Mitä kastikkeita syötte spaghetin kanssa?
Onko ruskea jauhellihakatsike se teidän perus kastike?
Kommentit (133)
Jauhelihaa fusilin kanssa. Spaghetille tomaatti-basilika-oliiviöljykastike.
Ruskeakastikse spagetin kanssa, woujee... Miksi syödä sellaista ylipäänsä minkään kanssa! Pelkkää rasvaa ja jauhoja.
Spaghetin kanssa simpukoita. Lihakastikkeille jotain tukevampaa pastaa, vaikka pappardelleä.
Ruskeaa kastiketta harvemmin syödään spagetin kanssa. Tai näin ainakin oletan.
Jauhelihakastike (bolognese), pinaattikastike, savulohesta kastike, tonnikalakastike, tomaattikastike jne.
Vaihtoehtoja löytyy maun mukaan mielin määrin googlettamalla.
Kannattaa oikeasti harkita sitä pastaa mitä käyttää. Ohutta pastaa ei kannata hukata tuhtiin jauhelihakastikkeeseen!
Carbonara, bolognese tai puttanesca. Kiireessä tai aineksien puutteessa ihan vaan peston kanssa.
Lasketaanko myös Raketti-spagetti spagetiksi?
Tonnikalakastike, mihin tulee tomaattimurskaa, sipulia, punaista pestoa ja maun mukaan mausteita.
Emme syö sellaista rahvaan ruokaa. Itsetehtynä tai Italiassa ehkä.
Öööööö, kuka syö pastaa? :D mahdatte kyllä olla lihavia ja sairaita.
Sinihomejuuston ja currykanan kanssa herkkua.
Joskus myös vain ketsupin ja voin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Öööööö, kuka syö pastaa? :D mahdatte kyllä olla lihavia ja sairaita.
Itse syön sellaiset 150-200g pastaa plus kastike. Sitten pääruuaksi vaikka lohta ja vihanneksia. Ihan terveellistä mielestäni. Ehkä jos pastan jättää al denteksi, se pitää pidempään kylläisenä?
Itse teen. Ekana raastan kaksi porkkanaa ja paistan porkkanat, jauhelihan ja valkosipulin. Käytän tomaatit kuumassa vedessä, kuorin ne ja lisää keitokseen. Alan sitten lisäilemään lisää potkua, eli yksi lihaliemikuutio, ripottelen vehnäjauhoja. Annan tekeytyä sellaiset puoli tuntia ja lisäilen vettä tarpeen putkaan. Silpon persiljan ja inkivääriä rakasstan sekä maistelen pikkuhiljaa mitä muuta vois lisäillä. Kermaa tietty (pippurikermaa tai monen yrtin kermaa esim.) kastikkeen tulee olla kuitenkin paksua. Lisään ripauksen chiliä. Juustoa maun mukaan. Kyllä siitä paksun ja herkullisen saa kun ite tekee. Toi porkkana on se mun juttu. Voi sitä enemmänkin raastaa ja vähentää jauhelihan määrää.
- Sienikastike, (itse kerätyistä) metsäsienistä ihan takuuvarma hitti esim. kantarellipasta, korvasienipasta
- "Pasta primavera" tai vastaava, eli kasviksia, öljyä, mausteita ja hieman pastan keitinvettä suurusteeksi. Esim. parsakaali, herne, purjo.
- vege"bolognese" eli tomaattikastike linsseillä/nyhtiksellä/soijarouheella/herneproteiinirouheella/you name it
- cashew-tomaattipasta (mukaillen chocochilin ohjetta)
- One pot pasta, tässä vähän tuuria miten nesteen määrän arviointi onnistuu. Kaikki aineet spagetin ja veden kanssa samaan kattilaan ja keitetään kunnes pasta on valmista. Esim. kirsikkatomaatteja, yrttejä, sipulia, oliiveja, tähteitä.
Pestopasta voisi olla hyvä, mutta pestoa ei kyllä itse tule tehtyä koskaan.
Vierailija kirjoitti:
Öööööö, kuka syö pastaa? :D mahdatte kyllä olla lihavia ja sairaita.
Itse käytän täysjyväspagettia, siinä on mineraalit ja kuitu tallella. Mitäköhän itse syöt? Nauretaanpas kaikki sille yhdessä myös. :))
Koskenlaskija sulatejuustoa ja ketsuppia.
Jos on kiirus ja jääkaapissa on itsetehtyä tomaattikastiketta niin paistan vähän jauhe(n)lihaa ja sekoitan tomaattikastikkeen kera spagettiin.
Jos ei ole kiirus teen kunnollisemman bolognesekastikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Öööööö, kuka syö pastaa? :D mahdatte kyllä olla lihavia ja sairaita.
Ihan normaalipainon alarajoilla olen ja kyllä, syön pastaa. Järkyttävääkö? Not. Mikään yksittäinen ruoka-aine ei tee automaattisesti lihavaksi. Jos tietotaso on tuota tasoa niin toisaalta turha edes yrittää puhua järkeä kaltaisillesi.
Vierailija kirjoitti:
Sinihomejuuston ja currykanan kanssa herkkua.
Joskus myös vain ketsupin ja voin kanssa.
Mitä vaaka näyttää?
Yleensä syödään peston kanssa. Mutta jos "kunnon" kastiketta kaivataan niin jonkinlainen tomaattipohjainen linssikastike erilaisilla kasviksilla