Jos syö päivittäin 500g kreikkalaista jugurttia saako liikaa kovaa rasvaa?
Kommentit (39)
Hyvä kysymys sillä olin juuri Jenkeissä ja siellä tuli The Doctors-sarjaa ja siinä kerrottiin tutkimuksista, että esim. kreikkalainen jogurtti on sellaista joka pistää oman kehon rasvat liikkeelle etenkin vyötäröstä, koska se meni jotenkin näin että "vanha huono kehonrasva tarvitsee uutta rasvaa poistuakseen nopeammin".
Kaikki makeutetut jogurtit laitettiin siis tuossa yhteydessä pannaan. Makeutusaine huomattavasti pahempi keholle kuin rasva.
Suositeltiin että laittaa mieluummin kreikkalaiseen jogurttiin hieman aitoa hunajaa kuin hilloja ym.
Et pelkästään tuosta, mutta kannattaa toki katsoa kokonaiskulutusta. Jos tuon lisäksi juot päivittäin kevytmaitoa, laitat leivän päälle voita ja syöt naudanlihapihvin, niin saat liikaa kovia rasvoja.
Vierailija kirjoitti:
Söit 100 g voita
63 grammaa, mikäli jogurtin rasvapitoisuus on 10 %.
Aika iso tölkki. Mä ostan saman kokoisia ja syön siitä aamulla korkeintaan puolet.
Olen miettinyt samaa.. Rakastan jogurttia ja marjoja. Se on mun jokapäiväinen herkku, menee useasti päivässä
Se selviää kokeilemalla. En syö nyt aivan noin paljoa päivittäin mutta melko paljon kuitenkin. En ole havainnut mitään negatiivista.
Riippuu tietysti mitä muuta syöt päivän aikana.
Riippuu myös kolesteroliarvoistasi ja verenpaineesta. Jos on kohonneet kolesteroliarvot niin tuo on aika paljon kovaa rasvaa, ja aika helppo olisi vähentää esim vaihtamalla 2-3%:n versioon. Toisilla taas arvot ei nouse vaikka söisi reilustikin rasvaa. Osittain geneettistä: toiset sietää rasvaa paremmin. Mut jos olet normaalipainoinen ja veriarvot on hyvät niin antaisin mennä.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu tietysti mitä muuta syöt päivän aikana.
Riippuu myös kolesteroliarvoistasi ja verenpaineesta. Jos on kohonneet kolesteroliarvot niin tuo on aika paljon kovaa rasvaa, ja aika helppo olisi vähentää esim vaihtamalla 2-3%:n versioon. Toisilla taas arvot ei nouse vaikka söisi reilustikin rasvaa. Osittain geneettistä: toiset sietää rasvaa paremmin. Mut jos olet normaalipainoinen ja veriarvot on hyvät niin antaisin mennä.
Eläinrasva ei nosta kolesterolia, päinvastoin. Margariinit ja siemenöljyt sen sijaan ovat haitaksi.
Et saa liikaa. Tietty lihottaa, jos syöt muuten paljon. Itse syön max 200g turkkilaista, mutta lenkin ketogeenisllä dieetillä. Rasvasta suurin osa energiasta ja hiilihydraattia mah vähän. Kuohukermaa käytän aika övereitä määriä.
Nykyään on tehty jo kymmeniä luotettavia tutkimuksia rasvasta ja on todistettu, että oikeasti rasvalla ei ole mitään yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin. Sen sijaan on huomattu, että mitä vähemmän ihminen syö luonnollista rasvaa (maitorasva, eläinrasva, pähkinät, oliivit, kookos), sen suurempi riski hänellä on sairastua noihin tauteihin. Luonnollinen rasva siis SUOJAA, ei aiheuta sydän. ja verisuonitauteja.
Nuo hypetetyt teolliset rasvat sen sijaan (siemenöljyt kuten rypsi, rapsi, auringonkukka jne, margariinit ja muut keinotekoiset rasvat) ovat terveydelle vaarallisia. Niissä on vääränlainen omegahappojen suhde, ne aiheuttavat ja ylläpitävät elimistön hiljaista tulehdustilaa yms yms yms.
Ja muuten. Ne plakit verisuonistossa, ne aiheuttaa glukoosi. Ei rasva.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu tietysti mitä muuta syöt päivän aikana.
Riippuu myös kolesteroliarvoistasi ja verenpaineesta. Jos on kohonneet kolesteroliarvot niin tuo on aika paljon kovaa rasvaa, ja aika helppo olisi vähentää esim vaihtamalla 2-3%:n versioon. Toisilla taas arvot ei nouse vaikka söisi reilustikin rasvaa. Osittain geneettistä: toiset sietää rasvaa paremmin. Mut jos olet normaalipainoinen ja veriarvot on hyvät niin antaisin mennä.
Eläinrasva ei nosta kolesterolia, päinvastoin. Margariinit ja siemenöljyt sen sijaan ovat haitaksi.
Eläinrasvat nimenomaan nostaa kolesterolia. Hyvät rasvat eli kasvirasvat laskee. Kyllä on ihmisillä perusasiat hukassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu tietysti mitä muuta syöt päivän aikana.
Riippuu myös kolesteroliarvoistasi ja verenpaineesta. Jos on kohonneet kolesteroliarvot niin tuo on aika paljon kovaa rasvaa, ja aika helppo olisi vähentää esim vaihtamalla 2-3%:n versioon. Toisilla taas arvot ei nouse vaikka söisi reilustikin rasvaa. Osittain geneettistä: toiset sietää rasvaa paremmin. Mut jos olet normaalipainoinen ja veriarvot on hyvät niin antaisin mennä.
Eläinrasva ei nosta kolesterolia, päinvastoin. Margariinit ja siemenöljyt sen sijaan ovat haitaksi.
Eläinrasvat nimenomaan nostaa kolesterolia. Hyvät rasvat eli kasvirasvat laskee. Kyllä on ihmisillä perusasiat hukassa.
Kellä on, kellä ei. Sinuna en paljon kehuis tietoja.
Söit 100 g voita