Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksiköhän ihmiset keittävät niin vähän pannukahvia

Vierailija
11.04.2019 |

Ja suosivat sen sijaan keittimiä? Me keitetään kotona pannukahvia ja aina vieraat ihmettelevät sitä ja sitten kehuvat kuinka hyvää se on.
Meillä on mökki jota vuokraillaan joskus jos ei itse ehditä siellä olemaan. Ollaan jouduttu ostamaan sinne kahvinkeitin kun vuokralaiset sitä toivoivat, eivät kai osanneet/halunneet keittää pannukahvia.

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
11.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannukahvi on ihan hyvää välillä. Ymmärtääkseni siinä on kuitenkin aika paljon kolesterolia, ainakin itselleni on jäänyt jostain mieleen tuollainen tieto. Siksi ei viitsi ihan joka päivä nauttia.

Vierailija
2/36 |
11.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menenkin tuosta kohta laittamaan vedenkeittimen paalle. En itseasiassa juo nykyisin muuta kuin pikakahvia.

Viela ihan halpaa sellaista. 1/2 kg pari euroa. Siis murto-osa Nescafen hinnasta. Ihan hyvaa se on. Mercadonan kahvia. Olis viela pari palaa suklaata, mutta nyt ei ole, enka jaksa hakeakkaan,

Siella olis vaikka mita papukahvejakin..... Mutta olen koyha.  Ei ole varaa kaikkiin papukahveihin. Mutta ei se haittaa.....

Nukuttaa. Iltakahvit. Kirjoitan Espanjasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
11.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juon vain espressokoneella tehtyä espressoa. Muut kahvit pahaa.

Vierailija
4/36 |
11.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä halusin kerran kahvia, vaikka ei ollut kahvinkeitintä - joten ajattelin keittää pikkukattilassa (en omista edes pannua), kunnes saan ostettua kahvinkeittimen... Mutta kattilassa tehty oli niin hyvää, että keitin jäi ostamatta. Miksi tiputtelisin kahvia pikku hiljaa, ei se NIIN kallista ole ettenkö voisi laittaa runsaammin, ja aromia kyllä riittää. Pointti on se, että vesi kiehuu kunnolla. Muuten ei oikeat aromit irtoa. Eli kiehautan veden kunnolla, jonka jälkeen sekoitan sinne kahvipuruja, ja siivilöin heti mukiin (pienisilmäinen metallisiivilä).

Vierailija
5/36 |
11.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pannukahvi on ihan hyvää välillä. Ymmärtääkseni siinä on kuitenkin aika paljon kolesterolia, ainakin itselleni on jäänyt jostain mieleen tuollainen tieto. Siksi ei viitsi ihan joka päivä nauttia.

Kolesteroli on eläinperäinen yhdiste, jota tarvitaan hermoston kasvuun ja ylläpitoon. Sitä on vain eläinkunnan tuotteissa. En tiedä, mitä eroa pannu- ja keitinkahvissa on muuten.

Vierailija
6/36 |
11.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä halusin kerran kahvia, vaikka ei ollut kahvinkeitintä - joten ajattelin keittää pikkukattilassa (en omista edes pannua), kunnes saan ostettua kahvinkeittimen... Mutta kattilassa tehty oli niin hyvää, että keitin jäi ostamatta. Miksi tiputtelisin kahvia pikku hiljaa, ei se NIIN kallista ole ettenkö voisi laittaa runsaammin, ja aromia kyllä riittää. Pointti on se, että vesi kiehuu kunnolla. Muuten ei oikeat aromit irtoa. Eli kiehautan veden kunnolla, jonka jälkeen sekoitan sinne kahvipuruja, ja siivilöin heti mukiin (pienisilmäinen metallisiivilä).

Ei kahvia noin keiteta!

Kahvipannuuun laitetaan vesi, ja se annetaan lammita kunnolla. Sitten pannuun lisataan kahvi: Kukkurallinen iso teelusikallinen kuppia kohti, kahvin annetaan edelleen lammita, mutta missaan tapauksessa sita ei pida paastaa kiehumaan. EI aromit menevat pilalle. Sita pidetaan hetki ja toinen miltei kiehumassa, ja sitten se siirretaan sekiintymaan. Porot painuvat pannun pohjalle. Hyva olla lampimalla, mutta ei vallan kuumalla levylla. Sitten muutamien minuuttien....3-5 jalkeen se on valmista nautittavaksi.

T. hiukan vanhempi mies, jonka aiti keitti aikanaan kahvia......

Ja terkkuja Espanjasta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä halusin kerran kahvia, vaikka ei ollut kahvinkeitintä - joten ajattelin keittää pikkukattilassa (en omista edes pannua), kunnes saan ostettua kahvinkeittimen... Mutta kattilassa tehty oli niin hyvää, että keitin jäi ostamatta. Miksi tiputtelisin kahvia pikku hiljaa, ei se NIIN kallista ole ettenkö voisi laittaa runsaammin, ja aromia kyllä riittää. Pointti on se, että vesi kiehuu kunnolla. Muuten ei oikeat aromit irtoa. Eli kiehautan veden kunnolla, jonka jälkeen sekoitan sinne kahvipuruja, ja siivilöin heti mukiin (pienisilmäinen metallisiivilä).

