Mitä on pesto
Kommentit (10)
Pesto tehdään basilikasta, valkosipulista, oliiviöljystä, pinjansiemenistä, parmesaanista, suolasta ja pippurista murskaamalla kaikki tahnaksi. Sopii pastalle, kanalle ja monelle muulle.
Tahnaa jossa on basilikaa, pecorinoa, oliiviöljyä ja pinjansiemeniä. Noin periaatteessa. Voi se olla punaistakin, jolloin siinä on varmaan jotain tomaattia.
Mä oon aina luullut et se on jotain pinaattimönjää...
Avokadosta tehtävää tahnaa, sopii hyvin esim. Pastasalaatteihin.
Italialainen "kastike" tai ehkä ennemmin tahna jota käytetään monen ruoan lisukkeeksi tai maustamiseen. Kokeile pirkka-pestoa ( myydään pienessä lasipurkissa ja mun mielestä on parasta Suomesta saatavaa valmispestoa). Sekoita sitä reilusti keitetyn pastan sekaan ( mä laitan usein koko purkillisen ja lisäksi purkillisen Bulgarian jogurttia). Voit syödä sen pesto pastan ihan sellaisenaan tai vaikka broilerin kanssa. Mä laitan usein broilerin rintafileitä uuniin (hunajamarnoituja, ruokakermaa päälle ). Hyvä ja helppo ruoka, tomaatti viipaleita ja mozzarella juustoa lisukkeeksi. Tai laita tomaattia ja mozzarella leivälle ja pestoa päälle. Sitä voi kokeilla vaikka mihin, kaikki ei kyllä tykkää.
Öljy, basilika ja valkosipuli... sitä se on.
Vierailija kirjoitti:
Basilika genovese on se lajike.
Kasvatan aina genovesea.
Simppeli ruoka.
Ensin lihanpala paistinpannuun ja paistetaan ja otetaan lautaselle. Sen jälkeen kananmunat keltuaista rikkomatta ja kansi päälle. Tomaattilohkot ja basilika genovese leikattuna pannuun ja niin että tomaatit pinnalta hiukan lämpeävät.
Kipataan lautaselle ja hiukan löysää chilitahnaa keltuaisille. Hyvää j ahelppo tehdä.
Eikös se ole jotain curry tms. Tahnaa.