Maustettu riisi
Help, kaipaan ideoita peruslisäkeriisin maustamiseen! Liemikuutiot/curry/kurkuma on tuttuja, mutta jotain vaihtelua kaipaisin. Omat maustamiskokeilut ei tunnu oikein onnistuvan... Kiitos jo etukäteen.
Kommentit (5)
Omasta mielestäni herkullinen tapa on keittää riisi kookomaidossa ja raastaa sekaan joko inkivääriä ja tai limen kuorta, tai miksei molempia.
Silppua vihanneksia mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi (esim. Lehtikaali, pinaatti, sipuli, valkosipuli, purjo, paprika, varsiselleri). Kuullota hetki pannulla öljyssä. Mausta esim. paprikajauheella, chilillä tai yrteillä. Lisää riisi. Ala lisätä kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita. Lisää lientä sitä mukaa, kun se ehtii imeytyä. Yleensä kun lientä ei enää imeydy, ruusu on kypsää. Sen voi vielä jättää hetkeksi kannen alle.
Sweet hot chilisåsia keitetyn riisin päälle.
Kiitos kaikille vastaajille. Eli tuo riisin+mausteiden kuullotus ennen veden lisäämistä on mulle uusi juttu.
Kuumenna kattilan pohjalla pari ruokalusikallista öljyä. Lisää maustetta mielesi mukaan (cajun, tandoori, curry, smoked paprika...) Anna jauheen aueta ja lisää riisi, kääntele hetki ja lisää sitten vesi. Keitä. Voit myös lisätä jo keitettyyn riisiin vaikka green currya ja valkoviinietikkaa (mun oma suosikki just nyt). Valmistustavasta riippumatta lähes mikä hyvänsä mauste käy, kunhan vaan tykkäät siitä. Kokeile myös tuoreyrtttejä. Ne voi lisätä valmiiseen riisiin, niin maku säilyy hyvin.