Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oliiviöljy muodostaa karsinogeenisiä aineita kuumennettaessa. EI pannulle, EI uuniin!

Vierailija
04.05.2019 |

Sitä voi lorauttaa valmiiseen ruokaan, mutta ei koskaan mihinkään mitä sitten kuumennetaan.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyllä saa muuten upean kiillon valurauta-astioihin - kuumentamalla tietenkin...

Vierailija
2/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Totta. Itse paistan avokadoöljyssä tai voissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyppä italialaisilta mitä öljyä käytetään kaikkeen ruuan valmistukseen?

Vierailija
4/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai kauheaa! 😱

Vierailija
5/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kysyppä italialaisilta mitä öljyä käytetään kaikkeen ruuan valmistukseen?

Kysypä niiltä kenet ne haluaa presidentikseen? Niinpä.

Vierailija
6/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäpuristettu oliiviöljy sisältää lehtivihreää, josta muodostuu kuumennettaessa haitallisia PAH-yhdisteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kylmäpuristettu oliiviöljy sisältää lehtivihreää, josta muodostuu kuumennettaessa haitallisia PAH-yhdisteitä.

PAH!

Vierailija
8/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten hyvä, mutta koskee vain tummempia eli neitsytoliiviöljyjä. Vaaleat oliiviöljyt on nimenomaan tarkoitettu paistamiseen.

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000006073673.html

Neitsyt- ja ekstra-neitsytoliiviöljyyn pääsee puristuksen yhteydessä öljyn lisäksi muita oliivin osasia. Siksi ne eivät kestä kuumentamista yhtä hyvin kuin puhdistetut öljyt. Jos neitsytöljyä kuumennetaan liikaa, siihen muodostuu vastaavia syöpää aiheuttavia PAH-yhdisteitä, joita jalostetuista oliiviöljyistä löytyi 2000-luvun alussa.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan puhdistamattomia oliiviöljyjä ei pitäisi kuumentaa lainkaan. Toisten mielestä kevyt kuumentaminen ei ole ongelma, kunhan öljy ei ala savuta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jalostettu oliiviöljy sopii hyvin paistamiseen, kun taas neitsyt- ja ekstra-neitsytoliiviöljyt ovat parhaimmillaan kylmissä tai vain kevyesti kuumennetuissa ruuissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
04.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki tappaa, älkää kuumentako mitään. Raakana vaan kaikki suukkuun.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi seitsemän