Vierailija
Poiminta

Miehen kanssa elimme vuosikausia siinä kuuluisassa oravanpyörässä. Varsinkin mies teki hurjasti töitä ja minä sen seurauksena hoidin töiden lisäksi kokonaan kodin. Kumpikin olimme väsyneitä, mutta silti olimme sitä mieltä että näinhän tämän kuuluukin mennä, väsymys kuuluu arkeen. Tuon kaiken keskellä saimme sitten kaksi lasta, ihania ja niin rakkaita pikkutyyppejä, mutta samaan aikaan heidän vuokseen arki muuttui astetta haastavammaksi. Kuopuksellamme on erityisiä haasteita arjessa, ei mitään vakavaa, mutta kuitenkin sellaista mikä täytyy ottaa huomioon. Nämä haasteet näkyvät osaksi myös unettomuutena, hänellä on ollut aina ongelmia nukkumisen kanssa. Viimeisen parin vuoden aikana ongelmat kasaantuivat, kärsimme miehen kanssa uniongelmista ja uupumuksesta ja luonnollisesti tämä aiheutti paljon turhia riitoja. Eräänä päivänä sitten istuimme alas ja päätimme selvittää asiat ja totesimme että kummatkin tarvitsisivat samaa asiaa, sitä kuuluisaa omaa aikaa. Siltä istumalta päätimme sitten että alamme ottamaan sitä omaa aikaa.

Mies oli perinyt aiemmin pienen kerrostaloasunnon, jota emme olleet saaneet kaupaksi joten keksimme että sitä voisi hyödyntää.
Pitkään siinä testailtiin parasta ratkaisua ja lopulta päädyttiin tähän nykyiseen. Vuoroviikoin toinen meistä asuu pikkukämpässä su-ti. Tiedän että monista tämä kuulostaa varmasti oudolta, mutta meillä se toimii. Ja uskallan väittää että ilman tätä systeemiä olisimme jo eronneet luultavasti riitaisasti.

Mielipiteitä, kysymyksiä? Saa tuomita (niin melkein kaikki lähipiirimme ihmiset tekevät) mutta haluaisin että te, jotka tunnette väsymystä perhe-elämässä, oikeasti istuisitte alas miettimään keinoja sen helpottamiseksi. Meidän ratkaisu on kieltämättä aika "raju", mutta se toimii meidän perheessämme.

Sivut

Kommentit (244)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miten lapset reagoi?

Hyvin. Heidän ehdoillaan tietenkin mentiin siinä mielessä että jos he olisivat reagoineet rajusti niin tietenkin olisimme luopuneet systeemistä. He käsittävät asian niin että aina vuoroviikoin äiti tai isi menee pikkukämpälle tekemään töitä. Tämä on heille ihan normiarkea.
AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Harmi ettei meillä ole varaa toiseen asuntoon. Tosin en olisi ehkä noin kauaa pois, päivän silloin tällöin.

Ei meilläkään olisi ollut mahdollisuutta ostaa toista asuntoa, sattui vaan "hyvä" tuuri siinä mielessä että perintökämppää ei saatu myytyä. Kyseessä on vanha ja pieni asunto jossa on pienet kulut.
Meistä tuntui että päivä ei riitä. Lähdemme aina sunnuntaina iltapäivällä/illalla ja tulemme takaisin tiistaina töiden jälkeen. Siinä saa kahdet hyvät yöunet joiden avulla jaksaa taas valvoa kuopuksen kanssa.
AP

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miten kestät olla lapsista erossa?

Saako vastata että aika helposti? Aluksi yritin aina verrata sitä siihen että toinen vaihtoehto saattaisi olla ero ja viikko-viikko vanhemmuus. Nykyään olen tottunut.
AP

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Oletteko aina pois su-ti? Myös lomilla jnejne

Emme AINA, mutta pääsääntöisesti. Loma-aika on tietysti siinä mielessä eri asia että siinä kohtaa ei tarvitse murehtia töitä joten arjen pyörittäminen kotona ei ole niin kuormittavaa. Nyt kumpikaan meistä ei ole ollut pikkukämpällä pariin viikkoon.
AP

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä. Vetoat että olette hyviä vanhempia jne vaikka fakta on se että hylkäätte lapsenne joka viikko.

Me näemme asian eri tavalla. Mutta ymmärrän täysin että sinä et ymmärrä meitä.
AP

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä. Vetoat että olette hyviä vanhempia jne vaikka fakta on se että hylkäätte lapsenne joka viikko.

Eli siis paljon työmatkoilla oleva hylkää lapsensa aina, kun lähtee työmatkalle? Tai esim. jos lapset viettävät viikonlopun mummolassa, niin vanhemmat ovat heidät hylänneet?

Kuulostat ystävältäni, joka ilmoitti, etten vastaa lapseni tarpeisiin, kun toinen meistä nukkui lastenhuoneen lattialla ja toinen omassa sängyssämme, jotta edes toinen siis pystyi nukkumaan hyvin. Minusta taas me vastasimme erinomaisesti lapsemme tarpeisiin ja näin tekee myös ap:n perhe. On varmasti lapsille parasta, että vanhemmat lepäävät kaksi yötä hyvin kuin että päätyisivät riitelemään ja ottamaan eron ja edessä olisikin jonkinlainen vuoroviikkojärjestely.

Tsemppiä ap:lle. Järjestely on hyvä, kun se auttaa arjessa jaksamiseen.

treffit

No aivan loistoidea! Saa omaa aikaa rauhoittumiseen kun ei ole koko ajan joku möykkäämässä tai pyytämässä jotain, ja tosiaan saa kahdet luksus-yöunet.  

Kateelliset täällä kommenttikentässä syyttävät lasten hylkäyksestä, älä välitä :D 

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat