Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kotimaisissa jäätelöissä aina ollut glukoosisiirappia?

Vierailija
05.07.2019 |

Tuli mieleeni kun ostin kesän ensimmäisen jäätelön ja syötyäni sen totesin että "ihan hyvää oli, muttei jotenkin niin hyvää kuin olisi ajatellut". Tutkittuani ainesosa-luetteloa, havaitsin että jäätelö oli makeutettu pelkästään tavallisella sokerilla. Yleensä kun niissä tuppaa olemaan glukoosisiirappia, fruktoosia ynnä muuta epämääräistä sen sokerin lisäksi.
Sitten aloin miettiä, että olikohan tässä syy siihen ettei jäätelöön tullut mitään himoa...itselläni kun nimenomaan jätskin syönti on tupannut pahemman kerran lähteä käsistä ja esimerkiksi lapsuudesta muistan että tavallista pakettijäätelöäkin olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon jos vain olisi saanut. Siispä mietinkin että olikohan glukoosisiirapit jäätelöissämme jo tuolloin? Eli 80-90-luvulla...sen ajan jäätelöistä löytyi kyllä paljon kuvia, mutta ainesosia en havainnut mainittavan.

Kommentit (78)

Vierailija
1/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glukoosisiirappia on nykyään tungettu kaikkialle, sitä en tiedä koska sen käyttö on yleistynyt mutta suosittelen välttämään.

Vierailija
2/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko siinä palmuöljyä? Se maistuu pahalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä jäätelö? Kun olisin itsekin mielelläni ostamassa niitä, missä ei glukoosisiirappia olisi.

Vierailija
4/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä jäätelö? Kun olisin itsekin mielelläni ostamassa niitä, missä ei glukoosisiirappia olisi.

Gelatelli kookosjaatelopuikko Lidlistä, semmonen neljän pakkaus.

AP

Vierailija
5/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliko siinä palmuöljyä? Se maistuu pahalle.

Ei siinä ollut.

Ap

Vierailija
6/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos, pitääpä käydä lidlin jätskivalikoimiin tutustumassa!

-se joka kyseli mikä jäätelö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veres on glukoosisiirappia.

Vierailija
8/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikä jäätelö? Kun olisin itsekin mielelläni ostamassa niitä, missä ei glukoosisiirappia olisi.

Gelatelli kookosjaatelopuikko Lidlistä, semmonen neljän pakkaus.

AP

Niin ja syön vain maidottomia jätskejä muutenkin ja kookosjätskit on yleensä mun lemppareita. Eikä tuokaan jätski ollut todellakaan pahaa, mutta ei tullut mitään himoa siihen.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glukoosi/Glukoosi-fruktoosisiirappi on korvannut sokerin melkeinpä kaikissa teollisissa elintarvikkeissa, etenkin niissä, joita valmistetaan maksimaalinen voitontavoittelu mielessä. Äärettömän halpa raaka-aine mutta valitettavan haitallinen ihmiskeholle. Perinteisesti paljon haukuttu valkoinen sokeri on itse asiassa parempi valinta.

Vierailija
10/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseäkin kiinnostaisi mitä jäätelöt ennen sisälsi. Muistan ainakin että joku nimellä "vanhanajan vaniljajäätelö" tai vastaava ei sisältänyt juuri mitään muuta kuin lisäaineita, ilmaa eikä yhtään kermaa vaikka luulisi että juuri se vanhanaikaisesti valmistettu jäätelö olisi tehty kermasta, kananmunasta ja sokerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pingviini suklaatuutti---> voihan helweta millasta pashaa:

Rasvaton MAITO (Suomi), KERMA (Suomi), sokeri, VEHNÄJAUHO, glukoosisiirappi, kasviöljyt (kookos, auringonkukka, rapsi, palmu) vaihtelevina osuuksina, vähärasvainen kaakaojauhe, herajauhe (MAITO), emulgointiaineet (E322, E471, SOIJALESITIINI), VOI, KANANMUNA, suola, stabilointiaineet (E410, E412), väri (E153), nostatusaineet (E503, E500), aromit (mm. vanilja), maltodekstriini, dekstroosi.

Vierailija
12/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pingviini suklaatuutti---> voihan helweta millasta pashaa:

Rasvaton MAITO (Suomi), KERMA (Suomi), sokeri, VEHNÄJAUHO, glukoosisiirappi, kasviöljyt (kookos, auringonkukka, rapsi, palmu) vaihtelevina osuuksina, vähärasvainen kaakaojauhe, herajauhe (MAITO), emulgointiaineet (E322, E471, SOIJALESITIINI), VOI, KANANMUNA, suola, stabilointiaineet (E410, E412), väri (E153), nostatusaineet (E503, E500), aromit (mm. vanilja), maltodekstriini, dekstroosi.

