millätavoin syntyy maiittava kasvispöperö?
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Ota ensiksi litra jauhenlihaa...
See on minista hieno juttu että vaikka kerran viikossa kasvisruokapäivä. Mutta se että millä tavoin se kynnys on matalampii.
Paljon pekonia niin maistuu hyvälle.
Googlaa intialaisia kasvisruokareseptejä. Siellä osataan tehdä niin hyvää ja maukasta ettei edes muista lihaa kaipaavansa.
Uunilohi smetanalla ja perunaa. On nälkä.
Teke vaan hernerokkaa. Lempiruokani, eikä ole gramaakaan lihaa.
Kaikki kasvisruoat maistuu hyvältä kun niihin laittaa juustokuorutuksen, smetanasilmän tai kermaviilikastikkeen. Eli vuokaruokiin juustokuorutus, sosekeittoon smetana ja pihveille/pullille/murekkeille kermaviilikastike. Ja heittää sen juustokuminan/jeeran johonkin minne aurinko ei paista.
Vierailija kirjoitti:
Googlaa intialaisia kasvisruokareseptejä. Siellä osataan tehdä niin hyvää ja maukasta ettei edes muista lihaa kaipaavansa.
Joo täytyyy googlailla. Itellä hyvin freesatuut ja mausteetut wokkii tsydeemit niinn osuu ja upppoo.
En voi ajatella ruokaa kuin ei ole nälkä.
Lohi smetanalla sopii tietääkseni kaikille.
Intiassa on hyvää kasvisruokaa osaan sanoa. Voisin mennä intiaan ja syödä pelkkä kasviksia. Suomessa ei voi olla kasvissyöjä kaiken järjen mukaan. Täällä ei löydy sellaista hengellisyyttä. Jos joku on joskus sen luonut ja tehnyt mikä on jollain tasolla havaittavissa täällä niin tsemppiä vain jatkolle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Googlaa intialaisia kasvisruokareseptejä. Siellä osataan tehdä niin hyvää ja maukasta ettei edes muista lihaa kaipaavansa.
Joo täytyyy googlailla. Itellä hyvin freesatuut ja mausteetut wokkii tsydeemit niinn osuu ja upppoo.
Itellä esiim jos syö kokolihapihviin niiin koko viiikko melkein sellainen fiilis että oliisi ikäänkuinn joku pala kurkussa. Ja joss täytyy valita liha ja kasvisspasteijan väliltä, niin kasvissoasteija ehdoottomasti.
Bo suolalla, pippurilla ja basilikalla pääsee aika pitkälle.
Kasvisruoasta tulee hyvää kun yhdistää elementtejä, jotka maistuvat umamilta, suolaiselta, makealta ja laittaa joukkoon pikkuisen rasvaa makuja kuljettamaan.
Itse tykkään erityisesti tomaatista minkä tahansa pohjana. Siinä on umamia ja suolaisuutta. Makeutta saa monista juureksista. Toki voi laittaa myös lusikallisen hunajaa, jos ei halua vegaanilinjalla mennä, mitta esim kuullotettu porkkanaraaste on myös tosi makeaa. Tähän lisäksi kunnon maiste- ja yrttikimara sen mukaan, mihin tyyliin/etniseen suuntaan haluaa maun taipuvan. Ja tähän pohjaan sitten se, mitä ikinä haluatkaan ruokanasi olevan.
Googlaa punajuuri-aurajuusto vuoka. Nam
Pannussa paahdettuja itämaisia mausteita, öljyä, linssejä ja kasviksia, tomaattimurskaa tai jogurttia perään, kyllä maistuu.
Ota ensiksi litra jauhenlihaa...