Välttelin kirsikoita vuosikymmeniä, koska kaikki suuhuni eksyneet kirsikkatuotteet ovat olleet niin kuvottavia, mutta nyt paljastui ettei ne edes maistu kirsikalle.
Kirsikka olikin hyvänmakuinen. Miksiköhän kirsikkatuotteet eivät maistu kirsikalle?
Kommentit (25)
Sama. Nyt syön niitä kuvotuksen partaalle ne pari viikkoa vuodessa kun niitä saa.
On olemassa hapankirsikka ja imelä(makea)kirsikka. Ovat ihan erimakuisia.
Tuoreet kirsikat ovat hyviä ja makeita. Pidän etenkin tummista kirsikoista.
Esanssi on kuvottavaa. Maistoin maun vuosia sitten tuotteesta, jossa ei kerrottu mitään kirsikkaesanssista. Soitin tehtaalle ja ensin minulle kerrottiin, ettei esanssia ole. Mielestäni on, joten asiakaspalvelija tutki tarkemmin tietoja ja yököttävässä kerroskiisselissä oli hieman kirsikkaesanssia, joka pitäisi kieltää kuvottavana aineena.
Jouduin hävittämään tuotteen.
Kirsikkamehua tiivisteenä myydään kaupoissa. Käytän sitä mm. jälkiruuissakin.
Vierailija kirjoitti:
On olemassa hapankirsikka ja imelä(makea)kirsikka. Ovat ihan erimakuisia.
Kummanko näistä sitten pitäisi maistua sille esanssille?
Lidlin kirsikat on ihmeen hyviä. Yleensä en syö enkä juo mitään kirsikkaan viittaavaakaan.
No haloo. Voiko muka appelsiinilimua verrata appelsiiniin? Saattaa se hyvältä maistua mutta ei ihminen, joka on juonut vain sitä, tiedä, miltä tuntuu syödä appelsiineja. Todella outoa tehdä päätelmiä hedelmien mausta sen perusteella, että on kokeillut jotain synteettistä esanssilitkua.
Syökää oikeaa ruokaa!
Vähän sama kuin "vesimelonin" tai ihan vain "omenan" makuisten tuotteiden kanssa myös. Eiväthän ne maut liity yleensä mitenkään todellisuuteen.
joillakin kestää siis vain kauemmin aikuistua.
Minäkin luulin nuorempana maraschinokirsikan olevan kirsikka. Saksassa sitten tuli tutuksi hapankirsikka. Pidän.
Kirsikkakarkeista tykkään ja tuoreista kirsikoista. Muuhun hyvään en ole vielä törmännyt.
Vierailija kirjoitti:
Kirsikkakarkeista tykkään ja tuoreista kirsikoista. Muuhun hyvään en ole vielä törmännyt.
No just kaikenmaailman kirsikkakarkeista tulee se etova lehahdus suuhun. Thyii!
Tuoreet kirsikat on aivan ihania!
Sen sijaan kaikki kirsikkajuomat, -karkit, -säilykkeet ym. on aivan hirveitä. Välttelen niitä viimeiseen asti.
Kirsikoihin tulee se kirsikkatuotteiden maku pakastamisen jälkeen. Eli kotipihankin kirsikka maistuu aivan eriltä tuoreena puusta kuin talvella pakastamisen jälkeen. Luulisin siis ettei kirsikkatuotteisiin käytetä tuoreita kirsikoita vaan pakastettuja, jolloin maku muuttuu esanssiseksi.
Se paha maku tulee karvasmanteliöljystä. Sen saa aikaiseksi ihan ilman öljyä tai esanssiakin niin, että rikkoo kirsikan kivet ja liottaa niistä kiven sisälmyksistä makua hilloon tai mehuun. Vanhoissa resepteissä neuvotaan tekemään näin. Tämä perinne jatkuu sitten teollisuudessa karvasmanteliöljyn tai sen makuisen esanssin lisäämisenä.
Sekä hapankirsikat että makeat kirsikat ja myös niistä tehdyt tuotteet ovat ihania, jos niihin ei ole lisätty tuota karmeaa makuainetta.
Niin. Kysyn myös, miksi päärynätyuotteet eivät maistu päärynälle, banaanituotteet banaanille, persikkatuotteet persikalle, mansikkatuotteet mansikalle...?! Huijausta, sanon minä!
Minä olen ehkä poikkeus, sillä rakastan tuoreita kirsikoita MUTTA MYÖS kaikkia kirsikkaesanssijuttuja, vaikka eivät muistuta maultaan pätkääkään toisiaan. Olin Kreetalla lomailemassa ja siellä törmäsin kaupassa loux- merkkiseen kirsikkalimppariin, joka muistutti maultaan yllättävän paljon tuoretta kirsikkaa. Suosittelen jos tulee mahdollisuus maistaa.
Ihana, että joku muukin on tämän huomannut! Suomesta ei saa esim. hyvää kirsikkajugurttia. :( Virossa on myynnissä tosi hyvää Kirsiä, joka on *tietysti* sikäläisen Valion lisenssituote, 0,5 l purkki ja maku on se oikea. Eipä vaan täällä saa samaa. :) Harmi. Ja todellakin kirsikankivet ovat se kynnyskysymys eli se karvasmantelin maku ei kaikille vaan sovi. Itse siedän sitäkin, mutta pahinta on esanssimainen, liian sokerinen ja teollinen maku, jossa ei ole kirsikan hiventäkään. Olisi jo aika saada aitoja makuja meillekin!
Rakastan kirsikoita ja kaikenlaisia kirsikkatuotteita. Käytän karvasmanteliöljyä leivonnassa. Harmi, ettei Suomesta tahdo löytyä kirsikkajäätelöä.
Näin on. Kirsikkaesanssi on järkkyä. En tiedä miksi sitä kutsutaan kirsikaksi.