Mitä pizzerioissa laitetaan tomaattikastikkeeseen?
Onko joku ollu pizzeriassa töissä.
Pizzerioiden pizzojen tomaattikastikkeet on usein hyviä, aika makeitakin. Mitä ne tunkee siihen?
Itse kun kotona vääntää jostain tomaattimurskasta soosia niin tulee vaan kitkerää...
Kommentit (18)
Tikkurilan jätevaraston punaista maalia ja sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Onpa asiallisia vastauksia...
Menkkaverta ja pierurusinoita.
Ainakin omaatti tarvitsee sokeria mausteeksi.
Kai laitat sokeria tai hunajaa itsetehtyyn tomaattikastikkeeseen?
Kokeilehan kaupan valmista Mutti-pizzakastiketta, löytyy säilykepurkissa tomaattisäilykkeitten luota. Se on minusta hyvin lähellä pizzerioitten kastiketta.
Tukun valmis tomaattisose (joku Menu-merkkinen tai vastaava), johon lisätään suolaa, mustapippuria, basilikaa ja oreganoa mausteeksi sekä hieman vettä että tulee juoksevampaa.
Eli ihan samaa kamaa saat kotonakin ostamalla purkin vaikkapa paseerattua tomaattia ja laittamalla siihen nuo em. mausteet. Itse kun kotona teen, en yleensä tarvitse montaa ruokalusikallista kastiketta, joten turautan tomaattipyreetä pari rkl juomalasin pohjalle ja lisään tilkan ketsuppia ja/tai vettä ja lisään noita mainittuja mausteita. Taitaa se paras mauste pizzassa olla se, että sen on joku muu tehnyt ja saa itse istua valmiiseen pöytään. :)
t. entinen pizzaleipuri
tomaattisoossi vaatii aina makeutusta
Vierailija kirjoitti:
Kai laitat sokeria tai hunajaa itsetehtyyn tomaattikastikkeeseen?
Laitan sokeria. Mut ei sekään anna samaa makua kuin pizzerian pizzoissa.
Ap
No jospa vaikka googlaisit, miten hyvä tomaattikastike valmistetaan. Ohjeita yllättäen on netti pullollaan.
Juu ja sokeria voi lisätä myös jos siltä tuntuu, mutta ihan se kotona uppoaa vaikka ei lisäisikään.
t. entinen pizzaleipuri
Ketsuppia oliiviöljyä ja tomaattipyreetä.
Vanhan reseptin mukaan laitetaan kustakin pullosta.
Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Sekaan tomaattimurska, jos haluaa hifistellä, niin kaltattuja tomaatteja, ovat paremmanmakuisia.Suolaa, mustapippuria ja kourallinen TUORETTA basilikaa. Antaa porista 10-20 minsaa ja valmis tomaattisoossi. Pitkä keittäminen tekee vain tunkkaisen maun. Lopuksi vielä lisää tuoretta basilikaa ja sokeria oman maun mukaan. Käy sellaisenaan pastasoosiksi, tai pizzan päälle.
Pizzeriat ei laita mitään siihen soossiin, vaan hakevat halvimman tölkkisoossin tukusta.
Spermaa ja nenästä räkäkokkareita makua antamaan.