Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kukaankäyttänyt kaurakermaa? Eroaako maku suuresti kuohukermasta?

Vierailija
08.04.2019 |

Kiitos.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu kermoista. Joidenkin firmojen kaurakermoissa voi olla pieni viljainen maku, mutta mausteilla sen saa hävyksiin.

Oatlyn kauraketta vaahdotin laskiaispulliin ja meni ihan täydestä kaikille. Tuli paljon kauniimman näköinen vaahtokin, jos sillä on merkitystä. ;)

Vierailija
2/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eroaa, koostumukseltaan myös. Ihan hyvää silti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaslinkin kauravispistä tulee mielestäni hyvin paljon oikeaa kermavaahtoa muistuttavaa vaahtoa. Ainakaan en itse maista kauraista sivumakua.

Vierailija
4/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ruuanlaittoa meinaat, niin se on vähän makeampaa, eikä niin täyteläistä.

Ihan ok korvike kuitenkin.

Sinccis

Vierailija
5/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hyvä tuote.

Ei sillä vaan makunsa puolesta kovin paljon kerman kanssa ole tekemistä. Minusta jopa hieman harhaanjohtavaa myydä kerma nimellä.

Vierailija
6/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai sitä kerma-nimellä saa myydäkään jos ei sisällä vähintään 50% aitoa kermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoanlaittoon ajattelin, kuohukerman sijaan. 

Oatly vai  Pohjolan meijerin Oattis? 

ap

Vierailija
8/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kukaan käyttänyt kastikkeissa?

Siis suolaisissa, ei jälkkäreissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kai sitä kerma-nimellä saa myydäkään jos ei sisällä vähintään 50% aitoa kermaa.

Kyllähän sitä ihan kevytkermojakin myydään kerma-nimellä vaikka ovat pääosin suurustettua vettä. Vai kuvittelitko, että ruokakermoissa on 50 prosenttia kuohukerma?

Vierailija
10/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko kukaan käyttänyt kastikkeissa?

Siis suolaisissa, ei jälkkäreissä.

Hyviä ovat, itse käytän paljon plantin tuotteita. Vähän tosiaan viljainen maku, mutta kuumentaessa ja maustaessa mielestäni häviää. Kannattaa lisätä kastikkeisiin vasta loppuvaiheessa. Niin ja kermaperunatkin tulee oikein hyviä, viipaloi ja kiehauta ensin perunoita ja lisää mieleinen määrä kaurakermaa, suolaa ja valkosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko kukaan käyttänyt kastikkeissa?

Siis suolaisissa, ei jälkkäreissä.

Hyviä ovat, itse käytän paljon plantin tuotteita. Vähän tosiaan viljainen maku, mutta kuumentaessa ja maustaessa mielestäni häviää. Kannattaa lisätä kastikkeisiin vasta loppuvaiheessa. Niin ja kermaperunatkin tulee oikein hyviä, viipaloi ja kiehauta ensin perunoita ja lisää mieleinen määrä kaurakermaa, suolaa ja valkosipulia.

Tietenkin vielä uunissa paistaa 200 asteessa kunnes perunat täysin kypsiä.

Vierailija
12/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin suolaisista ruoista tulee omasta mielestäni jopa parempia kaurakermalla - ensimmäisellä kerralla ihan ihmettelin, miten tulikin niin hyvää pastakastiketta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen syönyt muiden tekemää ruokaa joka oli jossain kaurakermassa. Maistui oudon makealta. En ottanut lisää.

Minulle on tarjottu jälkiruokapiirakan kanssa jotain Oatly vaahtoa. Siitä ei mielestäni tullut mitään makua suuhun. En ottanut lisää.

Vierailija
14/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kai sitä kerma-nimellä saa myydäkään jos ei sisällä vähintään 50% aitoa kermaa.

Kyllähän sitä ihan kevytkermojakin myydään kerma-nimellä vaikka ovat pääosin suurustettua vettä. Vai kuvittelitko, että ruokakermoissa on 50 prosenttia kuohukerma?

Kevytkermassa pitää olla vähintään 50% aitoa kermaa että saa kutsua "kermaksi". Sitten on kaikenlaisia Flora kuohu, Flora ruoka ja muita esim. Creamy Cooking tuotteita jossa ei välttämättä ole ollenkaan kermaa vaan valmistusaineet ovat esim. vesi, jauhot, kasvirasva (palmusta) ja laktoosi.

Kannattais käyttää aitoa kermaa tai jättää kokonaan pois. En ymmärrä niitä ketkä haluavat tunkeä lisäaineita ja muuta skeidaa ruokaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, sooja- ja kaurakermoissa ei ole tipat tippaa kermaa. Outoa, että niitä saa kutsua kermaksi.

Vierailija
16/16 |
08.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihan hyvä tuote.

Ei sillä vaan makunsa puolesta kovin paljon kerman kanssa ole tekemistä. Minusta jopa hieman harhaanjohtavaa myydä kerma nimellä.

Ei näitä myydäkään kermana. Purkissa saattaa lukea "vaihtoehto kermalle" tai "käytetään kerman tapaan", mutta tuotteen nimessä ei ole sanaa kerma. Kaurakerma on vaan puhekielessä kätevämpi kuin "juokseva kauravalmiste ruoanlaittoon" tms.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi kaksi