Tiesitkö, että sain lahjaksi sellerinsiemeniä, mutta mihin niitä oikein käytetään?
Voiko niistä tehdä maustevoita, vai piilotetaanko niitä jauhenlihaan?
Kommentit (10)
Askartele niistä, näkkileivän kääreestä ja siirapista santapaperia.
Minä tiesin sen vatsallani jo ennakkoon.
Tässä on jo neljättä päivää vaivannut todella löysät ulosteet tai oikeastaan ehkäpä jo ripuli olisi oikea termi.
Outoa tässä on se, että aamuisin kun herään, niin pitää juosta vessaan ja suoli tyhjenee todella ärhäkästi - miltei kerralla. Aamuisin vessassa tarvitsee rampata noin 2-4 kertaa. Ja tämän ripuloinnin jälkeen joskus tulee melko heikko olo.
Kuitenkin kun suoli on jo ihan täysin tyhjä, niin pystyn kuitenkin syömään ja juomaan ihan normaalisti, eikä vatsa tunnu siihen reakoivan mitenkaan huonosti, mutta kuitenkin sitten päivän mittaan ei tarvitse käydä lainkaan vessassa, vaan sitten taas seuraavana aamuna ja kaikki sitten tyhjeneekin taas ripulina ulos.
Olisiko mitään konsteja miten tämän vaivan voisi saada jotenkin kuriin? Olisi melko kiusallista jos tämä vaiva ehtisi jatkua ensi viikkoon saakka, kun työtkin alkaisi silloin, enkä todellakaan haluaisi mahdollisesti myöhästyä ripulin takia tai sitten siellä töissä käyttää aikaana vessassa ramppailuun.
En tiennyt, että sait lahjaksi sellerinsiemeniä. On kyllä paljon muitakin asioita, joita en tiedä. Enkä välitäkään.
Tietääkö ap, mitä minä sain lahjaksi??? Arvaa, arvaa!
Paahda uunissa 250 asteessa kolme tuntia ja kylvä sitten kasvimaalle.
En mäkään tiennyt että sait, mutta onnittelut! Mä käytän sellerinsiemeniä ruoanlaitossa, esim Bolognese-spagettikastikkeeseen ne sopivat hienosti. Mutta ne ovat hyvin voimakkaan makuisia, eikä ole hyvä jos niitä laittaa liikaa mukaan, kannattaa aloittaa vaikka maustemitallisella (1ml, 1/5tl) sellaiseen 400g jauhenlihasta tehtyyn satsiin. Tai vähemmälläkin jos ei ole sellerin maun suurimpia ystäviä, se antaa hienon lisän siellä taustallakin.
En tiennyt, monet kasvattaa niistä selleriä.