Mitä vihanneksia kannattaa syödä?
Miehenä yritän suunnitella eväitä lounaaksi. Salaattipuoli mietityttää. Käsittääkseni kurkku ja salaatit ovat enimmäkseen vettä. Suomalaiset tomaatit mauttomia varsinkin talvisaikaan. Ts. jos ajattelisi saavan lounaan yhteydessä nautittavasti vihannesannoksesta suurimman mahdollisen terveyshyödyn, mitä siihen kannattaisi laittaa?
Kommentit (15)
Jossain taisi lukea, jos en väärin muista, että jos söisit vain yhtä vihannesta, niin syö parsakaalia.
Vierailija kirjoitti:
Jossain taisi lukea, jos en väärin muista, että jos söisit vain yhtä vihannesta, niin syö parsakaalia.
Nyt oli kyse yhdestä vihanneksesta eikä yhdistelmästä.
Tomaatin tilalle tomaattimurskaa Liidistä. Melkein ilmaista ja ei ole vetistä!
Kurkun vitamiinit imeytyy parhaiten peräpään kautta.
Kaikenlaisia. Monipuolisuus rulettaa. Sama eläintensyönnissä. Ei aina sitä sisäfileettä, vana myös niskaa, potkaa, häntää ja sisäelimiä.
Syö paskaa jos ei nappaa syödä mitä tarjotaan.
Parsakaalta pidetään yleisesti maailman terveellisimpänä kasviksena, eli jotain höyryytettyä parsakaalta? Kaalit on muutenkin hyviä, niissä on aineita, jotka vähentää estrogeenia.
Tomaatti on sulle miehenä tärkeää, sen lykopeeni estää kivessyöpää, eli jotain tomaattimurskaa, esim. tomaattinen kastike?
Marjat kannattaa keittää pikaisesti, ja sen jälkeen pirtelöön, saat niitä paljon enemmän kypsänä menemään.
Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.
Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.
Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.
Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.
Oikein hyvän salaattipohjan teet seuraavista aineksista:
Lehtikaalia, kirsikkatomaatteja, sipulia, oliiveja, eri värisiä paprikoita, sekä kurpitsansiemeniä.
Silppua suikaleiksi, tai sopiviksi paloiksi.
Lehtikaali on varsinaista superfoodia, kirsikkatomaatit makeita ja hyviä lykopeenin lähteitä, sipuli maukasta ja täynnä vitamiineja+ mineraaleja, oliivit sisältävät hyviä rasvoja ja ovat hyväksi sydämelle, paprikat sisältävät paljon c-vitamiinia. Kurpitsansiemenissä on paljon proteiiniä, sekä rautaa, magnesiumia, mangaania ja K-vitamiinia.
Näistä teet värikkään ja terveellisen salaatin, halutessasi voit muutella perussalaattiasi lisäämällä joukkoon vaikkapa kypsää lohta, tai muuta kalaa. Kanan rintaa, äyriäisiä, keitettyä kananmunaa jne.
Vierailija kirjoitti:
Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.
Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.
Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.
Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.
Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.
Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.
Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.
Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.
Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.
ap
Kaali on tosiaan hyvää kun pyllystä tuhahtaa sitten ilmoille erittäin aromaattista tuoksua. NUUH! AAH!
-Pera-Pervo
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.
Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.
Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.
Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.
Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.
ap
Pari ideaa kaalista:
Siivuta kaali mahdollisimman ohueksi. Lisää puolikas sipuli ohuina suikaleina. Sekoita joukkoon purkillinen tonnikalaa ja kastike, jossa on öljyä, soijakastiketta, murskattua valkosipulia. Yksinkertaista, mutta herkullista. Ainekset tosin kannattaa sekoittaa vasta ennen syömistä, ettei salaatti vety. Suikaleiden ohuus muuten on erittäin oleellinen seikka, joten siihen kannattaa panostaa.
Siivuta punakaalia ja erivärisiä paprikoita. Sekoita kastikkeeksi öljy, suolaa, reilusti sokeria ja ihan pieneksi kuutioitu punasipuli. Lisää kastike kasviksiin vasta ennen syömistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko tarkoitus tehdä ruokaisa salaatti? Sitten siinä pitää olla vihannesten lisäksi jokin proteiinin lähde kuten (marinoidut) pavut, linssit, juusto, kananmuna tms. Sitten jokin hiilihydraattien lähde kuten (täysjyvä) pasta, riisi, keitetty peruna.
Jos haluat makua salaattiin, kokeile esimerkiksi pikkelöityjä, paahdettuja tai marinoituja kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja punajuuri ovat näin valmistettuina herkullisia. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä kerralla enemmän jääkaappiin. Esimerkiksi pikkelöity varsiselleri on todella hyvää.
Jos tarkoitus on saada kasvislisuke muiden eväiden oheen, em. tavoilla valmistetut kasvikset käyvät ihan pelkästäänkin siihen tarkoitukseen.
Kannattaa mennä sinne heviosastolle ja lähteä kokeilemaan erilaisia juureksia, sipuleita, kaaleja jne. Kaikki varmasti toimivat oikein valmistettuina salaattiin.
Hyvä idea tuo kaali. On vielä edullista. Sen saa varmasti säilymäänkin jääkaapissa jonkin aikaa.
ap
Pari ideaa kaalista:
Siivuta kaali mahdollisimman ohueksi. Lisää puolikas sipuli ohuina suikaleina. Sekoita joukkoon purkillinen tonnikalaa ja kastike, jossa on öljyä, soijakastiketta, murskattua valkosipulia. Yksinkertaista, mutta herkullista. Ainekset tosin kannattaa sekoittaa vasta ennen syömistä, ettei salaatti vety. Suikaleiden ohuus muuten on erittäin oleellinen seikka, joten siihen kannattaa panostaa.
Siivuta punakaalia ja erivärisiä paprikoita. Sekoita kastikkeeksi öljy, suolaa, reilusti sokeria ja ihan pieneksi kuutioitu punasipuli. Lisää kastike kasviksiin vasta ennen syömistä.
Jälkimmäisestä kastikkeesta jäi uupumaan viinietikka.
Hyvä mies, saat nyt toki muutakin mussuttaa, mut laita puolet vihenneksii..