Huuhteletko jäävuorisalaatin?
Kommentit (32)
Huuhtelen kaiken minkä voi, ties kuka on niitä näpelöinyt. Vaikka on pakkauksessa niin siinä on silti ne ilmareiät.
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Miten jäävuorisalaatin pystyy huuhtelemaan?
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Näkkileivän ja raijuustonkin...?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Miten jäävuorisalaatin pystyy huuhtelemaan?
Vesihanan alla. Mitä tarkoitat?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Miten jäävuorisalaatin pystyy huuhtelemaan?
Pilkottuna. Tulee raikasta kuin ravintolassa konsanaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Miten jäävuorisalaatin pystyy huuhtelemaan?
Vesihanan alla. Mitä tarkoitat?
Tarkoitan että eihän siinä huuhtoonnu kuin uloin kerros. Eikö saman asian aja jos kuorii uloimman kerroksen biojätteeseen?
Tottakai, pesen ihan kunnolla. Minulla on erillinen hammasharja sitä varten, että saa taatusti kaikki ne rypyt, taitteet ja lehtien välit kuurattua. Jos on oikein likainen jäävuorisalaatti, niin käytän tiskiainetta apuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Näkkileivän ja raijuustonkin...?
En, koska ne ovat tehtaan paketissa. Raijuustosta en tiedä, mitä se on. En koskaan osta esim. sämpylöitä, joihin muut asiakkaat pääsevät sorkkimaan. Enkä irtokarkkeja. Olen oluut marketissa töissä ja nähnyt kaikkea epämiellyttävää.
En huuhtele. Otan vain päällimmäiset lehdykät pois.
Minä kuorin sen ulommaisen kerroksen pois, enkä ole ikinä pessyt ja mahatautia ei ole ollut kuin alakouluaikana ja ikää on kohta 70 v(ei kyllä silloin ollut jäävuorisalaatiakaan)
Mitä näpelöintiä siellä kerän sisällä voi tapahtua?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Miten jäävuorisalaatin pystyy huuhtelemaan?
Vesihanan alla. Mitä tarkoitat?
Tarkoitan että eihän siinä huuhtoonnu kuin uloin kerros. Eikö saman asian aja jos kuorii uloimman kerroksen biojätteeseen?
Tietenkin on sama asia. Ei niitä sisällä olevia kerroksia tarvitse huuhtoa.
Vierailija kirjoitti:
Minä kuorin sen ulommaisen kerroksen pois, enkä ole ikinä pessyt ja mahatautia ei ole ollut kuin alakouluaikana ja ikää on kohta 70 v(ei kyllä silloin ollut jäävuorisalaatiakaan)
Mitä näpelöintiä siellä kerän sisällä voi tapahtua?
Kuolleita ötököitä siellä ainakin voi olla. Mutta nehän on vaan toki proteiinilisä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.
Miten jäävuorisalaatin pystyy huuhtelemaan?
Vesihanan alla. Mitä tarkoitat?
Tarkoitan että eihän siinä huuhtoonnu kuin uloin kerros. Eikö saman asian aja jos kuorii uloimman kerroksen biojätteeseen?
Tietenkin on sama asia. Ei niitä sisällä olevia kerroksia tarvitse huuhtoa.
Meillä on erimielisyys miesystävän kanssa. Hän halkaisee jäävuorisalaatin ja huuhtelee molemmat puolet. Pilkkoo samantien salaattiin ja sitten meillä on vetistä salaattia.
Kun hänen äitinsä on opettanut että salaatit huuhdellaan. Yritin selittää ettei hänen äitinsä aikana vielä ollut jäävuorisalaattia vaan hänen äitinsä huuhteli omalla kasvimaalla kasvaneen lehtisalaatin. Ja koska meillä ei ole salaattilinkoa, salaatti jää märäksi. Että riittäis kun poistaa uloimman kerroksen.
Mutta ei, hänen äitinsä opetti =)
Mä en oo koskaan pessy jäävuorisalaattia. Sehän on aina pussiin pakattu joten ei sitä moni pääse käpälöimään. Kipeä olen harvoin, mahatauti on ollut viimisen 20 vuoden aikana ehkä 2 kertaa.
Mäkään en pidä vetisestä salaatista, siksi en sitä pese.
"Koska useimmat raakasalaatteihin käytetyt vihannekset ovat olleet kosketuksessa maan kanssa, ne on pestävä. Keräkaali, kiinankaali ja jäävuorisalaatti pestään pilkkomisen jälkeen. Niissä on aina lehtien välissä jonkin verran multaa, jota on vaikea poistaa, jos ne pestään kokonaisina. Juurekset pestään normaalisti ennen kuorimista ja pilkkomista."
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta…
Tuota olen noudattanut, vaikka varsinkin kaalin kanssa joskus mietin että taidan olla ainoa.
Huuhtelen kaiken, jota ei kypsennetä.