Miten musta tuntuu etteivät vielä 80-luvulla ainakaan olisi olleet tuollaisia myrkkyjä täynnä. Olisiko sen ajan ihmiset edes ostaneet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö glukoosisiirappia käytetä jäätelöissä siksi, että se estää kiteytymisen ja jäätelö pysyy pehmeänä ja sileänä? Korjatkaa toki jos olen väärässä. Kiinnostava aihe tämä.

Vierailija
14/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä sokerittoman pingviini-tuutin sisältö, mielummin syön vaikka pari ruokalusikallista sokeria kuin tota moskaa:

Rasvaton MAITO (Suomi), KERMA (suomi), vesi, VEHNÄJAUHO, polydekstroosi, frukto-oligosakkaridit, maltitolisiirappi, erytritoli, inuliini, kookosöljy, rasvaton MAITOJAUHE, emulgointiaineet (SOIJALESITIINI, E471), stabilointiaineet (E412, E440, E407, E410), väri (E150a), suola, aromit (mm. vanilja), ribitoli. SAATTAA SISÄLTÄÄ PÄHKINÄÄ

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glukoosisiirappi on jäätelössä koostumuksen takia. Itse tehty jäätelökin saa paremman koostumuksen sen ansiosta. Eri asia sitten haluaako sitä syödä vai ei.

Vierailija
16/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kun niihin teollisiin jäätelöihin saadaan mm. glukoosisiirapilla se rakenne, koittakaa kuulkaa vaikka ite tehä jäätelöä kermasta, kananmunista ja sokerista ja säilyttää sitä hyvänä pari viikkoa, ei muuton onnistu. Eikä se tärkkelyssiirappi nyt niin paljon tavallista sokeria pahempaa ole.

Vierailija
17/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö glukoosisiirappia käytetä jäätelöissä siksi, että se estää kiteytymisen ja jäätelö pysyy pehmeänä ja sileänä? Korjatkaa toki jos olen väärässä. Kiinnostava aihe tämä.

Se tuo käsittääkseni paremman "suutuntuman", mutta myöskin lisää jäätelön kulutusta sillä glukoosisiirappi häiritsee ihmisen normaaleja kylläisyysmekanismeja ja aiheuttaa riippuvuutta.

Vierailija
18/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No kun niihin teollisiin jäätelöihin saadaan mm. glukoosisiirapilla se rakenne, koittakaa kuulkaa vaikka ite tehä jäätelöä kermasta, kananmunista ja sokerista ja säilyttää sitä hyvänä pari viikkoa, ei muuton onnistu. Eikä se tärkkelyssiirappi nyt niin paljon tavallista sokeria pahempaa ole.

No kyllä glukoosifruktoosisiirappi nyt vain on ihan taivaallista sontaa sokeriin verrattuna! Teollisuuden halpaa paskjaa, jotta saadaan katteet kohdilleen. Terveydelle todella haitallista. Ei siis sokerikaan ole ainakaan ylenmäärin hyväksi, mutta ennemmin sitä makeutukseen, jos jotain makeaa syö.

Vierailija
19/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No kun niihin teollisiin jäätelöihin saadaan mm. glukoosisiirapilla se rakenne, koittakaa kuulkaa vaikka ite tehä jäätelöä kermasta, kananmunista ja sokerista ja säilyttää sitä hyvänä pari viikkoa, ei muuton onnistu. Eikä se tärkkelyssiirappi nyt niin paljon tavallista sokeria pahempaa ole.

Hieman naurattaa toi perustelusi. Kuka nyt kotitekoista jäätelöä jemmaa viikkotolkulla pakkasessa. Se on tarkoitettu nautittavaksi saman tien. Suomessa olis paljon opittavaa jäätelön supervallasta Italiasta.

Vierailija
20/78 |
05.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No kun niihin teollisiin jäätelöihin saadaan mm. glukoosisiirapilla se rakenne, koittakaa kuulkaa vaikka ite tehä jäätelöä kermasta, kananmunista ja sokerista ja säilyttää sitä hyvänä pari viikkoa, ei muuton onnistu. Eikä se tärkkelyssiirappi nyt niin paljon tavallista sokeria pahempaa ole.

Ihan paskkapuhetta, ettei ilman nykyajan moderneja halpoja teollisuumateriaaleja ilman saada kunnollista jätskiä tehtyä! Ihan puppua, markkinointimiesten jutut menneet hyvin perille. Kyse on Vain ja Ainoastaan RAHASTA, ei mistään muusta. Ja ihmisten koukuttamisesta äklömakeisiin huonolaatuisiin tärkkelyksiin.