Auttakaa mua ruokavaliossani
Aamulla syön kaksi leipää päällysteineen ja juon teetä
Neljän tunnin päästä syön normaalia kotiruokaa, milloin mitäkin.
Mutta sitten neljän tunnin päästä on taas nälkä, enkä tiedä mitä söisin ja tulee puputettua kaikenlaista, yleensä leipää. Miten tuohon loppupäivän syömisiin sais jotain tolkkua ja säännöllisyyttä? Yritän myös pudottaa painoani.
Kommentit (9)
Iltapäivän lautaselle voit syödä esim.
n. 100g savulohta
keitetty kananmunaa
kurkkua ja tomaattia
raejuustoa
Illaksi 100-120g rahkaa jonka päälle pakastemarjoja
ja vain sen verran sokeria, että suurin happamuus katoaa.
Sokeri siis oman makusi mukaan.
Aamiainen, lounas, välipala (ei leipä) ja päivällinen. Ei mitään naposteluja ja puputtamisia. Oikeaa ruokaa kaksi kertaa päivässä, välipalaksi kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä, kananmunaa, rahkaa tms. Ja määrät kohdilleen.
Mä syön 5 kertaa päivässä, niin verensokeri pysyy tasaisena, eikä tule piikkejä eikä näläntunnetta.
Aamiainen klo 6.00: yleensä puuroa marjoilla tai 1tl hilloa, tai puuron asemesta (maustamatonta)jogurttia. Jos on proteiinihimoaamu, saatan tehdä munakkaan tai munakokkelia kahdesta kananmunasta, sekaan vihanneksia (paprika ja tomaatti toimii hyvin).
Välipala n. klo 10: hedelmä tai pieni kourallinen pähkinöitä. Päärynä hyvä kuitulähde.
Lounas klo 13.00: yleensä joko 2dl keittoa tai (maustamatonta)jogurttia marjoilla, hunajalla tai hillolla.
Välipala n. klo 16:00: sama kuin yllä
Päivällinen n. klo 20.00: Ihan "normi"ruokaa, tosin aina puoli lautasellista joko salaattia tai vihanneksia. Lihaa/kanaa/kalaa n. 100 g, jos hiilareita vielä kylkeen niin max. 1 dl valmista riisiä, pastaa tai perunaa.
Lisäksi juon vähintään 2 litraa vettä päivässä plus muut nesteet (kahvi, tee, ym).
4 tuntia on pitkä aika olla ilman ruokaa. Pitäisi syödä parin, kolmen tunnin välein pieniä annoksia.
Vierailija kirjoitti:
4 tuntia on pitkä aika olla ilman ruokaa. Pitäisi syödä parin, kolmen tunnin välein pieniä annoksia.
Eikä pitäisi.
Sen neljän tunnin välillä vois syödä omenan, porkkanan tai mandariinin. Ei mitään isoa, mutta sen jonkun, joka pitää vielä hetken nälkää loitolla.
Mulla ei kyllä auttais kaks leipää aamuisin. Syön kotona reilun annoksen puuroa marjasopan kanssa 6.30 ja parin tunnin 8.30 päästä yhden leivän, lounas sitten siinä 11.15 nurkilla.
Joko voit syödä tuossa välissä jonkun vähän kevyemmän välipalan ja sitten illemmalla illallisen (vastaavasti kotiruokaa kuin lounaalla) tai sitten voit syödä päivällisen (vastaavasti kotiruokaa kuin lounaalla) tuossa välissä ja illemmalla vähän kevyemmän iltapalan. Mutta päivän aikana kannattaa siis syödä toinenkin ihan kunnon ateria lounaan lisäksi. Tuo välipala/iltapala voi sitten olla esim. pieni munakas, rahkaa marjoilla ja siemenillä, voileipä päällisillä ja hedelmä, keitetty kananmuna ja kasviksia vaikka hummukseen dipattuna, puuroa marjoilla ja pähkinöillä jne. Eli rytmiksi tulisi:
Aamupala - lounas - välipala - illallinen
tai
Aamupala - lounas - päivällinen - iltapala
Osta kotiin valmiiksi hillomunkkeja, viinereitä, chilipähkinöitä jne. Kylla se siitä :)