Tumma, tavallinen vai täysjyväpasta? Mitä eroa tai hyötyä, oikeasti?
Mitä kannattaisi ostaa: tavallista, tummaa vai täysjyvämakaronia?
Mitä sinä valitset ja ennen kaikkea, miksi?
Onko niissä sitten loppujen lopuksi paljoakaan eroa? Kuitumäärässä toki, mutta onko se ero sitten kovinkaan merkittävä?
Oletko huomannut konkreettista eroa olossasi riippuen siitä, mitä pastaa/makaronia kulloinkin valitset?
Kommentit (55)
Täysjyvää. Siinä on enemmän kuitua.
Pastaa ne on kaikki, ei mitään eroa terveellisyydessä. Tosin täysjyvä missä muodossa vaan on suolistolle haitallisempaa kuin tavallinen.
Jos ei syö kovin paljon/usein ei ole terveellisyyden kannalta väliä mitä syö eli valitsen vehnän.
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Pastassa on 12 grammaa protskua per 100 grammassa. Anoppi ei uskonut silmiään kun hän näki pakkauksen kyljessä oleva numero.
Huom normipasta.
Italiassa pasta on tärkeä proteiininlähde ja sen takia tervellistä.
Riisi tai peruna vasta turhia ovat, pelkkää hiilaria.
age is just a number kirjoitti:
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Ei ole eroa hiilareiden paremmuudessa.
Osta sitä, jossa on eniten hiilareita sillä hiilareihin on tutkimusten mukaan kiinnittynyt runsaasti myös vitamiineja ja antioksidantteja.
Vierailija kirjoitti:
Täysjyvää. Siinä on enemmän kuitua.
Kuituhan voi tukkia suolet, liika on liikaa mysö kuiduissa.
Vierailija kirjoitti:
age is just a number kirjoitti:
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Ei ole eroa hiilareiden paremmuudessa.
Höpö höpö, on eroa, ovatko hiilihydraatit hitaasti vai nopeasti imeytyviä (esim. sokeri vs. kaurapuuro).
Vierailija kirjoitti:
age is just a number kirjoitti:
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Ei ole eroa hiilareiden paremmuudessa.
Onpas, täysjyvätuotteissa hiilari on muodossa, jossa se imeytyy hitaammin eli verensokeri pysyy tasaisempana, nousee hitaammin ja laskee hitaammin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
age is just a number kirjoitti:
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Ei ole eroa hiilareiden paremmuudessa.
Höpö höpö, on eroa, ovatko hiilihydraatit hitaasti vai nopeasti imeytyviä (esim. sokeri vs. kaurapuuro).
Pastoissa ei ole eroa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
age is just a number kirjoitti:
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Ei ole eroa hiilareiden paremmuudessa.
Onpas, täysjyvätuotteissa hiilari on muodossa, jossa se imeytyy hitaammin eli verensokeri pysyy tasaisempana, nousee hitaammin ja laskee hitaammin.
Eikä ole
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
age is just a number kirjoitti:
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Ei ole eroa hiilareiden paremmuudessa.
Höpö höpö, on eroa, ovatko hiilihydraatit hitaasti vai nopeasti imeytyviä (esim. sokeri vs. kaurapuuro).
Pastoissa ei ole eroa.
Perustelisitko vielä?
Kehonrakentajat syö pastan ja riisin valkoisena, jotta ravintoaineet imeytyvät paremmin kehoon. Ehkä sitten laihduttajalle voi olla niin, että kuitu auttaa siihen, että ravintoa ei imeydy niin paljon kehoon ja sitä myötä laihtuu? On niilla kuiduilla käsittääkseni myös suolen terveyden kannalta jotain merkitystä. Ilmeisesti kuidut ovat hyvää raaka-ainetta suoliston hyville bakteereille?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
age is just a number kirjoitti:
Mä olen ollut siinä käsityksessä, että täysjyväpastassa on paremmat hiilarit. Siksi ostan sitä. Alkuun piti tottua makuun, nykyään pidän maukkaampana kuin valkoista pastaa.
Ei ole eroa hiilareiden paremmuudessa.
Höpö höpö, on eroa, ovatko hiilihydraatit hitaasti vai nopeasti imeytyviä (esim. sokeri vs. kaurapuuro).
Pastoissa ei ole eroa.
Perustelisitko vielä?
Nostaa verensokeria yhtä nopeasti, oli täysjyvää tai ei. Sen pystyy toteamaan ihan mittaamalla.
Kuidut estävät rällin muodostumista pötsiin.
Ostan ruis-kaurapastaa (muistaakseni Myllyn Paras). Myös suomalainen tattari-härkäpapupasta on hyvää, kalliimpaa vain.
Tutkitusti täysjyvä on terveellisempää. Entä jos etsisit vastauksia tällaisiin kysymyksiin ihan tietoa etsimällä, eikä ihmisten kokemuksia?
Barillan täysjyväpasta, se on 100% täysjyvävehnää (toisin kuin suomalaiset "tummat pastat"), huomattavan hyvänmakuista ja terveellistä.