Tuotantoeläinten ruhonosia monipuolisemmin ruokapöytään: Olen samaa mieltä!
https://yle.fi/uutiset/3-10672381
Kun syödään eläintä, niin täälläkin päin pitäisi tottamooses syödä kaikki syötävät osat eri muodoissa. Kehokin kiittää. Muualla maailmassa tiedettiin jo tuhansia vuosia sitten, että jos jokin kehon osa on kipeänä, niin sitten syödään eläimestä juuri sitä kohtaa. Se ei ole mitään taikauskoa vaan totisinta totta. Jos perna reistailee, niin kannatta syödä eläimen pernaa.
Ja nyt kaikki hyittelijät ja yököttelijät voi painua #"¤%&/=. :)
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Ap:n pitäisi logiikkansa mukaan syödä aivoja.
Aivoja kannattaa ehdottomasti maistaa. Naudan aivot ovat nimittäin äärettömän herkullisia. Poista päänsäryn. Jos taas yrität trollailla, niin pure vain porkkanaa. Ihmiskeholla ja kasviksilla ei ole mitään yhteyttä. Koostumme rasvoista ja proteeiineista. ;D
Meinasin yläpeukuttaa kunnes luin loppuun.
Kokeilepa sinä syödä aivoja. Niistä saattaa tosin saada jonkin prionitaudin, mutta evolutiivisesti se voisi olla kohdallasi hyvä juttu.
Söin juuri oman lampaan maksasta tehtyä stroganoffia,oli suussa sulavaa.
No juu, tämä on aika hassua. Puhutaan ekologisuudesta ja ettei saisi heittää haaskeille esim näitä ruhonosia, mutta sitten samat ihmiset yököttelevät, kun siinä makkarassa tai eineslihapullassa on näitä jämäpaloja.
Siis joo ilman muuta korvakipu paranee, kun syö esimerkiksi sian korvaa. Peräsuolen syöminen parantaa peräsuolen syövän. Helppoa!
Vierailija kirjoitti:
Siis joo ilman muuta korvakipu paranee, kun syö esimerkiksi sian korvaa. Peräsuolen syöminen parantaa peräsuolen syövän. Helppoa!
Sian korvalla tarkoitat korvanlehteä. Varmasi paranee jokin korvanlehdesäs oleva sairaus jos syöt jonkun eläimen korvanlehteä.
Vierailija kirjoitti:
Meinasin yläpeukuttaa kunnes luin loppuun.
Kokeilepa sinä syödä aivoja. Niistä saattaa tosin saada jonkin prionitaudin, mutta evolutiivisesti se voisi olla kohdallasi hyvä juttu.
Oletkos koskaan syönyt makkaraa tai jotain teollisesti lihaan verrattavaa tuotetta? Siellä on kuule aivot, silmät, kivekset, utareet ja kohdut mukana. Tiedoksi nyt vaan....
Todellakin kaikki mahdolliset (!) osat käyttöön.
Todelliset lihansyöjät ovat syöneet raakaa karhunlihaa. Kypsentäminen tuhoaa metsän kuninkaan voiman joka muuten siirtyisi lihan proteiineissa syöjään.
Vierailija kirjoitti:
Todelliset lihansyöjät ovat syöneet raakaa karhunlihaa. Kypsentäminen tuhoaa metsän kuninkaan voiman joka muuten siirtyisi lihan proteiineissa syöjään.
Hyvä, että toit tuon esille. Soijahiiret kuvittelevat, että kypsennetty karhunliha olisi jotain hienoa. Sen pitää olla tuoretta ja raakaa ollakseen voimanlähde.
Optimal dietin löydettyäni on ruokavalioni monipuolistunut juuri näiden hyljeksittyjen ruhonosien ansiosta. Saatavuus vain on aika heikkoa tavallisissa ruokakaupoissa. Olen onnistunut kuitenkin luomaan itselleni väylät löytää muutakin kuin lihaslihaa.
Parhaillaan muhii uunissa pari kiloa sian etuselkää luineen nahkoineen juurespedillä. Nahka toki syödään ihan ensimmäisenä, luista sun muista jämistä keitellään huomenna herneiden kera laskiaisrokkaa.
