Voiko pullataikinaa pakastaa?
Kommentit (11)
Ja kylmäleivontana onnistuu. Tee näin maito kylmää ja vain tuore hiivaa, jauhotkin pidetään kylmiössä tai pakkasessa.
Tavoite ettei taikina lämpene vaivauksessa liikaa ettei hiiva ala toimimaan. Hiivaa ja sokeria enemmän kuin tavallisesti. Kylmäleivonta tehdään heti taikinan valmistuttua.
Suuria kappaleita ei pidä leipoa ainoastaan pikkupullia yms. kappaletavaraa.
Isot tuotteet sulaa sisältä  liian hitaasti ja siinä miksi ei sovellu isoihin tuotteisiin.
Tee taikinasta jotain, anna kohota ja pakasta.
Onhan kaupan pakastealtaassakin paistovalmiita pullia ;)
Pakasta tuotteet pellillä ja kun ovat jäätyneet laita tiiviisti laatikkoon tai muovipussiin.
Näin tehdään leipomoissa. Olen siis leipurikoulutuksen saanut ja kysy lisää jos joku jäi arveluttamaan.
Pakastan pullat siis ekan kohotuksen jälkeen kun ne on pyöritelty pulliksi. En kohota tässä vaiheessa, koska pullat kohoavat sulatettaessa. Kun ovat sulia, niin normaalisti uuniin.
Kylmäleivonnat kuuluu ammattikeittiöön, näin onnistuu kotona hyvin.
Kohotat pullat pyörityksen jälkeen ja seuraavassa lauseessa kumoat kohottavasi. Ota tästä nyt selvää.
taikinana ja pyöriteltyinä pullina. Eli kohotan taikinana, mutta en pyöriteltyinä pullina.
Tietääks kukaan , mietin nyt samaa ku Ap.
Tarvitsisin aamulla aikaisin taikinaa ja se olisi hyvä olla valmiina.
Voi pakastaa jos on tuorehiivaan tehty :)
Meillä lapset tykkäävät leipoa - mietin vain, että millaiseksi pullataikina menisi pakkasessa? Voisin leipoa sinne varastoon vaikka sadepäivien varalta.