Ei kahvia noin keiteta!

Kahvipannuuun laitetaan vesi, ja se annetaan lammita kunnolla. Sitten pannuun lisataan kahvi: Kukkurallinen iso teelusikallinen kuppia kohti, kahvin annetaan edelleen lammita, mutta missaan tapauksessa sita ei pida paastaa kiehumaan. EI aromit menevat pilalle. Sita pidetaan hetki ja toinen miltei kiehumassa, ja sitten se siirretaan sekiintymaan. Porot painuvat pannun pohjalle. Hyva olla lampimalla, mutta ei vallan kuumalla levylla. Sitten muutamien minuuttien....3-5 jalkeen se on valmista nautittavaksi.

T. hiukan vanhempi mies, jonka aiti keitti aikanaan kahvia......

Ja terkkuja Espanjasta...

Mä kiehautan veden kattilassa, laitan sillä aikaa pannun pohjalle porot. Kun vesi on kiehahtanut kaadan ne porojen päälle kahvipannuun, odotan hetken tai kaadan teesiivilön läpi ja juon.

Vierailija
8/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahvinkeitin hajosi, ja satuin löytämään taloyhtiön metallinkeräysastiasta vanhan kahvipannun. Olen nyt vuoden keitellyt pannukahveja, enkä vaihtaisi takaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kahvinkeitin hajosi, ja satuin löytämään taloyhtiön metallinkeräysastiasta vanhan kahvipannun. Olen nyt vuoden keitellyt pannukahveja, enkä vaihtaisi takaisin.

Meillä on käytössä vanha OPAn kahvipannu joka on varmaan jostain 60-luvulta peräisin. Sain sen käytettynä vanhemmiltani (heillä oli ja on edelleen käytössä toinen samanlainen) kun muutin pois kotoa yli 20v sitten. Kuinkakohan monta kahvinkeitintä tuossa ajassa olisi pitänyt ostaa.

Vierailija
10/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tutkimusten mukaan pannukahvilla voi olla huomattava vaikutus veren kolesterolipitoisuuteen.

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huomattava-vaikutus-terveyte…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus keitän pannukahvia. Yleensä kuitenkin keittimellä, niin ei tarvitse sotkea sumppien kanssa.

Vierailija
12/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmettelen samaa. En ole koskaan omistanut kahvinkeitintä kun totuin kotona pannukahviin. Mitä kolesteroliin tulee niin se on nyt nelikymppisenä vähän kohollaan mutta ei enempää kuin ikäisilläni usein on. Vielä päälle kolmekymppisenä arvot olivat normaalit. Ja juon kahvia normaalisti 2-3 litraa päivässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahvia jos juo joskus niin pannukahvi on paljon parempaa .

Vierailija
14/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä myös nuori pariskunta joka keittää kahvin aina isoäidin emalisessa kahvipannussa eikä omista kahvinkeitintä. ❤

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me keitämme ja aina vieraat valittavat, miksei ole keitintä. Osa ei suostu juomaan pannukahvia, osa juo ja jatkuvasti ruikuttaa, miten keittimellä tulee niiiiiin paljon parempaa.

Vierailija
16/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pannukahvi on ihan hyvää välillä. Ymmärtääkseni siinä on kuitenkin aika paljon kolesterolia, ainakin itselleni on jäänyt jostain mieleen tuollainen tieto. Siksi ei viitsi ihan joka päivä nauttia.

Ei mitään eroa keittimellä keitettyyn kahviin, kun käyttää kestosuodatinta. A) säästää paperia B) parempi käytössä c) paremman makuista kahvia.

Itse keitän kahvit pressopannulla, mies keittimellä. Jokainen tekee, niin kuin parhaimmaksi näkee. Hyvällä keittimellä ei huomattavaa eroa maussa ole. 

Vierailija
17/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joskus keitän pannukahvia. Yleensä kuitenkin keittimellä, niin ei tarvitse sotkea sumppien kanssa.

Mitä ihmeen sotkemista? Ainut on että huuhdot porot pannusta lavuaarissa. Pannun pesu silloin tällöin on pienempi operaatio kuin kahvinkeittimen puhdistus.

Vierailija
18/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Juon vain espressokoneella tehtyä espressoa. Muut kahvit pahaa.

Pressoa ei juoda missään todellisessa kahvikulttuurin maassa kuten pohjoismaat ovat.

Vierailija
19/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannukahvi on todellakin parempaa, mutta kotona keitetään keittimellä. Mökillä pelkästään pannukahvia. Mullakin tosin on verenpaineongelmia, mutta pannukahvista kesällä en luovu. 

Työaamuina keittimen kanssa sujuu paremmin, kun on kiire. 

Vierailija
20/36 |
12.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työharjoittelupaikassa oli perkolaattori. Sillä tuli ihan pannukahvin makuista ja mä tykkään kun kahvi on oikeasti kuumaa. Olen harkinnut tuon ostamista kotiinkin. "Pannukahvi" tulee näppärästi, eikä tarvi vahtia.