Mitä laitatte lämpimiin voileipiin?
Kommentit (24)
Mitä kaapista sattuu löytymään. Lämppärit on meillä yksi sellainen ruoka mitä syödään kun pitää käyttää jääkaapista vanhaksi meneviä juttuja pois. Tiistaina syötiin viimeksi lämppäreitä. Silloin päälle laitettiin tomaattipyrettä, tonnikalavuoan jämät, ananaspaloja, juustoa ja mausteita.
Paljon cheddaria, jotain kinkkua, sinappia.
Useimmiten ihan pelkkää emmentalia ruisleivän päälle. Nam.
Myäs sillain tulee hyvää, että laittaa pihvitomaantin viipaleen tai pari pienempää tomaattia ja kananmunaan sekoitettua juustoraastetta päälle.
Joskus laitettiin voita, sinappia, kinkkua ja kermajuustoa.
Nykyään juhlacheddaria, ja sen päälle vähän tomaattipyreetä (pursotetaan ohuena nauhana). Pepperonipaprikoita. Ehkä myös pepperoni-salamia. Paiston jälkeen oreganoa.
Erilaisia juustoja voisi käyttää, kunhan ei ole mitään liian venyvää...
Herkkusieniä, paprikaa, jauhelihaa.
Tomaattia, leikkelettä ja juustoa. Tai sama mut leikkeleen sijasta tonnikalaa. Joskus paahdan vaan leivät ja päälle majoneesia, tonnikalaa ja kurkkua tai tomaattia.
Valkokastiketta, kinkkua, jotain vahvaa juustoa ja joskus kananmunaa.
Tonnikalaa, herkkusieniä ja juustoa. Nam!
Pestoa, tomaattia, juustoa ja tuoretta basilikaa.
Meillä perinteisesti tomaatti, lauantai makkara/gouter ym, juusto jos löytyy kotoa lisäsi esim sipulin vartta/ruohosipulia
Voitelen leivät sinapilla, päälle tonnikalaa öljyssä, kuivattua tilliä, suolakurkkua kuutioina ja päälle juustoa, sitten uuniin. Ah!
Mulla on niin vakiintunut lämppäritapa. Näitä tehdään vain lauantaisin saunaillan jälkeen.
Jälkiuunileipää
Salsa (medium)
Tomaattisiivut
Korppukinkku/keittokinkku
Paprika
Homejuusto
Juustoraaste
Valmiiden leipien päälle laitan oreganoa ja valkosipulirouhetta.
Tänään oli voimariini, eineslihapullaviipaleita, suolakurkkua, aurinkokuivattua tomaattia, paprikamajoneesia ja juustoraasteen seassa kananmuna.
Toisissa lihapullien tilalla tonnikalaa eikä majoneesia.
Meetvurstia
Sipulia
Juustoa
Ketsuppia
tai
Valkosipulia
Öljyä
Tomaattia
Mozzarellaa
+paiston jälkeen tuoretta basilikaa
Uunin peilille sopii 9 paahtoleivää kerralla, niin että pohjimmaisen kerroksen muodostaa paprikamajoneesi, sitten ohuita makkaranviipaleita Snellmanin Kunnon kuorettomasta lenkistä, yleensä noin 3 kappaletta per leipä. Nuo makkaraviipaleiden päälle sivellään sinappia ja päällimmäisen kerroksen muodostaa 3 kappaletta Edam-juustoviipaleita. Uunin lämpötilaksi sopii noin 200 astetta ja nuo lämpimät voileivät ovat valmiita kun juusto on kunnolla sulanut.
Oivariini
Ketsuppi
Meetwurstia
Maustekurkku
Juusto
Ja valmiin päälle pizzamaustetta (ohuen ohuet ruisleipä, toimii myös näkkärillä)
Samoin ruisleivälle toimii lihapullat ja ananas
Vaaleita harvemmin, mutta niille kinkku on ollut jees.
Tässähän tulee nälkä, kun näitä lukee 😊
Alkoi tehdä mieli lämpimiä voileipiä..
Meillä tehdään yleensä vain tosi simppeleitä perusleipiä: moniviljaleipää, levitettä, kinkkua, juustoa ja tomaattiviipaleita.
Makuasia. Mä laitan tomaattipyreetä, kalkkunaleikettä, säilykepersikan paloja ja juustoa.