Pilaantuuko lohi näillä keleillä autossa?
Laitoin ajattelemattomuuttani kauppakassin kotimatkan ajaksi takakonttiin eli kaikkein kuumimpaan paikkaan. Varmaan 40 astetta lämmintä. Lohi oli siellä noin vartin. Voiko lohi alkaa pilaantua tässä ajassa? Uskaltaako vielä syödä?
Kommentit (13)
Kypsä vai raaka, graavi, millainen?
No sehän on paistunut, just sopivasti varmaan kun ei sitä kuulemma saa kypsäksi vetää.
No pilaantuu, mutta ei syömäkelvottomaksi, jos heti valmistaa ja syö sen pois. Enempää en lähtisi sitä säylyttelemään.
Näillä keleillä se paistuu autossa hetkessä maukkaaksi, mutta palaa myös herkästi pohjaan.
Miten kauan se siellä oli? Alle puoli tuntia ei haittaa.
Jos siinä on suolaa ja vakuumissa, niin ei se tuossa ajassa ehdi lämmitä ja pilaantua. Pistä poskeen vaan.
Vierailija kirjoitti:
Miten kauan se siellä oli? Alle puoli tuntia ei haittaa.
Luitko? Vartin.
Pilaantuu noin 5min, ei kannata syödä jos ei halua kuolla botulismiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten kauan se siellä oli? Alle puoli tuntia ei haittaa.
Luitko? Vartin.
Enpä lukenut. No, ei ole pilalla.
Ei se nyt vartissa pilaannu. Valmista se kuitenkin tänään.
No kyllä se varmaan reilun vartin siellä oli. Lihatiskistä ostettu lohi, ei siis graavilohi. Tarkoitus oli paistaa vasta huomenna mutta laitoin sen varalta uuniin jo nyt. Ap
Voi syödä. Paista ainakin heti pois. En odottaisi.