Ihminen joka syöttää lapselleen mielummin vehnägluteenista tehtyä seitania kuin lohta ei voi olla kovin fiksu
Kommentit (12)
Viljelty lohikin on täynnä raskasmetalleja ja mikromuovia, ei kovin terveellistä.
Gluteeni on haitallista ainoastaan keliaakikoille. Seitan on itse tehtynä yhtä prosessoitua kuin itse leivottu leipä. Vaikka eipä prosessoinnin pelkäämisessä mitään järkeä edes ole. Älytön pelko, joka ei perustu mihinkään.
Pitkälle jalostettu teollinen tuote, vai niin. Seitania voi muuten tehdä ihan omassa keittiössä, kuten vaikka tofuakin. Seitan ei ole leipää prosessoidumpi tuote. Täältä voi katsella ohjetta miten tätä pelättyä teollista pitkälle prosessoitua tuotetta valmistetaan kotona https://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/
Ja turha luulla että nuo kalatkaan niin kovin luonnollisia on, kassikalassa antibiootteja ja ties mitä, luonnonvesissä ympäristömyrkkyjä.
Vierailija kirjoitti:
Pitkälle jalostettu teollinen tuote, vai niin. Seitania voi muuten tehdä ihan omassa keittiössä, kuten vaikka tofuakin. Seitan ei ole leipää prosessoidumpi tuote. Täältä voi katsella ohjetta miten tätä pelättyä teollista pitkälle prosessoitua tuotetta valmistetaan kotona https://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/
Ja turha luulla että nuo kalatkaan niin kovin luonnollisia on, kassikalassa antibiootteja ja ties mitä, luonnonvesissä ympäristömyrkkyjä.
Kalan voi valita, ei sen tarvitse olla kassilohta. Nykyleipä ei ole millään tavalla hyväksi ihmiselle, joten ei se seitankaan mitenkään kummosta ravintoa ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pitkälle jalostettu teollinen tuote, vai niin. Seitania voi muuten tehdä ihan omassa keittiössä, kuten vaikka tofuakin. Seitan ei ole leipää prosessoidumpi tuote. Täältä voi katsella ohjetta miten tätä pelättyä teollista pitkälle prosessoitua tuotetta valmistetaan kotona https://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/
Ja turha luulla että nuo kalatkaan niin kovin luonnollisia on, kassikalassa antibiootteja ja ties mitä, luonnonvesissä ympäristömyrkkyjä.
Kalan voi valita, ei sen tarvitse olla kassilohta. Nykyleipä ei ole millään tavalla hyväksi ihmiselle, joten ei se seitankaan mitenkään kummosta ravintoa ole.
Leipä ja tuo on kuitenkin aika eri asiat, koska leivän paheeksi sanotaan nopeita hiilareita, mutta seitaniin erottautuu vehnän proteiiniosuus. Toki ei keliaakikolle sovi mutta muuten.
Seitania? Satan – seitan? Miroslav vai se ns. vanha kehno?
Esim. Norjan lohessa on nykyään enää puolet hyvistä rasvahapoista. Toisaalta ympäristömyrkkyjä kuten dioksiinia on kassilohessa nykyisin vähemmän kuin ennen. Villissä lohessa niitä on kymmenkertainen määrä. Seitan on varmasti terveellisempää.
?? Ja toiset saa ilmeisesti jotain syvää tyydytystä tai kiksejä, ehkä jopa ihan orkut kun jaksavat päivästä toiseen keksiä erilaisia vegaanien haukkumaketjuja.
Meillä ei syödä lihaa, ei tosin syödä mitään seitania tai tofuakaan. Ei sillä, työpaikkaruokalassa on toisinaan tarjolla kasvisruokaversioita siitä päivän lihaversiosta. Enpä ollut aiemmin edes tiennyt että jostain quornista (?) pystyy osaava ihminen tekemään todella hyvää ruokaa. Eikä ulkopuoliset arvaa ruoan ulkonäöstä (eikä osa maustakaan) että siinä ei ole lainkaan lihaa.
Jos ihmiset eivät oikeasti eläisi ilman lihaperäisiä ruokia, niin mun sitten pitäisi olla kuollut jo 40 vuotta sitten. Ja lapset ois varmaan myös menehtyneet jo vuosia sitten, mutta kas, elossa ollaan ja fyysisesti paremmassa kunnossa kuin suurin osa ikäluokasta. Uskoisin, että samoin myös henkisesti;-)
Norjanlohi on täynnä myrkyllisiä torjuntaaineita. En minäkään antaisi lapselleni viljeltyä lohta.
Hyvä että ap nosti kissan pöydälle. Vegaaneista ei ole palstalla koskaan tarpeeksi ketjuja. Ap on rohkea setä ja nostan hattua.
En minäkään ymmärrä sitä, että vegaani ylläpitää ajatusta lihan syömisestä juurikin noiden kummallisten, pitkälle jalostettujen teollisten tuotteiden kanssa. Jos syö lihaa, niin syö, tai sitten ei.