Meillä syödään säännöllisen epäsäännöllisesti eri eläinlajien kieltä, maksaa, munuaista, veriruokia, luista keiteltyä luulihalientä (kovin on kylmänä hyytelömäistä), hitaasti hautuvia lihaksia. Sianposki on herkkua.
Kovin harvoin nykyään paistia tai filettä, koska ovat niin kuivakkaa ja tylsää syötävää.
Näinhän se on. Karhun lihaa tulee yhdestä yksilöstä melko paljon, mutta varsinainen metsän valtiaiden herkku on karhun maksa, se on 100 kertaa voimakkaampi kuin ruhon muut osat.
Ei siitä niin kauaa ole, kun sisäelimet kuuluivat ihan normaalisti suomalaistenkin ruokapöytään. Matinkylän pikku-Elannossakin (noin Alepan tai Siwan kokoinen pikkuruokakauppa) oli kylmätiskissä myynnissä kokonaista maksaa, munuaisia, kieltä ja siansorkkia. Mutsi osti monesti maksaa ja paistoi pannulla. Herkullista - ihan eri kamaa kuin koulun jauhemaksapihvit. Tämä siis 1980-luvun alussa ja puolivälissä.
Sitten alettiin nirsoilemaan ja kaikki piti saada vakuumipakkauksissa, tunnistamattomiksi jauhettuina...
Vierailija kirjoitti:
Ei siitä niin kauaa ole, kun sisäelimet kuuluivat ihan normaalisti suomalaistenkin ruokapöytään. Matinkylän pikku-Elannossakin (noin Alepan tai Siwan kokoinen pikkuruokakauppa) oli kylmätiskissä myynnissä kokonaista maksaa, munuaisia, kieltä ja siansorkkia. Mutsi osti monesti maksaa ja paistoi pannulla. Herkullista - ihan eri kamaa kuin koulun jauhemaksapihvit. Tämä siis 1980-luvun alussa ja puolivälissä.
Sitten alettiin nirsoilemaan ja kaikki piti saada vakuumipakkauksissa, tunnistamattomiksi jauhettuina...
Muistaakseni Jaakko Kolmonen kertoi tässä Mad Cook - jaksossa miten 60-luvn jälkene on ruvettu inhoamaan kaikkia sisäelimiä ja muita luonnollisia ja ravitsevia eläinten osia. Kapitalistinen propaganda. ;)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis joo ilman muuta korvakipu paranee, kun syö esimerkiksi sian korvaa. Peräsuolen syöminen parantaa peräsuolen syövän. Helppoa!
Sian korvalla tarkoitat korvanlehteä. Varmasi paranee jokin korvanlehdesäs oleva sairaus jos syöt jonkun eläimen korvanlehteä.
Mäntti.
Vierailija kirjoitti:
Meinasin yläpeukuttaa kunnes luin loppuun.
Kokeilepa sinä syödä aivoja. Niistä saattaa tosin saada jonkin prionitaudin, mutta evolutiivisesti se voisi olla kohdallasi hyvä juttu.
Ei niistä saa prionia, kuten ei broileristakaan saa salmonellaa, jos ne kypsentää kunnolla.
AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meinasin yläpeukuttaa kunnes luin loppuun.
Kokeilepa sinä syödä aivoja. Niistä saattaa tosin saada jonkin prionitaudin, mutta evolutiivisesti se voisi olla kohdallasi hyvä juttu.
Oletkos koskaan syönyt makkaraa tai jotain teollisesti lihaan verrattavaa tuotetta? Siellä on kuule aivot, silmät, kivekset, utareet ja kohdut mukana. Tiedoksi nyt vaan....
No makkarahan tehoaa lähes kaikkiin vaivoihin. Miksi lääkärit ei määrää kyrsää antibioottien sijaan?
Niistä voi tehdä kissan- ja koiranruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis joo ilman muuta korvakipu paranee, kun syö esimerkiksi sian korvaa. Peräsuolen syöminen parantaa peräsuolen syövän. Helppoa!
Sian korvalla tarkoitat korvanlehteä. Varmasi paranee jokin korvanlehdesäs oleva sairaus jos syöt jonkun eläimen korvanlehteä.
Mäntti.
Korvakipu ja siankorva eivät korreloi keskenään. Takaisin trollitehtaan harjoituslinjalle, babeh! <3
AP
Ap:n pitäisi logiikkansa mukaan syödä aivoja.