Miksi en ikinä onnistu makaronilaatikossa? Munamaito ei hyydy.
Miten mokaan aina makaronilaatikon. Ollut uusissa jo vähän yli tunnin (about 200 astetta) ja munamaito on yhä keskeltä hyytymättä.
Olen kokeillut vaikka mitä suhteita, mutta nyt oli noin: 400 g jauhelihaa, about 5,5 dl makaronia, muna-maitoseoksessa vajaa 5 dl maitoa (ehkä 4,5) ja 3 munaa. Myös juustoraastetta seassa ja päällä.
Millaisella suhteella se munamaito hyytyisi? Voiko sen hyytymistä nyt jotenkin nopeuttaa?
Kommentit (30)
Kyllä nyt on jossain muussa vika. Anteeksi, mutta onko uuni kuuma?
Kuinka vähän sitä sitten pitäisi olla? Sehän jää ihan kuivaksi muuten?
Uuni on kuuma, mutta myös aika vanha. Olen alkanut epäillä, että onko siinä jotain vikaa.
Pitäisi noilla määrillä hyytyä 200 asteessa, isompikin määrä maitoa+kolme munaa. Ei tule muuta mieleen kuin että et taida sekoittaa kunnolla aineksia tai sitten sulla on mittakannussa vikaa. Kolmas vaihtoehto, että uunin mittari ei näytä oikein ja on liian kuuma. Kokeile laittaa kaikki aineet isohkoon kattilaan ja sekoita siinä kunnolla, sitten vasta vuokaan.
Mulla taas piirakka ei kostu vaan jää kuivaksi.
Oma munamaitoni olisi hyytynyt tuossa ajassa. Vatkasitko kunnolla ja puristaen koko matkalta ?
Mä teen makaronilaatikon lihaliemeen ja joskus käytän myös tomaattimurskaa. Äiti ei voi käyttää maitoa ja totuin tekemään näin jo lapsena. Vinkiksi vaan jos hermo menee munamaidon kanssa😊
Makaronipussin kyljessä laatikon ohje.
Itse laitan vajaa pussillisen makaronia, 360 g jauhelihaa, YHDEN kananmunan, maitoa että seos nippanappa peittyy.
Laatikon annetaan olla n. 10 min ennen syömistä, jolloin tapahtuu hyytymistä vielä.
Mielestäni on vatkattu ja sekoitettu hyvin, mutta täytyy yrittää panostaa sekoittamiseen ilmeisesti entistä enemmän. Alan epäillä, että uunissa (mittarissa) on joku vika. Nimittäin täällä valmistuu ruoka muutoinkin melko hitaasti.
Vierailija kirjoitti:
Pitäisi noilla määrillä hyytyä 200 asteessa, isompikin määrä maitoa+kolme munaa. Ei tule muuta mieleen kuin että et taida sekoittaa kunnolla aineksia tai sitten sulla on mittakannussa vikaa. Kolmas vaihtoehto, että uunin mittari ei näytä oikein ja on liian kuuma. Kokeile laittaa kaikki aineet isohkoon kattilaan ja sekoita siinä kunnolla, sitten vasta vuokaan.
Minä pidän vartin 200 asteessa ja lasken lämmön 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Kaksikin munaa pitäisi riittää hyydyttämiseen. Tämä oli äitini resepti, itse laitan vain yhden munan ja otan siitäkin osan pois niin tulee sopivan vetistä. Uunissa lienee vikaa. Onko kantta? Itse laitan kannen vasta n.30min uunittelun jälkeen.
Paista pidempään vähemmillä asteilla. Tai lisää vielä yksi muna seuraavalla kerralla, minusta kolme on vähän siinä ja siinä riittääkö.
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni on vatkattu ja sekoitettu hyvin, mutta täytyy yrittää panostaa sekoittamiseen ilmeisesti entistä enemmän. Alan epäillä, että uunissa (mittarissa) on joku vika. Nimittäin täällä valmistuu ruoka muutoinkin melko hitaasti.
Ruskistuuko päältä? Poriseeko neste reunoilla? Kyllä 200 asteessa pitäisi tapahtua kumpikin tunnissa.
Jätäthän makaronit puoliraa’aksi ennen uuniin laittoa? Ne imevät munamaidosta vähän nestettä itseensä.
Minulla on muuten samat aineet, mutta vain yksi kananmuna. Ei ole ollut koskaan ongelmia hyytymisen kanssa. Paistan tunnin 200 asteessa.
Sama homma. Oon ihmetellyt, kun välillä hyytyy ja välillä ei, vaikka ihan samalla tavalla aina teen. En keksi muuta neuvoa kuin just sekoittaa munat kunnolla maitoon sekä antaa olla pöydällä uunista ottamisen jälkeen puolisen tuntia.
Ei ole kantta. Ruskistuu kyllä päältä tuossa ajassa.
Kiitos kaikille vinkeistä.
Vierailija kirjoitti:
Jätäthän makaronit puoliraa’aksi ennen uuniin laittoa? Ne imevät munamaidosta vähän nestettä itseensä.
Syy ei voi olla tässä. Minä keitän makaronit aina kypsiksi, eikä ole mitään ongelmaa.
17
Ihan liikaa maitoa!