Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pystytkö käyttämään kattilankantta ruuanlaitossa? Minä en, aina kuohuu yli, aina!

Vierailija
16.01.2019 |

Juuri äsken viimeksi, vaikka jätin kannen raolleen.

En tiedä miksi olen jo parikytä vuotta jaksanut kokeilla, kun ei se siitä parane, aina kuohuu yli.
Vaikka olisi kannessa reikiä, vaikka olisi kansi raollaan.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilankantta käytetään lähinnä silloin kun jotain haudutetaan matalassa lämpötilassa. Jos vaikka keittää pastaa, niin ihan turhaa siihen on laittaa kantta päälle.

Vierailija
2/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä oot hömelö!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihana ongelma sulla.

Vierailija
4/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinulla on käytössä liian pieni kattila ja lämpö liian isolla.

Vierailija
5/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän, ettei höyryäisi niin hemmetisti. Lasken lämpötilaa, kun alkaa kiehua.

Vierailija
6/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinäkin pystyt, kun lasket lämpötilaa ja annat poreilun hieman tasaantua ennen kannen laittamist.a

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimenomaan, lämpöä lasketaan ennen kannen laittamista kattilan päälle. Koska lämpöenergia ei karkaa haihtuvan nesteen mukana, riittää pienempi lämpö pitämään kattilan sisällön kiehuvana.

Yksi hyvä keino on laittaa kapusta tai muu vastaava poikittain kattilan päälle ja kansi sen päälle. Kapusta halkaisee vaahdon ennenkuin se ehtii reunojen yli ja neste valuu takaisin kattilaan ja kuplien sisällä oleva kaasu (yleensä vesihöyry) vapautuu.

Onhan kattilasi tarpeeksi iso? Nesteet kuohuvat helposti yli, jos lämpölaajenemis- ja kiehumisvaraa on alunperin jätetty vain sentti tai pari.

Jotkut ruoka-aineet vain tekevät enemmän vaahtoa, kuten jo mainittu pasta. Näiden ruoka-aineiden keittämisen kanssa saattaa olla asiallista olla käyttämättä kantta, etenkin jos keittoaika on lyhyt.

Tsemppiä, kyllä se siitä harjoittelemalla löytyy!

Vierailija
8/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu riippuen mitä kattilassa on. Puuroja tai riisiä ei kovin helposti saa kiehumaan yli, jos lämpötila on oikea. Jos ilman kantta kiehuu nelosella, niin kannen kanssa kolmonen.

Vierailija
10/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.

Tätä mäkin komppaan. Jos et sellaista halua hankkia niin puinen pyykkipoikakin käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pääsääntöisesti kyllä - riippuen tietenkin siitä mitä ja miten olen tekemässä.

Vierailija
12/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.

Nauran vieläkin.

Kattilan ja kannen väliin voi laittaa

puulastan tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihana ongelma sulla.

Oletkohan ikinä kirjoittanut yhtään järkevää kommenttia?

Vierailija
14/14 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.

Nauran vieläkin.

Kattilan ja kannen väliin voi laittaa

puulastan tms.

Ei tietenkään voi, sitä varten pitää älykännykästä löytyä joku apsi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kahdeksan