolitasoja elimistössä, kun sitä syödään runsaan kasvispainotteisen ruokavalion osana.
https://kotiliesi.fi/ruoka/ideoita-ruoanlaittoon/tunnetko-sipulin-terve…
Tavallista sipulia ja punasipulia on aina kaapissa ja laitan joka ruokaan. Ei ole flunssia ollenkaan. Halpa terveyspommi.
Vierailija kirjoitti:
Rakastan oliiveja ja selleriä (sekä varsi- että juuriselleriä), nuo muut on minullekin yök. Korianteriinhan liittyy sellainen, että tietyn geenivariaation omaavat maistavat sen maun aina saippuaisena ja vastenmielisenä, kuulun itse näihin.
Omat inhokkini:
- Kalkkuna
- Turska ja seiti
- Kokolihapihvit (sitkeitä ja inhottavia)
- Ruusukaali
- Puolukat ja herukat sellaisenaan (liian happamia)
Nää taas on kaikki mun lemppareita!
En tajua sitä että lampaan sanotaan maistuvan villalta. Oikein tehtynä ihan parasta.
Vierailija kirjoitti:
Rakastan oliiveja ja selleriä (sekä varsi- että juuriselleriä), nuo muut on minullekin yök. Korianteriinhan liittyy sellainen, että tietyn geenivariaation omaavat maistavat sen maun aina saippuaisena ja vastenmielisenä, kuulun itse näihin.
Omat inhokkini:
- Kalkkuna
- Turska ja seiti
- Kokolihapihvit (sitkeitä ja inhottavia)
- Ruusukaali
- Puolukat ja herukat sellaisenaan (liian happamia)
Itse kalastettu turska
Vierailija kirjoitti:
Homejuustot ja vuohenjuusto herkkua mutta vuohenjuusto vaatii kypsennyksen niin että lisään sitä loppuvaiheessa bolognesekastikkeeseen ja pitsanpäälle siivutan sitä ennen kuin laitan uuniin. Sopii todella hyvin tomaattiruokiin.
Vuohenjuusto on ihanaa kylmänä leivän päälle tai salaattiin siivutettuna.
Olen ollut tosi nirso ja huono kokkaaja saa ruuasta kuin ruuasta pahanmakuista. Kaikkea en osaa itsekkään tehdä mutta omat suosikki ruokani osaan tai olen opetellut tekemään hyvänmakuisia.
Ainoa on kannannugetit mihinkä en koske pitkällä tikullakaan. Teurasjäte ruokia en syö vaikka olisi kuinka kova nälkä. Makkarat katson sisällysluettelon että ovat laadukkaammasta päästä ja mitään halpoja en osta.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään eniten näistä:
1) Anjovis
2) Selleri
3) Korianteri
4) Silli
5) Oliivit
Varsinkin hiukan korianterin lehteä mausteeksi salaattiin. Voi että tulee hyvää. Sitä salaattia sitten itse tehtyihin hampurilaisiin, pitaleipiin, ja tortilloihin.
Minulla kasvaa selleriä ehkä 30 puskaa. On maailman helpoin kasvatettava. Vettä vaatii että tulee mureaksi. Itse hoidan asian niin että "valeistutan " laatikkon ja vien pimeään niin varsi vaalenee ja pehmenee sitten pakastimeen. Pitääkin alkaa korjata pois että ei palennu.
Kauppaostoksilla minulla on suurennuslasi taskussa jos ostan tuotteita mitkä eivät ole entuudestaan tuttuja ja sisällusluettelo määrää mitän ostan ja mikä jää hyllyyn.
Ällöttäviä syötäviä kasviksia ei länsimaissa ole. Amen.
Itse käytän anjovista enemmänkin mausteena. En ole ajatellutkaan sitä sellaisenaan syödä. Antaa mukavan suolasen maun ruokiin.
Villiriisi on kaikkein parasta jos tykkää riisiruuista. Teen siitä risototkin.
Oksetuksia:
Riista ja poro
Merilevä
Nyhtis, Härkis ym yliprosessoidut paskat.
Minun listani on aivan eri
1. läski, ihra ja taliruuat
2. veriruuat
3. maksa, munuaiset yms sisäelinruuat