Käytätkö teflon-paistinpannua?
Mietityttää teflonin vaarat mutta rautapannun käyttö on jotenkin työläämpää... miten teillä? Vieläkö paistatte teflonilla?
Kommentit (35)
Rosteripannun kantena korkeintaan.
Emme ole käyttäneet Teflonpannuja n. 20:een vuoteen. Rautapannut käytössä, sekä 2 keraamista pannua.
En käytä. Valurauta ja hiiliteräs ovat paljon parempia.
Käytän koska muilla pinnoilla palaa pohjaan niin herkästi. Karsinogeenejä tulee sitten ruokaan.
Valurautaa käytän eikä paluuta ole. Lihasta löytyy eli jaksan pitää paistinpannua kädessä. Pannu pitää ajaa kunnolla sisään niin sitä voi jopa sitten pestä ihaaaan pikku tipalla fairyä, siis ihaaaan pikku tippa niin ei lähde rasvapinta pois pannusta, mutta on aina puhdas. Valurauta pannulla lihasta tulee samanlaista kun grillissä tekisi. Just nyt menossa pannulle fajitas maustetut kanan ohutleikettä (lidlistä tietysti).
Ruuan paistamiseen käytän vain ja ainoastaan oliiviöljyä.
En tietenkään käytä, mutta tupakkaa kyllä poltan.
Taottu hiiliteräspannu on, eikä mitään avaruusajan ihmeitä.
Munien ja pannukakkujen paistamiseen, muuten valurautapannu.
Joo, joskus. Sanoisin kuitenkin että ainakin 8 kertaa 10:stä käytän valurautapannua, iso 28 cm Skeppshult-pannu. Asiallisella käsittelyllä se toimii myös "hankalien" eli kananmunaa sisältävien ruokien kanssa. On jotenkin hurjan tyydyttävää ajatella että kirppikseltä kympillä ostamani pannu kestää oikein huollettuna pidempään kuin minä.
Viimeksi käytin Teflon-pannua paistaessani "pannukarkeita" kirjolohifileitä, ensi kerralla pitää yrittää valuraudalla.
Käytän kaikkeen paistamiseen teflonpannua.
Kemikaaleja ja mikromuovia on koko maailma jo täynnä, paluuta ei ole. Eli joo, myrkkyjähän niistä irtoaa, mutta en oikeastaan enää välitä.
Käytän, mutten paistamiseen.
Sinccis
Kosk on muita pannuja joilla saa paremman paistotuloksen. Ylen mädätykset ei minua kiinnosta, vaan siis totuus.
Käytän teflonpannua tai -paistokasaria, koska teen enimmäkseen jauheliha- ja broilerikastikkeita ja minusta niiden teko on helpointa teflonpannulla.
Kannattaa välttää sen pannun kuumennusta tyhjänä, eikä ikinä kuumentaa sitä levyn täysillä tehoilla. Silloin se ei ylikuumene eikä siitä irtoa niin paljon sitä myrkyllistä ainetta jota kuumuudessa hajoavasta teflonista haihtuu.
Vierailija kirjoitti:
Käytän teflonpannua tai -paistokasaria, koska teen enimmäkseen jauheliha- ja broilerikastikkeita ja minusta niiden teko on helpointa teflonpannulla.
Kannattaa välttää sen pannun kuumennusta tyhjänä, eikä ikinä kuumentaa sitä levyn täysillä tehoilla. Silloin se ei ylikuumene eikä siitä irtoa niin paljon sitä myrkyllistä ainetta jota kuumuudessa hajoavasta teflonista haihtuu.
Kai muistat pestä myös pllusi tarpeeksi usein ?
Sinccis
Myrkyllisiä aineita u know ..
Vierailija kirjoitti:
Käytän, mutten paistamiseen.
Sinccis
Kosk on muita pannuja joilla saa paremman paistotuloksen. Ylen mädätykset ei minua kiinnosta, vaan siis totuus.
Niin mitkä ylen mädätykset, yle liittyy teflonpannuihin miten?
Mitä väliä, se teflonimyrkky on jo kaikkien veressä ja pysyy. Sama kai se sitten kun jatkaa teflonointeja.