Miten teette esim kinkkukiusauksen?
Itse olen monet kerrat yrittänyt tehdä, aina siitä tulee vetistä - ei ollenkaan sellaista hyvää ja täyteläistä kuin esim työpaikkaruokalassa. Teen siis ihan valmis perunasuikaleista (voisihan sitä kokeilla jostain jauhoisesta perunasta silputakin), sitten paloittelen kinkkua, laitan joskus jotain vihanneksia ja kaadan kermaa päälle. Paistan uunissa perunapussin ohjeen mukaan. Ei tule hyvää.
Pitääkö sitä kermaa jollain suurustaa? Joskus olen laittanut esim tuorejuustoa, mutta silti jää vetiseksi. Miten kinkkukiusauksesta (tai lohi/kasvis..) saa pehmeää ja täyteläistä?
Kommentit (21)
Kun teet tuoreista ei vety yhtään.
Ja mausteita tietty mukaan, unohdin -ap
Vierailija kirjoitti:
Kun teet tuoreista ei vety yhtään.
Siis tuoreista perunoista? -ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun teet tuoreista ei vety yhtään.
Siis tuoreista perunoista? -ap
Joo ja ne kasvikset varsinkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun teet tuoreista ei vety yhtään.
Siis tuoreista perunoista? -ap
Joo ja ne kasvikset varsinkin.
Hmm, joo. Onko jauhoinen lajike paras tähän? -ap
Itse ainakin oon muutaman kerran tehny sellaisen virheen, että oon laittanut sitä kermaa ihan liikaa, kun se ohjeen mukainen määrä on näyttänyt niin vähältä. Sit on jäänyt vetiseksi. Ehkä kannattaa myös kokeilla hiukan miedompaa lämpöä ja pidempää paistoaikaa?
Minun reseptini, ei rasvakammoisille:
1 kg Perunasipulisekoitusta
300 g Kinkkua (tai vaikkapa lohta)
150 g Cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta
2 dl Kuohukermaa
2 tl Suolaa
Mustapippuria
Laita vuokaan puolet perunasipulisekoituksesta, teelusikallinen suolaa tasaisesti, ripaus mustapippuria, kinkkusuikaleet, cheddarjuustoraaste ja sitten loput perunasipuolisekoituksesta, toinen teelusikallinen suolaa ja ripaus pippuria. Sekoita hyvin ja kaada päälle kuohukerma. Paista 225-asteisessa uunissa kunnes enimmät nesteet haihtuneet eli noin tunti tai alle, uunista riippuen. Nauti.
Voiskin tehdä tänään...
Ehdottomasti parempi tulee kun laitat peruna-sipulisekoituksen ja kinkun/kasvikset (tai jauhelihan ihan raakana!!) Ensin uuniin 45 min ilman kermaa! Sitten kerma ja 15 min uuniin. Pysyy kermaisena.
1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste), pussillinen palvikinkkusuikaleita, 4 dl KUOHUkermaa sekä suolaa ja pippuria, tunniksi uuniin. Helppoa ja herkullista :D
Vierailija kirjoitti:
Itse ainakin oon muutaman kerran tehny sellaisen virheen, että oon laittanut sitä kermaa ihan liikaa, kun se ohjeen mukainen määrä on näyttänyt niin vähältä. Sit on jäänyt vetiseksi. Ehkä kannattaa myös kokeilla hiukan miedompaa lämpöä ja pidempää paistoaikaa?
Tätä mä olen kanssa miettinyt, että jos vaan pokkana paistaisi paaaljon pidempään. Ainakin kermaperunat vaan paranee uunissa, kun saa muhia reippaasti yli suositusajan. -ap
Vierailija kirjoitti:
Minun reseptini, ei rasvakammoisille:
1 kg Perunasipulisekoitusta
300 g Kinkkua (tai vaikkapa lohta)
150 g Cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta
2 dl Kuohukermaa
2 tl Suolaa
MustapippuriaLaita vuokaan puolet perunasipulisekoituksesta, teelusikallinen suolaa tasaisesti, ripaus mustapippuria, kinkkusuikaleet, cheddarjuustoraaste ja sitten loput perunasipuolisekoituksesta, toinen teelusikallinen suolaa ja ripaus pippuria. Sekoita hyvin ja kaada päälle kuohukerma. Paista 225-asteisessa uunissa kunnes enimmät nesteet haihtuneet eli noin tunti tai alle, uunista riippuen. Nauti.
Voiskin tehdä tänään...
Kiitos, voipi olla että itsellä on suhteessa perunoihin kumminkin liikaa nestettä. Juustoraaste on hyvä idea myös, kiitos. -ap
Jos on vetistä, niin paista pidempään. Voi kokeilla myös korkeampaa paistolämpötilaa, mikäli pinta näyttää tummuvan liikaa, niin laita folio päälle.
Älä usko peruna-sipulisekoitus-pussin ohjetta uunin lämpötilasta (200).
Itse käytän 250astetta ja paistoaika 1h. Jos meinaa palaa päältä, laita folio vuuan päälle vaikka puolen tunnin jälkeen.
Tällä ohjeella tulee aina hyvä kiusaus, siis 1kg peruna-sipulisekoitusta, 3 dl purkki 15% ruokakermaa ja lisäksi kinkkua/lohta/jauhelihaa/broilerisuikaletta/punajuurta ja murusteltua vuohenjuustoa/ym. Mausteet maun mukaan.
Maizenaa kerman sekaan on kuin perunajauhoa suurustaa liemen.
2kg perunaa silppuan suikaleiksi
2 sipulia
I ps pizza kinkkua
2dl kuohukermaa
Puolet perunoista ja 1 silputtu sipuli vuoanpohjalle, seuraavaksi kinkku ja loput perunat ja sipuli
Kaada vuokaan tasaisesti joka puolelle yksi purkki kuohukermaa
175 astetta 1h
Tässä olikin jo sulle hyviä ohjeita. Mä laitan 2 pussia perunasipulisekoitusta, lohta ja 3 purkkia 4%kermaa.ei ole vetistä, varsinkaan kun antaa sen vetäytyä ainakin 20min.
Kuohukermaa eikä ruokakermaa niin onnistuu.
Vierailija kirjoitti:
Kuohukermaa eikä ruokakermaa niin onnistuu.
En koskaan käytä ruokakermaa. -ap
Perunasipuli suikaleet suoraan pakkasesta
Yleensä otan kinkkua 500g ja kiusaan sitä pitkään ja hartaasti. Piikittelen ja solvaan alatyylisillä kommenteilla. Tämän jälkeen laitan sen uuniin 30min/250 astetta. Hyvää on tullut aina.