Silakkaa Norjalaisen lohen sijaan.
Kyllähän sitä silakkaa söisi jos sitä olisi myynnissä. Olisi hieno savustaa silakkaa mutta kaupoista ei saa kuin silakkafilemössä ! Radiossakin puhuttiin mitenkä suuria saaliita saadaan silakkaa mutta minne nämä saaliit menee ? Kiinaanko rehuksi ???
Kommentit (6)
Ei taida sitten silakan kilohinta kalastajalle kovin korkea olla jos rehuksi pitää myydä.
Jos on tottunut Norjalaiseen, Hollantilaiseen tai Kiinalaiseen loheen, niin kaipaa Suomalaista silakkaa ja kielioppisääntöjä.
Silakkaa olisi myynnissä, jos sille olisi riittävästi kysyntää sellaisella hinnalla, jolla kauppa on kalastajalle ja myyjälle kannattavaa. Mutta kun kysyntää ei ole. Tuoretta tavaraa ei voi pitää myynnissä siltä varalta, että joku sattuisi ostamaan.
Asun rannikkokaupungissa, täällä on joissain kaupoissa usein silakkaa, sekä kokonaisena että fileinä, toisissa on kerran viikossa silakkapäivä. Mainoksissa kalapäivien kohdalla on usein varaus ts. jos kalaa on ollut saatavilla. Kokonainen silakka maksoi viimeksi 4,95/kg, fileet 9,95/kg, sitä en tiedä mitä tuosta kalastajille jää.
Ostan toisinaan myös monen vain jouluherkuksi mieltämää "suutarinlohta" eli silakkafileitä etikka-mausteliemessä, joko tiskistä irtona tai valmiita purkkeja kylmähyllystä, sopii vaikka keitettyjen perunoiden kanssa tai voileivälle.
Joskus muistelen kuulleeni, että 50 senttiä kilo on saanut kalastajilta silakkaa.
Minkeille, ja kirjolohen nappuloihin. Syömällä Kasvatettua lohta, syöt silakkaa. Kätevää, ja paremmanmakuistakin.