Kävin rakenneultrassa viikoilla 20. Kaikki oli muuten hyvin, mutta päätä katsoessa ei aivokurkiaista näkynyt. Ultraaja sanoi, että voi olla vauva hankalassa asennossa ja tästä johtuen, ei syystä tai toisesta sitä nähnyt. Sain uuden ajan lääkärille, joka ultraa, ensi viikolle. Tämä hoitaja sanoi, että ei ole mitään hätää ja että lääkäri sen varmasti löytää. Sen enempää en siinä älynnyt hoitajalta kysyä, mitä se käytännössä tarkoittaa. Menin sitten kotona guuglettemaan ko. asiasta ja se oli virhe. Nyt olen päivän itkenyt, että lapsi on mahdollisesti vammainen tai että joudumme keskeyttämään koko raskauden.. Onko kellään vastaavaa tilannetta, että ensiksi ei ole näkynyt ja uusinta ultrassa onkin? Tulen kohta hulluksi tämän asian kanssa, enkä jaksaisi odottaa millään seuraavaa ultraa.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (2)

Meillä tytär 10kk, jolla tuo puutos todettu. Tätä ei meillä huomattu rakenne-ultrassa, vaan vasta kuukausi-kaksi syntymän jälkeen, kun jouduttiin vauvan pään kasvun kiihtymisen (ei liity tuohon kurkiaiseen ja tasaantunut tuon pienen pyrähdyksen jälkeen) vuoksi käymään pään ultrassa.

Siellä tää puutos löydettiin ja vielä myöhemmin vahvistettiin magneettikuvassa. Lasten neurolla käydään kehityskontrolleissa ja tähän saakka kaikki on ollut hyvin, normaalisti kehittyvä, iloinen ja rauhallinen ipana. Eli ei välttämättä liity kehitysvammaa tuohon puutokseen.

Jos haluat jutustella tästä, nii laittele viestiä 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla