Millainen olisi unelmiesi gourmet-illallinen kotona valmistettuna?
Kommentit (9)
Jotakin sellaista ruokaa, mitä itse en osaa valmistaa. Siis tarkoitan, että joku muu tekee ja minä vain nautin aikaansaannoksista.
Jotakin klassistaruokaa, tai eksoottista.
Eksottista olisi saada esim. Nepalilaista/Korealaista ruokaa, tai vaikkapa ihan Kinkkiruokaakin, mutta tosiaan itsetehtynä.
Toisaalta olisi kiva saada jotakin Fine Dining ruokaa, jonka joku muu tekisi.
Kunhan se olisi rakkaudella valmistettu ja saisin nauttia sen rakkaani kanssa :)
Voisi olla vaikka seuraavanlainen:
Alkuruoaksi kuohkea maa-artisokkakeitto ja paahdettu leipä
Pääruoaksi hyvin paistettua kalaa (kuhta, siikaa) ja lisukkeeksi vaikkapa höyrytettyjä vihanneksia ja perunamuussia. Pizza tai lasagnekin kävisi. Oikeastaan mikä vaan, olen kaikkiruokainen.
Jälkiruoaksi joko jotain suklaista tai sitten jotain marenkisysteemia.
Vaikka alkuruuaksi parsaa, kylmäsavulohta ja parmesaanilastuja. Pääruuaksi risotto alla milanese ja ankkaconfit. Jälkkäriksi kolmen suklaan juustokakku.
Alkuun jokin keitto tai parsaa.
Pääruuaksi naudan sisäfilepihvi valkosipulikermaperunoiden jonkin kasvishötön kanssa.
Jälkiruuaksi paahtovanukas
Loppuun vielä juustotarjotin, kahvi ja konvehtilajitelma.
Parsakeitto - jokin hyvä kala (esim. kuha) hyvin laitettuna ja vihanneksia - creme brulee.
Alkuun riimihärkää salaatin kera. Sitten pippuripihvi valkosipulikermaperunoilla ja uunikasviksilla. Jälkkäriksi juustokakkua marjoilla ja kahvi ja calvados. Ruokajuomana hyvä punaviini.
Ja tietysti mielellään jonkun muun valmistamana, vaikka osaan kyllä itsekin nuo tehdä.
Ei pahalla, mutta kyllä näistäkin vastauksista käy ilmi jotenkin suomalaisen ruuan (ruokailutottumusten) yllätyksettömyys, jopa tylsyys. Perunamuusi, kermaperunat, sisäfilee, paistettu kala, kasvikset. Eikä siinä siis mitään pahaa, ihan herkullisia komponentteja sinällään. Itse siis yritin googlettaa fine dining -ideoita kotona valmistettavaksi. Mutta ehkä ongelma on siinä, että fine dining on jotain kekseliästä, innovatiivista ja yllätyksellistä, ja kun siitä tekee reseptin ni nuo elementit herkästi kaikkoavat.
Ruuan paras mauste on hyvä seura!
Meillä gourmet ruokaa on blinit mitä syödään kerran vuodessa isolla porukalla (nyt tulossa 15 henkeä syömään), ankka eri tavoin laitettuna tai vaikka villisian tai karitsan potka lempeästi hajoavan mureaksi haudutettuna. Joskus lihapullat ja kanttarellikermakastike on ihan herkkua:)
Seuraavaksi varmaan tarjotaan kaveriperheelle Italiasta tuotua tryffelillä maustettua "tajarin" pastaa ja smetanakanaa aidolla tryffelillä maustettuna. Tryffeli on saatu lahjaksi ja pasta ja kana on edullista joten luksusta tulee vasta kun nuo yhdistetään:)
Huomenna herkutellaan maailman parhaalla gulassilla....
Mutta nuo siis vain pääruokia, alku- ja jälkiruuat sitten erikseen;)